Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 16:42, 04 lis 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Jeszcze lepsza,dająca do myślenia ale smutna

Ok, to już zamówiłam tę książkę i jeszcze jedną tej autorki "Razem będzie lepiej". Może będzie weselsza
Anda 17:02, 04 lis 2016

Książki na długie zimowe wieczory to jest to. Ja ostatnio kupiłam książkę ogrodową oczywiście. Zimą ogrodowa biblioteczka się u mnie zawsze zapełnia. No i przeczytałam parę opowiadań Ziemiańskiego. Lubię SF
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Luki 17:32, 04 lis 2016

Oglądałem film "zanim się pojawiłeś" ojj wyłem jak bóbr ale ja to się łatwo rozklejam. Biblioteczke też skompletowałem na zime, ale to takie całkowite SF, więc
Ewa777 17:44, 04 lis 2016

Anda napisał(a)
Książki na długie zimowe wieczory to jest to. Ja ostatnio kupiłam książkę ogrodową oczywiście. Zimą ogrodowa biblioteczka się u mnie zawsze zapełnia. No i przeczytałam parę opowiadań Ziemiańskiego. Lubię SF

Jeżeli chodzi o książki ogrodnicze, to uwielbiam je, ale tylko oglądam Mam sporą kolekcję SF to nie dla mnie
Ostatnio zaczytywałam się w książkach Jodi Picoult. Ciekawe tematy porusza.
Ewa777 17:47, 04 lis 2016

Luki napisał(a)
Oglądałem film "zanim się pojawiłeś" ojj wyłem jak bóbr ale ja to się łatwo rozklejam. Biblioteczke też skompletowałem na zime, ale to takie całkowite SF, więc

Oj, to ja też będę ryczeć Też się szybko rozklejam
SF nie czytam. Myślę, że to nie dla mnie...

Ale jak ktoś nie czytał "1000 lat wkurzania Francuzów" Stephana Clarke'a to polecam Tu można się nieźle pośmiać
Anda 17:50, 04 lis 2016

Ewa777 napisał(a)

Oj, to ja też będę ryczeć Też się szybko rozklejam
SF nie czytam. Myślę, że to nie dla mnie...

Ale jak ktoś nie czytał "1000 lat wkurzania Francuzów" Stephana Clarke'a to polecam Tu można się nieźle pośmiać

O, to dla mnie Właśnie się strasznie wkurzam na Francuzów, bo M musi dziś jedną noc dłużej tam zostać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:52, 04 lis 2016

Apropo s filmów, polecam In the Mood for Love
Gardener27 18:37, 05 lis 2016

Ewa777 napisał(a)

Muszę nauczyć się zbierania nasion. Jak na razie udało mi się z powodzeniem ze stipą. Mam zebrać nasiona z niskiej werbeny i z pysznogłówki. Nie wiem, kiedy jest odpowiedni czas na zebranie. W deszczu chyba nie. Spróbuję też z szałwii zebrać. Myślisz, że teraz można?

Najlepiej zbierać jak przekwitną i się delikatnie zasuszą ale jak wcześniej tego nie zrobiłaś to możesz spróbować nawet teraz Siła kiełkowania będzie gorsza ale zawsze coś tam powinno wyrosnąć

Ja jutro wybieram się na zakupy i pewnie nie omieszkam wpaść do księgarni Potrzebuję dobrej lektury na zimowe wieczory oczywiście ogrodowej
Ewa777 19:33, 05 lis 2016

Gardener27 napisał(a)

Najlepiej zbierać jak przekwitną i się delikatnie zasuszą ale jak wcześniej tego nie zrobiłaś to możesz spróbować nawet teraz Siła kiełkowania będzie gorsza ale zawsze coś tam powinno wyrosnąć

Ja jutro wybieram się na zakupy i pewnie nie omieszkam wpaść do księgarni Potrzebuję dobrej lektury na zimowe wieczory oczywiście ogrodowej

Przyjrzałam się dzisiaj szałwii i jeszcze kwitnie To chyba jeszcze zdążę zebrać nasionka. Pochwal się co kupisz do czytania Dzisiaj dostałam kolejny numer "Gardeners' World" i kupiłam grudniowy numer "Mam Ogród" z artykułem i zdjęciami z ogrodu Kasi Mam co czytać przez weekend
Ewa777 19:38, 05 lis 2016

Anda napisał(a)
Apropo s filmów, polecam In the Mood for Love

Ewciu, dziękuję Cudowny film

Dziś zrobiłam ciasto Banoffee Pie Zachęcił mnie wpis Gerczusi i się skusiłam Ciasto pycha. Słodkie, ale nie przesłodzone, chyba dzięki bananom i nie słodziłam bitej śmietany Skorzystałam z przepisu na tej stronie
http://whiteplate.com/2012/12/banoffee-pie/
Częstujcie się