Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Mala_Mi 10:10, 04 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Świecznica, która kwitnie najpóźniej (zdj. z 30.10.): ma zielone liście i pięknie pachnie, groniasta?

Rewelacja

Resztę obejrzę potem..
ławeczka liściach też super..
Cisy od Karoli tez super..

I jeszcze u Ciebie tak cudnie jesiennie.. u mnie już pozamiatało wszytko. Na szczęście wycofali się z temperatury -12 ... może coś jednak zrobię z porzadków
GorAna 10:16, 04 lis 2016

Pospacerowałam, posiedziałam, wsłuchałam się w szelest liści.....pięknie u Ciebie
Pozdrawiam
Basilikum 11:12, 04 lis 2016

"Sekretne zycie drzew" jest na moje liscie do przeczytania od jakiegos czasu. Musze ja wrszcie kupic i jeszcze polecano mi z tej samej serii (ale nie wiem czy tego samego autora) "Sekretne zycie zwierzat"
magnolia 11:42, 04 lis 2016

Ewo jak pięknie u Was!
Słońce świeci jeszcze?
U nas dzisiaj dopiero trochę.
Pszczelarnia 12:22, 04 lis 2016

magnolia napisał(a)
Ewo jak pięknie u Was!
Słońce świeci jeszcze?
U nas dzisiaj dopiero trochę.

Jak nie świeci, to ja myślę, że świeci i jest fajnie!

I czytam ciekawe rzeczy i dowiaduję się jak można spatynować ogród (hi, hi)

http://www.gardensillustrated.com/article/design/how-age-your-garden?utm_source=Adestra&utm_medium=Email&utm_content=&utm_campaign=GI%2002-11-16_48348_Gardens%20Illustrated_Newsletters

Urszulla 12:37, 04 lis 2016

Ewo, Twój wątek sobie zostawiam na zimowe wieczory
Pszczelarnia 12:45, 04 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

Rewelacja

Resztę obejrzę potem..
ławeczka liściach też super..
Cisy od Karoli tez super..

I jeszcze u Ciebie tak cudnie jesiennie.. u mnie już pozamiatało wszytko. Na szczęście wycofali się z temperatury -12 ... może coś jednak zrobię z porzadków

Jeszcze jest tak:
Pszczelarnia 12:50, 04 lis 2016

Z ławeczki:

Koło ławeczki:

Inne:

I magnolia nad ławeczką:

Pszczelarnia 12:56, 04 lis 2016

Urszulla napisał(a)
Ewo, Twój wątek sobie zostawiam na zimowe wieczory

Ja swój nie. Ale dokumentuję online.

I tak: był wianek listopadowy, dynie i przetwórstwo jabłeczne. Nasz ogród oprócz litrów miodu, naręczy kwiatów do wazonów, dostarcza nam co roku również wiele jabłek - zaczynamy produkcję napoju jabłecznego. Dam znać jak wyjdzie i co wyjdzie.

Pszczelarnia 13:02, 04 lis 2016

Basilikum napisał(a)
"Sekretne zycie drzew" jest na moje liscie do przeczytania od jakiegos czasu. Musze ja wrszcie kupic i jeszcze polecano mi z tej samej serii (ale nie wiem czy tego samego autora) "Sekretne zycie zwierzat"

Iza Bello, niesamowite w tej książce jest to, że pewnych opisanych sytuacji sama doświadczyłam obserwując lasy i drzewa. I aż chcę na głos mówić tak, tak. Autor wyraźnie podkreśla siedliskowość drzew, ich wzajemne relacje i wspieranie się. Chociaż robię sobie też ołówkiem uwagi i nawet wirtualne pytania zadaję Autorowi, bo chwilami nie umiem "nadążyć" za tokiem myślenia Autora albo są jakieś uproszczenia myślowe.

I jeszcze raz pachnąca świecznica: