Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:59, 16 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jaką formę mają przybrać te bukszpany?

Miłego!

Chciałabym z nich kiedyś takie połączone poduchy.. ale kilka kulek do przesadzenia.. klon je pożarł
I cyk-pstryk..
Bukiety i wianki na święto Matki Boskiej Zielnej 22:58, 16 sie 2016

Do góry
i mój dla Matki Boskiej

Z południa Polski - ogród Marzeny 22:56, 16 sie 2016

Do góry
Berberysy się czerwienią (niestety zaatakowane przez opuchlaki ale walczymy).
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:55, 16 sie 2016

Do góry
Agania napisał(a)

W tym miejscu sprawdzi siē irys żółty, najładniejszy variegata majową porą, skrzyp zimowy, przetestowany u mnie, nawet w wodzie miał problemy, a po zimie ledwie odbijał.

A może jednak się skuszę Dziękuję za podpowiedź Agatko
Tylko ta symetria jaka powstanie jeśli go tam wsadzę ...

Jak znajdę u siebie takiego iryska to spróbuję
Ogród z koniczynką 22:55, 16 sie 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym mój wątek, za pamięć i tęsknotę...Byłam na końcu świata, gdzie nie było netu, nie mogłam się więc odezwać...
To był mój prawdziwy, jedyny w swoim rodzaju, urlop życia... 7 tygodni słodkiego nic nie robienia...słodkiego miłego życia, bez chłodu, głodu i picia... Ale powrót do rzeczywistości jest ciężki...Na szczęście pralka sama odwala kawał roboty, gdyż nie trzeba stać nad balią z tarką do prania... Rzuciliśmy się dziś w wir szaleńczej pracy, by jak najszybciej ogarnąć co najważniejsze w ogrodzie...eMuś tak rozpędził się z piłą żywopłotową przy cięciu olbrzymich gałęzi róż, że obciął mi sznurek z wiszącym praniem...rymsnęło więc wszystko w nieskoszone ogromne trawiszcze...Koszenie trawy okazało się trudniejsze niż myśleliśmy...Kosiarka nie dała rady i poległa ... aż zadymiła się... i teraz przydałby się sierp Tatowy... Pozostało w ogrodzie takie cóś...

Dosiej kwiatów - będzie łąka Super, że tak wypoczęłaś gdybym siedem tygodni nic w ogrodzie nie ruszyła to musiałabym potem w trawie szukać sama siebiea u Ciebie nie jest tak źle
Ogród z koniczynką 22:54, 16 sie 2016

Do góry
Do wyboru do koloru...
Z południa Polski - ogród Marzeny 22:53, 16 sie 2016

Do góry
Limka też się zmienia, rozchodniki wnet kwiatuszki pokażą, Zebrinus rośnie.

Ogród z koniczynką 22:53, 16 sie 2016

Do góry
Nie tylko ja wypoczywałam...

Makowo na Kociewiu 22:51, 16 sie 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Ewik no przeca my kochamy te same klimaty ja uwielbiam Twój ogród i Twoje zdjęcia
Moja FCL ma 110, nie myślałam że będzie taka wysoka. Tłoczy i na górze i na dole i wypuszcza nowe pędy tak witalnej róży nie małam
Tutaj dobrze widać jej wyskość, jezówki z tłu są to te bezodmianowe bardzo wysokie

No moje też mam prawie do pasa, dół ładnie kwitnie a pieterko rośnie w górę i narazie na małe pączki. Sek w tym ze mam je na przodzie ☺
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:50, 16 sie 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ewa pokazuje jesień, żółte trawy i brązowe, przekwitnięte chabazie, Ty klony przebarwione, no nie! Dziewczyny, jest pełnia pięnego lata, od piątku znowu upały, kudy tam jeszcze do przebarwionej jesieni.

Jakie lato.. noce zimne... basen zwijam.. bo woda już nie osiągnie temperatury dla ludzi.. i ani razu nie skorzystałam z basenu

Żywopłotki cisowe. 22:49, 16 sie 2016

Do góry
Haniu rozpoznas berberysy.
Ogród z uśmiechem 22:49, 16 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja mam 3 szt. uwielbiam ją, pachnie cudnie, kwiaty duże, trwałe, krzaczki ładnie podrosły i są zdrowe.
Prosze foteczkę, tylko trochę zbyt wiele słońca na nią padło.

Buziaczki za niespodziankę

Nawet w sloneczku widać, że krzaczki zdowiuśkie, kwiaty jak na wystawę Mam nadzieję, że moja szuka jedna , nie będzie kwitła podczas mojej nieobecności
Bukiety i wianki na święto Matki Boskiej Zielnej 22:49, 16 sie 2016

Do góry
Żeby tradycji było zadość dokładam i swój

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:48, 16 sie 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Super Ludek w kuleczkach

To zbuntowany ludek...

Młodszy teraz jest słodziak, a starszy.. chodzący bunt..

Smoczek, bo mi próbuje jeść kamienie i nie nadążę pilnować.. zatkany dzióbek równa się mniej problemów.. .. Chociaż bez smoka gada non stop.. po swojemu, ale jest zabawnie ..

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:46, 16 sie 2016

Do góry
Jest przerwa wakacyjna

choć ogrodowy spektakl trwa ja niestety robię mało zdjęć

Ogród żyje własnym życiem niekiedy w nim pracuję choć on by chciał żeby w nim pracować codziennie..
Akcja słoiczek idzie pełna parą.
Jeszcze na dodatek jest w miarę dość długo jasno więc wieczorem można coś zrobić.
Na ogrodowisko zaglądam czasem jak już leżę jak kot z którego wypuszcza się powietrze.

Tak więc czas pomyka, cieszmy się pięknem babiego lata,

Dzisiaj sprzątnełam jedną rabatę warzywną i posiałam rzodkiew czerwoną i białą i roszponkę. Narwałam tez pełno dalii bo pozazdrościłam Jasi.

Bukietów na wczorajsze święto narobiłam ale rozdałam a ten najważniejszy to ten

cieszą mnie dalie ale apetyt na nie rośnie i postanowienie dobrego przechowania

aminki porosły wielkie i się wykładają

lato Gabrysiu lato, lato ale już niedługo niestety, ja dziś kupiłam szachownice cesarskie i mus już wkopać

Odpiszę na wszystkie miłe wpisy jednak ciut później no i pozdrawiam wszystkich zaglądających

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:46, 16 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jestem, żebyś nie myślała...

Moje myślenie ostatnio ciągle na innym torze niż ja...

Jakieś pstryczki na szybko.. nie mam już ujęć których bym nie pokazywała.. nawet foto nie che mi się cykać..

Mój mały ogródeczek :) 22:45, 16 sie 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Hortki z patyczków od Bożenki

Słodziaczki.
Z południa Polski - ogród Marzeny 22:45, 16 sie 2016

Do góry
Kilka fotek z weekendu, Diamant Rouge się przebarwia.
Ogród z uśmiechem 22:41, 16 sie 2016

Do góry
Kwiat Elfe jest naprawdę duży. Jeśli rozkwitnie w przyszlym roku burzą kwiatów to wygląd będzie obłędny

Cinderella pachnie bardzo delikatnie - myslalam co prawda, że będzie trochę ciemniejsza

Klasztorna i jej bukietowa gałązka - wystarczyłaby sama jedna do wazonu - ogromna ilość kwiatów

Ogród z koniczynką 22:40, 16 sie 2016

Do góry
Dziękuję wszystkim odwiedzającym mój wątek, za pamięć i tęsknotę...Byłam na końcu świata, gdzie nie było netu, nie mogłam się więc odezwać...
To był mój prawdziwy, jedyny w swoim rodzaju, urlop życia... 7 tygodni słodkiego nic nie robienia...słodkiego miłego życia, bez chłodu, głodu i picia... Ale powrót do rzeczywistości jest ciężki...Na szczęście pralka sama odwala kawał roboty, gdyż nie trzeba stać nad balią z tarką do prania... Rzuciliśmy się dziś w wir szaleńczej pracy, by jak najszybciej ogarnąć co najważniejsze w ogrodzie...eMuś tak rozpędził się z piłą żywopłotową przy cięciu olbrzymich gałęzi róż, że obciął mi sznurek z wiszącym praniem...rymsnęło więc wszystko w nieskoszone ogromne trawiszcze...Koszenie trawy okazało się trudniejsze niż myśleliśmy...Kosiarka nie dała rady i poległa ... aż zadymiła się... i teraz przydałby się sierp Tatowy... Pozostało w ogrodzie takie cóś...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies