Zygzak,,,, z czego by nie był... duża baaa wielka kula , lustro na końcu... powoduje, że ma sie wrażenie, że ta ścieżka leci dalekoooooo i ma ileś ścieżek w bok...
Jako inżynier podziwiam sprytne rozwiązania .. które są iluzją, ale dają "przestrzeń".... wypasione kulki , stożki.. super, ale najbardziej jednak podoba mi sie ta iluzja ... te zrobienie widza w balona. Gdybym nie widziała ile tam jest miejsca.. to patrząc na foto nigdy bym w to nie uwierzyła..
resztę poczytam i pooglądam jutro.... a w zasadzie już dziś... tylko później.. zapisuję.. do str 1846
Proponuję sprawdzić korzenie, może opuchlaki podgryzły, albo zgniły? Bo ewidentnie roślina nie przewodzi wody.
Przekrój także jedną gałązkę w poprzek i sprawdź czy nie jest zainfekowana fytoftorozą? Będzie ciemny przekrój. Bardziej typuję fytoftorozę.
Może to być porażenie dość często spotkanym u Rh grzybem, zamiera cały krzew albo pojedyncze gałązki, jakby zwiądł..
Susza fizjologiczna objawia się zimą lub wczesną wiosną, kiedy zimozielony krzew transpiruje, a korzenie i ziemia są zmarznięte lub suche i nie mają jak pobrać wody na uzupełnienie.
Dlatego kopczyki z kory wczesną wiosną należy szybko rozgarnąć, aby umożliwić roślinie dostęp do wody, rozgarnięta ziemia szybciej się ogrzeje i rozmarznie, a tym samym roślina pobierze wodę.
O ja Cię, ale tekst Kasik Nieskończone dzieło sztuki, nie wiem, może już będzie skonczone?
Czas gapić się w wodę, lustra, pawie i kaczory? może mus zwolnić i zająć się bieganiem z kijkami, co wczoraj zainaugurowałam Witek mnie przegonił 4 kilometry na I raz