Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:46, 04 lis 2016

tulipanowiec pięknie się przebarwił, muszę go okryć na zimę, bo to tegoroczny nabytek

AgataP 09:48, 04 lis 2016

Limki jeszcze chcą kwitnąć
Cała rabata w liściach, nie zabieram ich stamtąd. Nawet dokładam to co przemielę kosiarką. W przyszłym roku zasypię kompostem i będzie robić się ziemia liściowa od razu na miejscu

AgataP 09:52, 04 lis 2016

A mam jeszcze takie kwiatki

Orzech już bez liści uff, pozostałe to liście śliwki, zbiorę kosiarką jak się da. Jak nie to zgniją... jakoś nie stanowi to dla mnie problemu
Psiór walczy o każdy orzech z sójkami i sikorkami

AgataP 09:56, 04 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
O, jaka fajna lektura! Mam nadzieję, że będziesz robiła krótkie streszczenia dla koleżanek.
Gratuluję ukończenia prac. U mnie do ścięcia zostały maliny- ale wciąż owocują, więc odwlekam.

Gruszeczko nie wariuję już jesienią, cieszę się kolorami, opadającymi liśćmi, zasypiającą przyrodą...
W przyszłym roku obiecuję sobie jeszcze mniej pracy, w tym miałam dużo roślin do zadołowania... czekają na kolejną rabatę

Moje malinki już cieszą się kopczykami z obornika

Książka jest dla mnie wyzwaniem, nie czytam biegle po angielsku
Kawa 09:59, 04 lis 2016

jesiennie
naparstnica jeszcze kwitnie?
limki twardzielki u mnie też chciałby jeszcze kwitnąć
Margarete 10:00, 04 lis 2016

Moja psica też uwielbia orzechy, ostatnio pod moją nieobecność dorwała sie do włoskich suszących sie w kartonie, ale miała ucztę...a ja sprzątanie...rozwlekła mi te łupiny po całym domu
Piekne zdjęcia ze spaceru, okolice masz świetna widokowo, w końcu mieszkasz w parku krajobrazowym

Imponująca lista i ważne że zrealizowana - u mnie lista też jest ale nie poodhaczana jeszcze..
Odpoczywaj pracusiu!
AgataP 10:02, 04 lis 2016

tulucy napisał(a)
Lektura mniamuśna też już oglądałam coś podobnego ale to nie na moje mini powierzchnie.

Zazdroszczę zamknięcia sezonu ja mam nie posprzątane i już chyba tak zostanie. Ciągle się próbuję doleczyć.

Łucja, ja też nie mam aż tyle miejsca by robić założenia ogrodowe Oudorfa
Ale rabata preriowa ma powstać i kiełkuje mi myśl o zmianie czegoś... ale to bez pośpiechu...

Przesadziłam róże, Leoś poszedł pod Edenkę, jeśli będzie dobrze im razem to dokupię drugą ER. Artemisa przesadziłam pod siatkę, w ilości 4 szt, a Ascot poszedł z boku by na rabacie z maluchami ( Baronesska, Mariatheresia itp)
nie zaburzał widoku... wszystkie już dostały kołderki z ziemi obornikowej

Pewnie to nie ostatnie przesadzanie, ale zrobiło mi się miejsce na maluszkowej i będę mogła coś tam dosadzić... wiosną się zobaczy
AgataP 10:04, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)
zapomniałaś o drineczku. Cytrynówkę z czym to Agata lubiła?Spritem?

Kurcze nie pamiętam - cytrynówka ze spritem... ale niech będzie...
nalewek u mnie pod dostatkiem więc jest czym się raczyć, a kolejna już się robi - z pigwowca Tym razem inny przepis, będzie z miodem i cukrem trzcinowym...
AgataP 10:06, 04 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Pracowita mróweczko Ty.Ja czekam na roczek bytności mej na O-co się stanie niechybnie i będę się chyba ogłaszać z końcem sezonu i jakimi podsumowaniami.

Nie wszystko zakończone, zwłaszcza przez męża, ale nie ma co nowy rok przyjdzie i nowe wyzwania. Na spokojnie... u mnie jeszcze prace wykończeniowe na poddaszu... kupa syfu leci z góry, ale wchodzimy w etap boazerii więc już bliżej niż dalej... co nie oznacza że skończymy niedługo
AgataP 10:11, 04 lis 2016

ZieloneWrota napisał(a)
To dopiero teraz tak naprawdę odkryłaś przed nami wszystkie karty , ale z ciebie obszarnik, pięknie wkoło las i przestrzeń szczęściaro.

Agata ja też się cieszę z tego widoku, działka urzekła mnie od momentu jak ją tylko zobaczyłam, miałam tu w okolicy praktyki studenckie
Las mam z północnej strony i północno- wschodniej, od południowej tam gdzie chodzę na spacer z psem to pole dzierżawione przez kółko rolnicze. Na razie nic tam nie robią. W planie zagospodarowania jest "pod zalesienie" ale kto ich tam wie. Na razie cieszę się przestrzenią i ciszą