Hej Ewik Ja już się tych wrzosów doczekać nie mogłam! W planie miałam wrzosowisko, ale tak zachorowałam na jeżówki, że miejsca już na nie zabrakło. Pozostało mi jedynie wrzucenie wrzosów w donice. Cudne są!
Ten sezon też już otworzyłam
Tak o tym
Pierwszy raz widzę byłam przekonana, że to trzmielina, Pewnie nie ja jedna się pomyliłam, są też takie, które zrzucają liście na zimę, więc o pomyłkę będzie łatwo.
Czy on też ma czarne kulki jak ten zielony?
Bardzo proszę o pomoc.
Zauważyłam na klonie Crimson sentry, białe plamy.
Czy wystarczy spryskać środkiem Topsin na choroby grzybowe?
plamistość liści )
Z tego co wiem, zabieg ten trzeba powtórzyć za 2 tygodnie.
Drugie pytanie.
Czy na poniższym zdjęciu jest dereń biały Sibirica?
Czy coś pomieszałam
super jest, fakt półka trochę pusta bez piętra ale z brzozami będzie idealnie. ile ich tam chcesz? może na hortensjowej tez wrzucic jedną (lub 2 niewiem ile tam miejsca) aby nawiązać? i po prawo gdzie przechowalnik tez? przed dębem.
murek jest ładny, szkoda by go bylo zasłaniać...
a z wszystkich brzozowych na forum najbarziej podoba mi się ta Syli rozplenice, kulki, rozchodnik i katiaxx śmielek solo
u Marty zielonej jest stipa, kulki, werbena..no dobra ta też mi się podoba..
Patrząc na linie oświetlenia ulicznego i budynki zlokalizowane w dalszej perspektywie też bym czym prędzej czymś wysokim obsadziła (co powiesz na brzozy? ) by przysłonić ten widok.
Jedyne na co bym zwróciła uwagę przy lokalizacji drzew to to, by nie wlazły w kolizję z kablem linii napowietrznej biegnącej przez Twoją posesję.
Mi osobiście do białych brzozowych pni bardziej pasuje ciemna zieleń niż srebro lawendy. Ale to ja - ta, która nie powinna się odzywać, a jednak ciągle to robi