Jola- nagroda to cała stówa do wykorzystania w sklepie ogro.
Jesień jest piękna, choć wolę wiosnę i lato. Lubię ją oglądać w górach, na drogach przy których rosną ogromne kolorowe drzewa, ale na moim tarasie? Niekoniecznie. Dzis osłodą są kwiaty , ale za chwilkę będę oglądac ślady psich łap.
Tu inna wystawa- mocno w cieniu i Vanilki- mimo, że niemłode- nie kwitły tak jakbym chciała. Dopiero rozchodnik pieknie wybarwiony dał możliwość,że znalazły sie w kadrze.
Dzieki za te dodatkowe zdjecia , wszystkie piekne. Musze posiac kosmosy bo od kilku lat ich nie mam , skasowałam bo rosły olbrzymy ale trzeba do nich wrócic bo śliczne na zdjeciach no i te szczygły na nich piękne. Do mnie przylatuja czasem na rudbekie i jezówki ale na kosmosach lepiej sie prezentuja.
Przy tej wersji, o której piszesz jeden klon przysłoni drugi, jeśli będzie się patrzeć z miejsca, gdzie zazwyczaj siedzimy (a siedzimy w miejscu gdzie jest ten czerwony prostokąt)
A jeszcze patrząc na to miejsce, to graby umieścić przed żywopłotem, czy zamiast kawałka żywopłotu?
Na tarasie już się robi jesiennie. Kwiaty sypią się, a trawy szarzeją. Ale jak na październik można powiedzieć, że dają radę.
Surfinie po wielotygodniowej suszy - dziś potłuczone przez deszcz -podnaszą nieśmiało główki.
Na początek chciałam podziękować wszystkim którzy kliknęli lub wysłali smsa na mój skrawek ziemi w konkursie na najpiękniejszy balkon i ogród. Bardzo, bardzo dziękuję.
Dziś właśnie odebrałam dyplom i nagrodę wskakując na najniższy stopień pudła.
Ostatania wersja autorstwa Nawigatorki wyglądała tak. Świdośliwy zostały zamienione na klony ginnala.
Zastanawiam się, czy nie zwiększyć ilości grabów. Proszę mnie zdzielić, jak za dużo pakuję, bo jednak ten kawałek ogrodu, który tu planuję ma jedynie 16x15 metrów.
No więc kombinuję tak:
Grabu po 4 w żwirku w dwóch miejscach. Wydaje mi się, że wtedy klon może sprawiać wrażenie wciśniętego, więc zmieniłam jego miejsce. Dałam go piętro wyżej.
Może być też tak, ale chyba wtedy sporo miejsca już zabierają żywopłot+graby:
Tyle, że w tym przypadku wszystko sa się ładnie zrównać niczym do linijki, ale czy już nie jest ciasno?