sesleria heufleriana, bardzo ją polubiłam, zobaczymy jak po zimie
carex montana też lubię, zawiódł mnie natomiast trzcinnik overdam, widać trzy po prawej stronie, powiem szczerze że mnie nie zachwyca, złapał rdzę, i prawie cały suchy stoi, dopiero po opryskach ciut ruszył. Tak samo z seslerią jesienną, jakaś taka dla mnie nijaka .
mam jeszcze skalną i już widzę że ona dla mnie przeznaczona i autumnalis ale dopiero sadzona, więc zdania brak
Zacznę w takim razie od ostatniego postu Ewy.
Dziękuję bardzo Ewuniu za odpowiedzi, wiedziałam tylko, ze to molinia, nie pamiętałam jaka. Jest piękna, dlatego ją sfotografowałam I wywołała zainteresowanie Moje też.
Moja molinia variegata rośnie tutaj:
I dodam, ze już naocznie się przekonałam, jak bardzo różnią się te same roślinki w różnych grodach. U mnie piaski, u Ewy podłoże z gliną lepiej trzyma wilgoć, stąd ta sama roślinka różni się wielkością
Dodam jeszcze, ze to właśnie molinia i trzcinniki bezproblemowo przezimowały tą dziwną z
róże okrywowe przekwitają na potęgę a bukszpan/obwódkę chyba jakiś grzyb chwycił - spróbuję Topsin zastosować: no na fotkach z daleka nie widać tego grzybowego ataku...
Em mnie dzisiaj zaskoczył bo raniutko załatwił trocinki, a po południu już przyjechały.....tyle, że luzem więc zamiast roznosić dzisiaj popiół sypałam trocinki
w trakcie
tak to wyszło na razie:V
w końcu zrobiłam dzisiaj kilka fotek, bo na brak pracy w ogrodzie nie narzekam... ale z fotkami to już gorzej, tym bardziej, że w kółko /nomen omen/ to samo w ogrodzie...
ale jednak widać już koniec lata, więc jakaś dokumentacja musi być
Ja nawet nie próbuję rabaty z jednym kolorem czy grupą roślin.
Bo zaraz tam wszystkiebo by dołozyła.A i kolory bardziej lubię.
Jakoś lepiej na mnie oddziałowują.I ot, zawsze taki barok ogrodowy mam
hibiskus bylinowy
Marzenka nic nowego, stale brak czasu więc stara śpiewka, rośliny nie wsadzone, nie wypielone za to podlane !!!! no i bukszpan podcięty ale sadzonek nie zrobiłam - stale więc coś
ponadto sie nie stresuję - ogrodnicy muszą być wyrozumiali!!!
a z nowych sprawek coś jest
było uroczyste otwarcie jagodnika