Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Kasik 17:57, 11 lis 2013

Witam i podziwiam.
Może tak po cichu, ale ilekroć chciałam się odezwać, to tak naprawdę nie znalazłam słów.

Cokolwiek zrobisz Danusiu, to moim zdaniem będzie to dzieło sztuki. Dzieło sztuki, które może być skończone, a jednocześnie nieskończone.
Gardenarium 18:12, 11 lis 2013

O ja Cię, ale tekst Kasik Nieskończone dzieło sztuki, nie wiem, może już będzie skonczone?

Czas gapić się w wodę, lustra, pawie i kaczory? może mus zwolnić i zająć się bieganiem z kijkami, co wczoraj zainaugurowałam Witek mnie przegonił 4 kilometry na I raz

Instagram Ogrodowiska
Sebek 18:16, 11 lis 2013

Nordic walking fajna rzecz
Jak fajnie, że zgadłem, gdzie będzie trawnik

Jednak jak patrzę na wielkość tafli tego lustra to się zastanawiam czy nie lepsze byłoby mniejsze, żeby nie odbijał się w nim mur? Ale nie martwię się, bo wiem, że będzie idealnie

Sebuśkam
Robaczek 18:19, 11 lis 2013

Gardenarium napisał(a)
(...)
Czas gapić się w wodę, lustra, pawie i kaczory? (...)

Dokładnie
A propos pawia i próżności, przywołam mój tekst z kilku stron wcześniej, teraz komentarz wydaje się bardziej trafiony

Robaczek napisał(a)
(...)
Świetny pomysł z pawiem w 'gnieździe' przeglądającym się w lustrze! Majesterstyk kompozycyjny i ta symbolika! Paw jest wszak symbolem nieśmiertelności, dumy i piękna, ale także gry pozorów - co w zestawieniu z lustrzanym odbiciem nabiera szczególnego wyrazu.

Danusiu, po raz kolejny tworzysz ogród pełen tajemnic, optycznych złudzeń... Dzięki nowym traktom komunikacyjnym jest pozornie większy niż w rzeczywistości, a przez to ciekawszy, bo pozwala odkrywać się na nowo. Czekam na efekt końcowy z niecierpliwością!
Pozdrawiam serdecznie!
Kasik 18:22, 11 lis 2013

Właśnie to jest tak pociągające.

Jak malarz namaluje obraz, to już tylko pozostaje go powiesić i podziwiać, a tu może powstać dzieło, a za jakiś czas możemy je ulepszyć.- i to jest ta wieczna nieskończoność. Bo ogrody to takie dzieła nieskończone.

A co do tych kijków- na wszystko musi być pora i na nie również. Jeśli poprawiają samopoczucie i dają radość , to dlaczego nie.
Ale wiesz- żeby to się nie odbiło brakiem czasu dla nas - bo będziemy niepocieszeni.
Kasiek 18:25, 11 lis 2013

Paw pawiem...a ja sie przyznam, ze dopiero 3 miesiace temu wreszcie dojrzalam ze tam jest drugie lustro....Serio Myslalam ze to nastepny kawalek ogrodu Ide przefarbowac sie na blond...coby sie wszystko zgadzalo

I nie musze miec innych, zagramanicznych ogrodow...Dla mnie ten ogrod jest numerem 1. Chyle czola przed wlasciecielka dziekujac zarazem ze sie z nami dzieli tym pieknem Danusiu dziekuje
Borbetka 18:56, 11 lis 2013

Przeczytałam o opuchlakach, dzięki Danuś za artykuł. Ich nie mam, za to krety mam .
Wypatrzyłam na zdjęciach podkrzesane serby ... chyba podkrzesane ... dobrze nie widzę i myślę, co tam Danka wymyśli, to może będę miała wzorca, bo muszę moje podkrzesać, żeby tyle miejsca nie zajmowały, a tu ... lustro będzie i zostałam z gębą rozdziawioną od tego efektu, nawet narysowanego kreską, ale ... bez wzoru .
Twój ogród jest jak z bajki. Gdybym Cię nie poznała i nie wysłuchała od osób, które go widziały na żywo, to bym myślała, że on jest namalowany.
aga_szsz 19:02, 11 lis 2013

MISTRZOSTWO ŚWIATA!!!! Chylę czoła Pani Danusiu! Od kilku ładnych miesięcy obserwuję poczynania Pani i niektórych tu osób i widząc metamorfozy w Waszych ogrodach , popadłam, delikatnie mówiąc, w obsesję projektowania własnego ogrodu. Ale czuję, że bez Waszej pomocy się nie obejdzie! Ale o mnie może w innym, własnym wątku, o ile odważę się założyć, tu natomiast ......brak słów...Perfekcyjne Piękno
Gardenarium 19:09, 11 lis 2013

Czekamy zatem na wątek i dziękuję ślicznie

Instagram Ogrodowiska
zaczarowanaa 19:22, 11 lis 2013

Brak mi słów , zresztą wszystko już zostało powiedziane......JA TEŻ TAK KCEM!)))))))