ładnie ci kępa ropśnie, koniecznie na jesień podziel
Dobrze, że różne rzeczy lubimy, ogrody wtedy są do wyboru i koloru
Mnie gąsienice zżereają róże i rozchodniki, może wiesz, co to jest? https://www.ogrodowisko.pl/watek/6570-milkowo-sezon-2016?page=409#post_8
i mam kolejne ropuszki, na razie małe, szkoda, że nie żabki
zostawię ci motylka, bo lubisz
pełno ich u mnie też.
Tak Ewo. Flamingo ładny jest. Zastanawiam się nad jego przesadzeniem ponieważ za nim jest już wybudowany śmietnik i trochę jest mu tam za ciasno. Proszę nie patrzyć na nasadzenia wzdłóż podjazdu. Cała rabata czeka na poprawki w przyszłym roku
Ja też uwielbiam, bo nie ma z nimi pracy, kilka wywaliłam, co mi nie pasują, nowe dokupiłam, rozgrzebałam kilka rabat na raz...
Biały Agata mam, ale on szybko brzydnie, na razie to co mam mi wystarczy. Dzięki za dobre chęci
ten dzielę
a tu mam biały
Asiu przede wszystkim to bardzo Ci dziękuję... bardzo
zostań ze mną koniecznie!
pomysł ze scieżką o tyle mi się spodobał że miałabym swobodne dojście do róż.
ten pomysł jest bardzo nowoczesny, podoba mi się. musze dłuższą chwile na to popatrzeć i w terenie uruchomić wyobraźnię. jeszcze nie raz będę cytować Twoj post z pytaniami ok?
Pewnie, że będziesz miec, kto jak kto, ale ty mistrzyni siewów i rozsad
ja jesienią je wtykałam i dzieliłam, i hakonki tez, aby całość zarosła, na żywo efekt ładniejszy, bo na fotce coś stale w kadr włazi.
Dobrałam się do tego miejsca i rozchodników i co...
Pełno malutkich ślimaków w skorupkach objadających liście, w korzeniach znalazłam 2 małe ślimaki golasy- czarne, 2 małe jakieś larwy ale nie opouchlakowe, chyba że niedojrzałe jeszcze były...
ale główny winowajca, to te gąsienice, cała masa, szybkie jak torpedy, w mgnieniu oka zjadają rośliny, musiałam ściąć wszystko do korzenia, wypłukać i dałam w inne miejsce, ale... robiłyśmy z Kasik rano obchód, a one na różach pod murem, objedzone wszystko
co to za cholerstwo
1 raz mam
a tu ma zarosnąc powojnikami i kicha, ślimaki ciągle nowe liście i przyrost zjadają, mimo granulek
ktoś wie co to i czym wytępić, poza ręcznym wycinaniem?
Mam trzy takie hortensje w spadku anabel, są w doniczkach i wyglądają marnie - nie bardzo wiem co mam zrobić aby polepszyc ich los ?? mysle ze w tym tygodniu bede mogla je posadzić al enie wiem czy tylko brakuje im dobrego podłoża czy to coś wiecej ?