Brakuje mi miłki okazałej, ale rekompesuje mi ją bardziej jak najbardziej cudownie, obiedka, szczególnie,
że dostałam ją od Mariusza i w końcu mi zakwitła
My od rana w ogrodzie,pogoda w sam raz do pracy,
Krasnalki namawiaja by nocowac dzis hm... ach
Przesadziam hibiskusy miedzy bukszpany jak przetrwaja zime to wyciepie buksy i bedzie rabata hibiskusowa
Tymczasem oskrobalam pedy malin i sie suszy herbatka
Rośnie u mnie klon cukrowy od malutkiej sadzonki. Wsadzony ot tak sobie (niestety) zaczyna w końcu piąć się do góry ale przypomniałam sobie, że ma dwa pnie. Poszłam zrobić zdjęcie a tu okazuje się, że rozgałęzienie nie rośnie razem z pniem tylko zostało tuż nad ziemią. Czy coś będzie z tego egzemplarza?
a tu (na samym środku) cały podwójny patyk, lewy się rozgałęził. Najwyższa pora podkrzesać go od dołu i nadać mu jakiś kształt.
Dziewczyny dziękuję za odwiedziny
Ja jesieni nie lubię, pająków też, szczególnie w domu, ale ogród jesienny chciałam podkreślić szczegółnie,
nie wiem czy to mi się udało, ale to po to, żeby wiosna przyszła jak najszybciej i żeby ten czas umilał mi widoki
Znajoma wyrzucała bukszpany, bo są rude i brzydkie, więc je przygarnęłam i zrobiłam z nich obwódkę. Zobaczcie czy tak może być i czy coś z nich będzie? Na razie ich nie wsadzałam więc moge jeszcze pozmieniać, czy odległości sa ok czy je poprzesuwać
Udalo sie ostatni rysunek odreczny z grabami i swierkami fastigiata dotyczy lewej strony rabata ktora musze przerobic to prawy dolny rog i na niej jest zywoplot w projekcie i czesciowo w naturze taki jak na moim KOLOROWYM rysunku czyli derenie ivonki pecherznica i w rogu jodla
Czy teraz jest to czytelne
Rany julek Toszka ale sie namieszalo, tego miejsca nie ma na TEJ mapie to sa kadry i rysunek z innej czesci ogrodu dalam zdjecia zeby pokazac jak jest ze to da obrac mniej wiecej o charakterze ogrodu i pomoze dopadowac to frontowa rabate ktora jest przewodnim motywem watku . A Ty myslalam ze te graby i swierki fastigiata rosna z frontu?
Wkleje w takim razie projekt calego ogrodu moj rysunek odreczny dotyczy lewej czesci ogrodu tej strony gdzie jest to wciecie w dzialce. Tylko ja nie wiem jak obrocic zdjecie w wersji nie obroconej jest to na dole, a jak obrocisz w prawo to bedzie po lewej sorry jeszcze sie tej techniki ucze.tyle ze na projekcie sa inne drzewa np tam gdzie sa graby byly trzy swierki klujace posadzone w trojkat, gdzie zolte tuje i spartany byla akacja i cyprysik nutkajski a za zywoplot robily budleje...... .