Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 17:15, 05 lis 2016

Anda napisał(a)
Ewuś, czyli szerzej być musi, bo potem będziesz niezadowolona. A nie mogłabyś bez rozbierania, tak jakoś na zakładkę dobudować tam szerszego murku?

Ewa, Dziekuje za zainteresowanie , myślałam tez o tym , albo o jakimś wybrzuszeniu ale to raczej nie bedzie pasować, znalazłam jeszcze jedną fotkę z drugiej strony, to sama zobacz. Cała strona pod brzozami jest na prosto i tutaj tez tak najbardziej pasuje .

Anda 20:26, 05 lis 2016

A nie mogłabyś po prostu zacząć budować murku w tym miejscu, gdzie zaczęlabyś kuć ten kamień, ale bez kucia? Miałabyś tam takie L. Myślę, że 80 cm też może być za wąsko. Taka szersza rabata by wyszła, a wtedy bylyby możliwe bardziej elastyczne, bogate nasadzenia. Murek mógłby się zaczynać tam gdzie te białe ptaszki i takiej szerokości być cały. Wtedy może obeszłoby się bez rozkuwania.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
EwaIgi 20:30, 05 lis 2016

No moim zdaniem rozebrać trzeba część murka i postawić tak, aby powstała dość spora rabata. Tylko jak postawisz nowy murek to przysypiesz płot z lekka. Nie będzie problemu?
anna_t 20:35, 05 lis 2016

Ewik napisał(a)

Ewa, Dziekuje za zainteresowanie , myślałam tez o tym , albo o jakimś wybrzuszeniu ale to raczej nie bedzie pasować, znalazłam jeszcze jedną fotkę z drugiej strony, to sama zobacz. Cała strona pod brzozami jest na prosto i tutaj tez tak najbardziej pasuje .

Ewa chyba nizauwazylaś mojego postu z rysunkiem. własnie to samo mialam na mysli co pisze Ewa. dobuduj murek do tego co masz a jak posadzisz tam jakąś trawkę czy coś delikatnie okrywowego to tego murku w srodku nie będzie widać
tulucy 20:38, 05 lis 2016

A gdyby nie rozbierać, tylko w połowie tego łuku rozpocząć drugi, odsunięty od tego istniejącego o 80cm czy metr, może nieco niższy, i polecieć tym drugim murkiem identycznym łukiem, tak jakby tarasowo. Ten istniejący zakończyć prostopadle do płotu, a ten nowy rozpocząć prostopadle do starego murku.
Nie mam painta teraz, to nie narysuję.
olga80 21:55, 05 lis 2016

Ewuś zrób od razu szerzej,bo będziesz niezadowolona i będziesz poprawiać. Masz słodkie futra
EwaIgi 22:04, 05 lis 2016

Dziewczyny, ale nie po to wydaję się kupę kasy na kamień i stawia się murek, żeby go potem zasypać lub zasłonić innym.
Zagajanka 23:45, 05 lis 2016

Dobudowywanie z kamienia nieregularnego kształtem to chyba dosyć niełatwe zadanie. A może jednak będziesz chciała tam jś kolejne róze posadzić w przyszłości? wtedy 50 cm to rzeczywiście za mało. Jak masz możliwość, to rozwal część murku i poszerz rabatę, bo inne "kombinacje" będą Cię kuły w oczy.
Ewik 21:59, 08 lis 2016

Anda napisał(a)
A nie mogłabyś po prostu zacząć budować murku w tym miejscu, gdzie zaczęlabyś kuć ten kamień, ale bez kucia? Miałabyś tam takie L. Myślę, że 80 cm też może być za wąsko. Taka szersza rabata by wyszła, a wtedy bylyby możliwe bardziej elastyczne, bogate nasadzenia. Murek mógłby się zaczynać tam gdzie te białe ptaszki i takiej szerokości być cały. Wtedy może obeszłoby się bez rozkuwania.

Ewa , w sumie jak dorobię murek do murka to stracę sporo miejsca bo murek ma szerokosc ok 20-30 cm . Dobrze zauważyłaś , że mniej wiecej od ptaszków musiałby sie poszerzyć i chyba tak bedzie
Ewik 22:01, 08 lis 2016

EwaIgi napisał(a)
No moim zdaniem rozebrać trzeba część murka i postawić tak, aby powstała dość spora rabata. Tylko jak postawisz nowy murek to przysypiesz płot z lekka. Nie będzie problemu?

Hej, myślę, że nic sie nie stanie jak płot podsypie, tym bardziej, ze murek nie bedzie miał wiecej wysokości niz 50 cm .