Wendy - miło mi zapraszam, o nasionkach napisze jeszcze jak je posegreguję, nie czytaj początków bo już nieaktualne. Ja chętnie popracuję w listopadzie bo mam jeszcze do posadzenia tulipany moje stare wykopane a i koleżanka zapowedziała się z torbą cebulek takich klasyków czerwono/ żółtych. Mam tez do posadzenia czosnek taki do jedzenia, jeszcze mam 2 róże w donicach z lata i jeszcze i jeszcze.... trawnik kosić i wapnować by się zdało i jeszcze przesadzić klon a...
Margaretka - no przecież

ja dzięki Twojemu zapałowi nazbierałam nasion teraz trzeba je posegregować i spełniać obiecanki - uwielbiam nasiona.
Kasiek - jesień, jesień oczywiście cudna jest, ale już wspominamy żeby zdążyć przed krokusami
Kasya - oglądałam jarząby i raz jeszcze muszę zajrzeć - mam miejsce na 2 drzewa chyba więc temat ważny dla mnie
Zawitka - jak Ci nie choruje to nie ma co panikować. Ja muszę cały ogród potraktować miedzianem bo mi wszystko choruje chyba mam za dużo cienia już w ogrodzie. Nie wiem czy jeszcze się miedzianem pryska z pewnością na wiosnę muszę.
W tym roku wogóle nie pryskałam niczym i ogrodu i jarząby.
W tamtym roku były prysknięte na grzyba 2 razy i miały ładne liście a w tym byl koszmar,liście zbierałam skrzętnie i wywaliłam do kosza.
Bogdzia.Bogdzia.
uff,
latem miałam sporo różnych zajęć i jagodniko/warzywnik to dopiero było zajęcie więc na O chętnie wieczorami wpadałam ale na chwilkę.
Teraz ciut więcej czasu więc odgrzebuję fotki, porządkuję i powoli dzielę się wspominając.
Jeśli chodzi o moją wyprawę do Anglii to nie jest tajemnicą - byłam z Dzidką, Konradem i Andrzejem. Zobaczyliśmy 16 ogrodów, kilka w Holandii i 1 w Niemczech. Sukcesywnie będę pokazywać fotki tam gdzie ogrody świata.
Ponieważ to nie jest wątek spotkaniowy więc tam nie piszę z kim byłam ani nie będę pokazywać fotek z naszymi buziami bo i tak się umówiliśmy.
Mam nadzieję ,że najważniejsze dla wszystkich są fotki z ogrodów, jakieś dla każdego ciekawe rośliny i połączenia.
Będę też przekazywać swoje wrażenia.

.
tu miałam być fotka kawy ale nie zrobiłam bo się od kawy odzwyczajam
Gruszka no co Ty ....
brak zrozumienia upas
ponad 20 ogrodów to jest trochę fotek a to tylko jedna wyprawa - dla jasności zagraniczna była jedna
Renia ja sadzić będę jeszcze tulipany - przecież sezon trwa !!!

a! narzędzie jest super ja to źle robiłam - teraz już wiem idzie śmiegiem