Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

iwka 16:55, 05 lis 2016

Odnalazłam takie szkice ten z bukszpanem mi sie bardzo podoba

Ja to teraz mam dobrze no ale wszystko sama niestety muszę zrobić
amelia_b 18:05, 05 lis 2016

Nett napisał(a)
Amelko u mnie podobnie. Jak mówię cokolwiek o przesadzaniu, to awantura. Kupuję w sumie po kryjomu, sama sadzę i przesadzam, bo u mnie to i mama, i teściowa i mąż sa przeciwko i tylko trawe by posiali. A ja podobno wymyślam.

Ale dość uparta ze mnie kobitka i nie daję się sprowokować. Czekam na lepszy moment i tłumaczę eMowi jak dziecku, że tak trzeba, bo to czy tamto. Mój tez niespieszny i wychodzi z założenia, że jak mąż ma coś zrobić, to zrobi i nie trzeba mu o tym przypominac co pół roku.
I obraża się jeszcze ten mój lew. Ale jak mu przejdzie, a ja mimochodem przypomnę, to idzie i robi. Albo idę z nim i zaczynam robić, to nie będzie przecież stał obok.

Kochana, tylko spokój nas może uratować. I konsekwencja, i cierpliwość. Dużo cierpliwości...

ja się jednak z tym faktem pogodzić nie mogę, ile by się przyjemniej żyło i cokolwiek robiło gdyby tak razem, wspólnie, no ale trudno
amelia_b 18:06, 05 lis 2016

iwka napisał(a)
Odnalazłam takie szkice ten z bukszpanem mi sie bardzo podoba

Ja to teraz mam dobrze no ale wszystko sama niestety muszę zrobić
dziękuję Iwonko za zacytowanie
ren133 18:18, 05 lis 2016

amelia_b napisał(a)
o niczym słyszeć nie chcę, nie chciał mi terzech krzaków przesadzić, stwierdził że kupuję potem wywalam i że jak posadzone to niech rośnie, że pieniądze marnują i wiele tam miał jeszcze argumentów i nie pomogło tłumaczenie że w pierwszym roku kupiliśmy rośliny pod wplywem chwili i teraz ni w pi... ni w oko, do niczego nie pasują. Ja nie chciałam ich wywalić tylko oddać teściowej, ona ma większy ogród niż mój, a co do tych pieniędzy to te trzy krzaki kosztowały z 60 zł, no ale cóż nie ma to jak dla zasady postawić na swoim.

Miał zabrać sobie na jesień tego niebieskiego potwora to mu przypomniałam o tym co obiecał, to odwrocił kota ogonem i srwierdził że nie mowił mi w którą jesień to zrobi, potem śpiewka: rośnie to rośnie.

A i jeszcze jak poprosiłam o sznurek to się zapytał czy ide się wieszać.

Prawda jest taka że dziś to mi się już wszystkiego odechciało, to tyle w skrócie, bo wiesz przez godzinę to można dużo powiedzieć, czasem za dużo

Amelia, no szkoda, że tak jest ... ale dobrze, ze chociaż z nami możesz sobie pogadać ... a jakbyś sama bez jego wiedzy wykopała to co Ci się nie podoba to zauważy? I czy on w ogóle zgodzi się na zabranie tyle trawnika pod rabaty wzdłuż ścieżki?
Trzymam kciuki za lepszy humor eMa

Tulam Cię
katel 18:45, 05 lis 2016

amelia_b napisał(a)
weś nie przesadzaj, ale miło mi strasznie. Ciągnie i to bardzo, lubię ład i porządek ale ciągnie mnie do misz maszu

To u mnie misz masz sobie oglądać będziesz .
Ami nie przejmuj się, jak wiśnie kupiliście to zachwycony był - przez zimę zrobisz taki projekt, że sam się do realizacji będzie rwał, zobaczysz
jolanka 19:06, 05 lis 2016

Amelka, eMy to inny gatunek czlowieka, czasami potrzebny jest język kosmitów Ja go tez nie rozumiem Robisz fantastyczną robotę w swoim ogrodzie, bądź dumna z tego eM, jak zobaczy plany i pierwsze efekty to będzie chwalił sie wszystkim z wyników, zobaczysz Caluski
nawigatorka 20:03, 05 lis 2016

Oj trzymam kciuki z dobre relacje z eMem bo przydaje się mieć go po swojej stronie

A co do rabaty to wiesz że nawet ciekawie to gdy rabata jest wzdłuż drogi? Ivonko brawo super ten pomysł z tymi bukszpanami.

amelia_b 20:46, 05 lis 2016

ren133 napisał(a)

Amelia, no szkoda, że tak jest ... ale dobrze, ze chociaż z nami możesz sobie pogadać ... a jakbyś sama bez jego wiedzy wykopała to co Ci się nie podoba to zauważy? I czy on w ogóle zgodzi się na zabranie tyle trawnika pod rabaty wzdłuż ścieżki?
Trzymam kciuki za lepszy humor eMa

Tulam Cię
Reniu masz rację że chociaż z Wami mogę ogrodowo pogawedzić i cieszę się bardzo że mnie wspieracie w tych moich poczynaniach powolnych, jak bym tak sama z tym była to szło by oszaleć wiesz małych roślin to on nie widzi, tu w grę wchodziła katalpa, niebieski potwór tzn świerk srebrny i taki jeden dziwny iglak to jakaś tuja nie wiadomo jaka. Tego to się raczej nie da nie załważyć no chyba że by padło śmiecią " nienaturalną" tylko teraz to by było podejrzane poinformowany został o przyszłorocznych wstępnych planach, może przez zimę przetrawi
amelia_b 20:52, 05 lis 2016

katel napisał(a)

To u mnie misz masz sobie oglądać będziesz .
Ami nie przejmuj się, jak wiśnie kupiliście to zachwycony był - przez zimę zrobisz taki projekt, że sam się do realizacji będzie rwał, zobaczysz
lubię twój misz masz Kasiu wtedy z wiśniami to był postawiony przed faktem dokonanym no w tym roku i tak się trochę ogarnął, może i on już się trochę ogrodowo zmeczył bo kto za mną zdąrzy, kupuje, sądzę, perzesadzam po kilka razy a potem oddaje dziś mnie opierniczył w między czasie że za gęsto sądzę i że wszystko na kupię, no to mu wytłumaczyłam że jak się o trawnik droczy to musi być na kupie
amelia_b 20:55, 05 lis 2016

jolanka napisał(a)
Amelka, eMy to inny gatunek czlowieka, czasami potrzebny jest język kosmitów Ja go tez nie rozumiem Robisz fantastyczną robotę w swoim ogrodzie, bądź dumna z tego eM, jak zobaczy plany i pierwsze efekty to będzie chwalił sie wszystkim z wyników, zobaczysz Caluski
Jolcia on planów nie ogląda czasem udaje że patrzy a potem zdziwiony