Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

ryska 21:45, 29 paź 2016

Śliczny kotek.
Resztę pomijam milczeniem, bo znam problem z Twoich opowieści.
Nallar 21:52, 29 paź 2016

Widzicie dziewczyny że choć bardzo bym chciała dać domek temu maluchowi to nie mam odwagi.
Katkak 22:35, 29 paź 2016

Dobrze,ze jeszcze nie kazal Ci samej napisac protokołu z przesłuchania i zaaresztowac chłopa. Krew zalewa czlowieka jak czyta takie rzeczy. A gdyby w ogrodzie bawiły się dzieci... nawet nie chcę myśleć. Bylas na komisariacie, czy na komendzie?
Nallar 22:49, 29 paź 2016

Katkak napisał(a)
Dobrze,ze jeszcze nie kazal Ci samej napisac protokołu z przesłuchania i zaaresztowac chłopa. Krew zalewa czlowieka jak czyta takie rzeczy. A gdyby w ogrodzie bawiły się dzieci... nawet nie chcę myśleć. Bylas na komisariacie, czy na komendzie?

Na komisariacie Kasiu, ale odniosłam wrażenie że tam pracują ludzie "mądrzy inaczej"
Myślisz że na komendzie coś bym wskórała?
Aż strach pomyśleć jak kiedyś ktoś podprowadzi mi auto... Kurde nie mam kamer, jak udowodnię że mi ukradli. Szkoda sobie nerwów targać, trzeba się pogodzić że żyjemy w kraju bezprawia. Nawet do sądu jak idziesz to musisz być przygotowana że idziesz po wyrok, nie po sprawiedliwość.
Gardenarium 07:55, 31 paź 2016

Nallar napisał(a)

Kurcze dopiero na zdjęciach widać jaki mam bałagan, sorki.

Tak to widzę:

Antenę i ścianę łagodzi kuliste drzewko.
Część balustrady zasłania do jej wysokości strzyzony ekranik-kostka z cisa np. Farmen. ŻÓłte to cięty jaśminowiec o żółtych liściach lub żółty cis.
Po lewej balustradę oplata róża w burgundowym kolorze. Pod nią Carex 'Ice Dance" z masą tulipanów...

Na brzegu inne turzyce, niskie np. Evergold z fioletowymi krokusami.
Pod drzewkiem cięte w kulę berberysy. Na brzegu czarny konwalnik.

Żółte to trzemiliki na pniu.

Instagram Ogrodowiska
Nallar 17:56, 31 paź 2016

Gardenarium napisał(a)

Tak to widzę:

Antenę i ścianę łagodzi kuliste drzewko.
Część balustrady zasłania do jej wysokości strzyzony ekranik-kostka z cisa np. Farmen. ŻÓłte to cięty jaśminowiec o żółtych liściach lub żółty cis.
Po lewej balustradę oplata róża w burgundowym kolorze. Pod nią Carex 'Ice Dance" z masą tulipanów...

Na brzegu inne turzyce, niskie np. Evergold z fioletowymi krokusami.
Pod drzewkiem cięte w kulę berberysy. Na brzegu czarny konwalnik.

Żółte to trzemiliki na pniu.

No pięknie Danusiu, kiedy będę zmieniać rabatę przed werandą skorzystam z Twoich podpowiedzi.
Bardziej chodziło mi o podpowiedź jeśli chodzi o nawierzchnię werandy którą muszę wymienić.
Dziękuję za poświęcony czas i pracę jaką dla mnie wykonałaś.

Gardener27 21:33, 31 paź 2016

Ewa a co tam ogrodowo u Ciebie słychać?
Jesienne zdjęcia by się jakieś przydały
Nallar 22:15, 31 paź 2016

Gardener27 napisał(a)
Ewa a co tam ogrodowo u Ciebie słychać?
Jesienne zdjęcia by się jakieś przydały

Byłyby gdybym nie "zamordowała" obiektywu.
Może jutro uda mi się coś cyknąć....ale ładne nie będą.
Gardener27 22:29, 31 paź 2016

Hmm ... a co się mu przytrafiło ? Słoik owiany tajemnicą jakoś mi się przypomniał
Nallar 22:59, 31 paź 2016

Gardener27 napisał(a)
Hmm ... a co się mu przytrafiło ? Słoik owiany tajemnicą jakoś mi się przypomniał

Chciałam sobie troszkę pokręcić nie wyłączając wcześniej AF, strzeliło i po ptokach. Nie pytałam jeszcze czy to da się naprawić, ale szczerze powiedziawszy wątpię.
Ogrodowo dzieje się nie wiele, rozgardiasz związany z budową skutecznie mnie zniechęca. Posprzątałam zdechnięte liście Host, na bieżąco zgrabiam liście i tyle.

Że też jeszcze pamiętasz mój słoik, dobrą masz pamięć.....czyli jest szansa że nie zapomnisz o swojej wizytówce.