Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:27, 27 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

cudne w moim ulubionym kolorze
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:27, 27 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Trzymam, spokojnie.
Piękne zawilce, też juz mam kilka i nawet sobie radzą. Natomiast pluskawice chyba gzieś przesadzę, pytanie gdzie...
W ogóle to teraz na jesień nie skupiam sie na plewieniu czy kantach, a na przesadzaniu i sadzeniu, nowe trawy na stole na pergoli, coby Misia ich nie znokautowała.
Niestety dzień już krótki, jak wracam jest ciemno, zostaje pół soboty i ewentualnie niedziela.

Swoje przesadziłam w półcień i tam gdzie jest ziemia bardziej mokra.. i wreszcie są ładne

Ogród na razie poszedł w odstawkę.. ale żyje.. za rok też trzeba mieć co robić

Brzozy już łyse.. bez liści prawie..

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:25, 27 wrz 2016

Do góry
Hortensje królują w ogrodzie wrześniowym

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:25, 27 wrz 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

Były przymrozki...dziś o 7 było tylko 1,5 stopnia ..trawnik biały i auto do skrobania...a do tego susza ogromna ,ostatni większy opad ,to burzowy 20 sierpnia

I dlatego nie lubię jesieni...
Kolory i trawy są piękne.. ale jesień to szaruga, dzień krótki, przymrozki, już wolę ładną zimę

Przerwa na kawę... 10:24, 27 wrz 2016

Do góry
Jeszcze jedna Austinka - Sister Elizabeth

Niska róża, szeroka już w tej chwili. Kupiona w połowie lipca. Może ładnie wyglądać jako róża na obwódkę. Niewielkie pudrowe kwiaty w dużej ilości. Kwiaty przypominają piwonię. Śmieszny skupiony środek. Zwiesza kwiaty na razie. Na metce wysokość 75 cm do 1 m i szerokość do 75 cm. Delikatny zapach. Zdrowa. Przerwa we wrześniu w kwitnieniu, teraz znów pojedyncze pąki.

Lawendowy zawrót głowy 10:23, 27 wrz 2016

Do góry
Poszukiwany poszukiwana. Foty zmieniły trochę kolor niestety. Piszcie proszę jakie macie typy jak nazw będzie więcej może dopasuje w necie )

Niski ma być docelowo ostry róż
Ogród w Otrębusach 10:19, 27 wrz 2016

Do góry
7) I na koniec jeżówki. Wyjątkowo ich dużo w tym roku. W poprzednim z kępki wyrastało może z 5. Teraz ciężko zliczyć.

Jak zasłonić nieatrakcyjną ścianę? 10:19, 27 wrz 2016

Do góry
dziekuje za reakcje,
nie chcemy zasłaniać okien sąsiada gdyz nie przeszkadza nam to,okna czworki dzieciakow rowiesnikow naszych diabelkow, nawoluja sie rozmawiaja - ta cześć ogrodu z tujami i trawnikiem to tylko rekreacyjno-sportowa czesc dzialki, boisko do pilki, trampolina, basen itd Interesuje mnie tylko zamaskowanie garazu tak zeby z czasem zarosl roslinnoscia szczelnie czyli bluszczem a zeby bylo ciekawiej to w ten bluszcz chce wpuscic cos kolorowego, wybor padl na niebieski clementis i zolta roze the pilgrim. pytanie tylko ponowie bo nie wiem jak gesto sadzic clementis i roze, na przemian raz roza raz clemantis? jakie odstepy miedzy roslinami i w jakiej odleglosci od sciany? bo bluszcz laduje w weekend pod sciana co 15-20cm. dodatkowo chce pociagnac poziomo od lewej do prawej metalowa linke zeby bluszcz mial latwiej sie piac (i nie tylko on) tylko znowu pytanie co ile zrobic rzedy linek, 30cm? 40cm?

pozdrawiam

czesc wypoczynkowa bedzie po prawej stronie gdzie jeszcze panuje delikatnie mowiac nielad wiec jesli bede sie odgradzal od sasiadow to wlasnie tam obsadze sie gesto roslinnoscia

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:15, 27 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Poczatek jesieni to chyba najpiekniejszy czas dla traw

Brakowało mi Ciebie wczoraj w Wojsławicach....

Mnie też siebie tam brakowało

Ogród w Otrębusach 10:14, 27 wrz 2016

Do góry
5) W donicach tulipany zostały zastąpione przez lawendę.

6) A tu... nie pamiętam. Jakaś taka duża bylinka wyrosła.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:11, 27 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nikogo tam nie ma.. widać kamienie w tle

Jesień to czas traw... i one osładzają smutek za latem.. czytam na pogodzie że już były pierwsze przymrozki tu i tam.. U mnie są na razi tylko mgły i trawa do wieczora w rosie..

Były przymrozki...dziś o 7 było tylko 1,5 stopnia ..trawnik biały i auto do skrobania...a do tego susza ogromna ,ostatni większy opad ,to burzowy 20 sierpnia
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:11, 27 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ma super fiolet i fajnie się komponuje z trawami..

Trzymaj elatę.. zgłoszę się kiedyś po nią..

Miło Cię chociaż na fotkach było zobaczyć..

Trzymam, spokojnie.
Piękne zawilce, też juz mam kilka i nawet sobie radzą. Natomiast pluskawice chyba gzieś przesadzę, pytanie gdzie...
W ogóle to teraz na jesień nie skupiam sie na plewieniu czy kantach, a na przesadzaniu i sadzeniu, nowe trawy na stole na pergoli, coby Misia ich nie znokautowała.
Niestety dzień już krótki, jak wracam jest ciemno, zostaje pół soboty i ewentualnie niedziela.
Ogród w Otrębusach 10:10, 27 wrz 2016

Do góry
3) Tu były lawendy, ale wypadły. Więc elewację zakrywają miskanty chińskie. To jeszcze wczesne zdjęcie. Teraz mają po 3 metry, a to dopiero ich pierwszy rok.

4) Kombinacja - pas bukszpanów, nad nim lawenda Grappenhall i w tle jeżówki

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:05, 27 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, białego astra 'White Ladies' kupiłam na kiermaszu u Tomka i Kasi.

Astry fajnie wyglądają w masie.I moje to są z duszą Szukam transportu do Wrocka.. przypomniałam sobie że mam w rodzinie studentkę we Wrocławiu..

Ogród Ani :) 10:03, 27 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Dziś mam dzień fotografowania Śliczna pogoda więc latam z aparatem

Najpierw porównania, bo mi umkną
Luty 2016

Wrzesień 2016

Maj 2015 - robimy nieszczęsne opaski

Wrzesień 2016

cdn..

Uwielbiam zdjęcie porównujące. Kurcze, ale u Ciebie od razu w masę poszło. Fajnie jest mieć możliwość zainwestowania w dorodniejsze sztuki. Od razu efekt wow murowany. Świetnie zaplanowany żywopłot mieszany. Cisy, kanadyjki, tuje. Wygląda to naprawę świetnie.

A wiesz. Bacznie przyglądam się wszelkim przemyśleniom i realizacjom u Ciebie i wydaje mi się, że jestem na bieżąco a jednak tego łuku z miśków też do końca nie rozgryzłam. Bo o ile wyobraziłam sobie, że mają stworzyć jakiś cichy kącik, to nijak się to ma do granicy działki. Granica ma iść łukiem? Myślę, że nie tylko mnie to intryguje
A zdjęcia z większym kadrem super. Nigdy się nie znudzą, więc nie żałuj nam.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:00, 27 wrz 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Ktoś się ukrył w trawach

Nikogo tam nie ma.. widać kamienie w tle

Jesień to czas traw... i one osładzają smutek za latem.. czytam na pogodzie że już były pierwsze przymrozki tu i tam.. U mnie są na razi tylko mgły i trawa do wieczora w rosie..

Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 09:59, 27 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
The Pussycat Dolls - Wojsławice version

]

Sebku zdjęcie super a opis do niego....ale miło być w tym klubie. Buziak
Przerwa na kawę... 09:58, 27 wrz 2016

Do góry
czas mi się niestety kurczy okropnie ale za to miłych gości miałam ostatnio na żywo, dodatkowo eM zakończył prace z pergolą i już mam ją taką, jaką chciałam, teraz tylko poprzesadzać czekające roślinki i linki zrobić dla nich... robota mnie normalnie kocha.

a teraz coś przyjemniejszego

Young Lycidas - Austin

Druga po Boscobell ulubiona róża. Kupiona w połowie lipca. Wg metki ok. 1,25 wysokości i do 1 metra szerokości. Na razie u mnie szczupła na ok. 40-50 cm i na 90 cm wysoka. Kwiaty w kolorze magenty, bardzo intensywny róż, ciemny, żarówiasty. Kwitła non stop od momentu kupienia do końca sierpnia. Potem przerwa i teraz znów ma pąki. Trochę zwiesza kwiaty, z drugiej strony nie dziwię się bo po pierwsze młoda, po drugie ma ich po 3-4 w kiści i są one bardzo pełne, wręcz napakowane płatkami. Bardzo ładny zapach - jak dla mnie podobny do starych róż. Intensywny. Zdrowa, tylko kilka pojedynczych listków z plamistością oberwałam. Rośnie u mnie w półcieniu.

Ogródek Iwony II 09:58, 27 wrz 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
W takie cudo się wiosną zaopatrz

a tak w ogóle to mam sentyment do rejonu, w którym mieszkasz...kiedyś balowaliśmy w Twardym Dole...

Kasiu, dzięki. Jeszcze od Ewy777 linka do kompletu wrzucę
http://www.kwiateo.pl/yara-vila-nawoz-do-rododendronow-hortensji-azalii-wrzosow-1kg-do-roslin-kwasnolubnych-wrzosowatych-mila-yaravila.html
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:57, 27 wrz 2016

Do góry
kamasja napisał(a)

Temat poroża jeszcze aktualny? Jestem nieczasowa ale sztuczne (niebieskie) widziałam w TK u nas. A proponuję coś takiego.

fajne jednak mus mieć poroże prawdziwe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies