Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 12:36, 29 paź 2016

moje rozmyślania w czasie drogi do domu poświęciłam różom w moim ogrodzie i niestety wnioski nie są dla nich korzystne, nie podoba mi się ich niekontrolowany wzrost, nieprzewidywalny kształt i wielkość, przez zimę pomyślę jak ten problem ugryżć ale na razie mnie nie ujęły
tutaj widać co mam na myśli

może przeproszę się jednak z hortensjami

i trawami
nawigatorka 13:03, 29 paź 2016

Roze takie cyba są.dlatego za nimi nie przepada.moje artemiski rosną same sobie przy słupie i tam mnie nie denerwują.ale pewnie w innym miejscu na rabacie bym też siędenerwowsl.może jakieś inne miejsce im Znajdź gdzie ten pokrój nie będzie denerwował tak
Sebek 13:46, 29 paź 2016

Przesadzasz, na miłorzębie coś tam zostało
lojalna_ 13:53, 29 paź 2016

Twoje derenie maja swietne czerwone patyki na moich jeszcze liscie ostatkami sie kołyszą.

Trawki w rzędzie zielone niskie to FC ?

Kolorki miłe dla oka )) mało tych fot )))
Kacha123 07:27, 30 paź 2016

Ewcia, cudownie Cię było poznać Siostro! Czas, jak zwykle, zbyt szybko upłynął i pozostał niedosyt, ale mam nadzieję, że wiosną nadrobimy!
Dziękuję Ci też za to, że się dowiedziałam, że mój grujecznik pachnie

I po zdjęciach Twojego tulipanowca wiem już, że zagości również u mnie

Róż jeszcze nie przekreślaj, ten sezon był dla nich ciężki ze względu na ogrom deszczy. Może w przyszłym roku Cię zachwycą?
Kuba 07:35, 30 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
Roze takie cyba są.dlatego za nimi nie przepada.moje artemiski rosną same sobie przy słupie i tam mnie nie denerwują.ale pewnie w innym miejscu na rabacie bym też siędenerwowsl.może jakieś inne miejsce im Znajdź gdzie ten pokrój nie będzie denerwował tak

właśnie tak! pomyślę nad zmianą miejsca dla nich, ale jeśli nic sensownego nie wymyślę będę musiała się z nimi pożegnać.
Pamiętam 2 lata temu jak brakowało mi czegoś kwitnącego w czerwcu i wtedy mnie olśniło, że tę pustkę wypełnią róże, tyle że w tym roku w czerwcu róże mnie nie zachwyciły, tylko z przerażeniem patrzyłam jak wypuszczają długie pojedyncze baty- nie lubię tego, burzą ład i harmonię, wprowadzają chaos
w najgorszym wypadku jak nie znajdę dla nich miejsca przesadzę je do donic- łatwiej je tam dopilnować, ale niestety staną się roślinami jednorocznymi
Kuba 09:44, 30 paź 2016

Sebek napisał(a)
Przesadzasz, na miłorzębie coś tam zostało

dzisiaj już nie ma nic
Kuba 09:45, 30 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Twoje derenie maja swietne czerwone patyki na moich jeszcze liscie ostatkami sie kołyszą.

Trawki w rzędzie zielone niskie to FC ?

Kolorki miłe dla oka )) mało tych fot )))

teraz jest najlepszy czas dla dereni, dopiero teraz przyciągają wzrok
trawki to FC
fot mało bo i nie ma co focić
Kuba 09:50, 30 paź 2016

Kacha123 napisał(a)
Ewcia, cudownie Cię było poznać Siostro! Czas, jak zwykle, zbyt szybko upłynął i pozostał niedosyt, ale mam nadzieję, że wiosną nadrobimy!
Dziękuję Ci też za to, że się dowiedziałam, że mój grujecznik pachnie

I po zdjęciach Twojego tulipanowca wiem już, że zagości również u mnie

Róż jeszcze nie przekreślaj, ten sezon był dla nich ciężki ze względu na ogrom deszczy. Może w przyszłym roku Cię zachwycą?

Siostro kochana! poczułam się jakbym odnalazła zagubioną prawdziwą siostrę po latach wiosną koniecznie musimy powtórzyć spotkanie tylko już u mnie, zresztą czy trzeba aż czekać do wiosny?
róże mnie drażnią ze względu na bałaganiarski wzrost, plamistości nawet nie zauważałam; w tym roku dostały ode mnie żółtą kartkę; wbrew pozorom najbardziej mi się podobała Louis Odier w donicy bo była zwarta ale na koniec ją zasuszyłam
Madzenka 15:46, 30 paź 2016

Miłe podróże, śliczne kolory jesień, żyć nie umierać
Spotkanie chyba w pierwszą sobote grudnia bo potem mnie nie będzie