Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

pawel_snopek 22:22, 03 lis 2016

Właśnie już mi się cieplej zrobił od tego brzęczenia
m_gocha 22:29, 03 lis 2016

GorAna napisał(a)

Małgosiu, sadziłam cebule do koszyczków ale do donic nigdy, bo nie miałam takiej potrzeby.
Z sadzeniem cebul do donic, jset taka sprawa, że dołuje się je w ogrodzie, po to, żeby przeszły tak zwany czas jarowizacji (przechłodzenia....ogrodnicy wkładają nawet cebule do zamrażarek, by mieć kwiat na Dzień Kobiet).
To przemrożenie jest potrzebne do tego, by cebule zakwitły.
Jeżeli masz cebule i nie masz czasu posadzić je do gruntu, to posadź je do donic....nawet piętrowo (poczytaj w artykule Danusi) i zadołuj w ogrodzie. Wiosną możesz przestawiać donice w różne miejsca w zależności od humoru jaki będziesz mieć
Zatem poczekam jescze chwilę z nadzieją na trochę ciepełka a jak nie uda się to tak jak mówisz do donicy a potem do zadołowania.
BasiaLT 08:30, 04 lis 2016

Przepięknie u ciebie w ogrodzie, bardzo fajnie zestawiłaś kolory. Aster cały czas budzi moje zdumienie, jest niesamowity. Patent z sadzeniem cebul w donicach przerobiłam w zeszłym roku bo było tak twardo że nie szło sadzić w gruncie. Na wiosnę miałam cudne donice. Polecam ten sposób.
GorAna 10:06, 04 lis 2016

Melduję, że kolejny krzyżykowy obraz skończony!!!!

To zdjęcie, z którego powstały krzyżyki
GorAna 10:07, 04 lis 2016

pawel_snopek napisał(a)
Właśnie już mi się cieplej zrobił od tego brzęczenia

Byle do lata
GorAna 10:09, 04 lis 2016

m_gocha napisał(a)
Zatem poczekam jescze chwilę z nadzieją na trochę ciepełka a jak nie uda się to tak jak mówisz do donicy a potem do zadołowania.

Tulipany spokojnie, natomiast nie wiem jak czosnki.....nie mam doświadczenia.
GorAna 10:10, 04 lis 2016

BasiaLT napisał(a)
Przepięknie u ciebie w ogrodzie, bardzo fajnie zestawiłaś kolory. Aster cały czas budzi moje zdumienie, jest niesamowity. Patent z sadzeniem cebul w donicach przerobiłam w zeszłym roku bo było tak twardo że nie szło sadzić w gruncie. Na wiosnę miałam cudne donice. Polecam ten sposób.

Postaram się go rozmnożyć....będzie na prezenciki
Margerytka40 10:34, 04 lis 2016

Aniu Twój obraz piękny . Podziwiam Twój talent ale przede wszystkim ogromną cierpliwość . Sama też zawsze coś tam zimą tworze , są to raczej jakieś serwety na szydełku albo małej jakiś sweterek na drutach zrobię ale na takie coś w życiu bym się nie porwała . Szacun po prostu!!!!!
GorAna 10:36, 04 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Aniu Twój obraz piękny . Podziwiam Twój talent ale przede wszystkim ogromną cierpliwość . Sama też zawsze coś tam zimą tworze , są to raczej jakieś serwety na szydełku albo małej jakiś sweterek na drutach zrobię ale na takie coś w życiu bym się nie porwała . Szacun po prostu!!!!!

Dziękuję
Teraz jestem w trakcie wyboru następnego zdjęcia mojego ogrody
Coby igła nie wystygła
BasiaLT 10:43, 04 lis 2016

Jeeeesssuuuuu...... jakie cudności !!! Jak ty to rozrysowałaś? Wprawdzie moje doświadczenie z haftem krzyżykowym jest... żadne ale widziałam u koleżanek że najczęściej korzystają z gotowych wzorów które wyszywają. A ty musiałaś pewnie sama przenieść sobie wzór ze zdjęcia n materiał, wszystko rozrysować, przeliczyć no i wyszyć oczywiście. Normalnie szacun i respect