Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:20, 21 wrz 2016

Do góry
Ania limki. Twoje?

Kolorowy ogród na piasku 10:19, 21 wrz 2016

Do góry
W ogrodzie oprócz podlewania nic nie działam, straszna susza.
Widoki wrześniowe bardzo znajome. Kwitną trawki i niezawodne róże okrywowe.

Na dłużej wrócę jutro

Kulą w płot 10:17, 21 wrz 2016

Do góry
Szczotki do mycia butelek

Bluszczyk

A jeżówki jeszcze nie powiedziały ostatniego słowa
Ogród z pergolą 10:14, 21 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
jakiej odmiany kupiłaś rozchodnika? ja jestem prawdziwym rozchodnikoholikiem haha uwielbiam te byliny

nie powiem Ci odmiany bo face nam powiedział rozchodnik spectabile a eraz dopiero wiem że o poprostu rozchodnik okazały akie znawczynie jesteśmy że nie dopytałysmy dokładnie choć on pewnie ez nie wiedział ale piekny jest taki pudrowy róż, booooski
Kulą w płot 10:13, 21 wrz 2016

Do góry
Piękny ten kolor żurawki

Ambrowiec

Tawuła też się przevarwia
Kulą w płot 10:10, 21 wrz 2016

Do góry
Kilka zdjęć z porannego, jesiennego i deszczowego spaceru.

Rozchodnik kończy kwitnienie

Stipy w perełkach deszczu
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:00, 21 wrz 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Ach rysunki wróciły....
Asiu odnośnie tulipanków na frontowej - sprawdź dokładnie na jaką wysokość rosną, aby je wsadzić tak by sie schody nie zrobiły (albo zrobiły jak chcesz) - u mnie Queenny poszły bardzo do góry a były w niskich trawach i to dziwnie wyglądało....

Sprawa przedstawia się tak:

No i jak to najlepiej zrobić? Wymieszać wszystkie, czy np. pasami jedną odmianę?
Bo te Flaming w takim razie zakwitną najwcześniej, ale z kolei Queen of Night kwitną ciut póżniej ale są sporo wyższe...
Czyli możnaby np w trzech pasach: najdalej queen, potem green star, a potem flaming flag, tak? Poprawiajcie mnie proszę, jak tu jakieś durnoty wypisuję
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:55, 21 wrz 2016

Do góry
Witam
Mam problem z połączeniem istniejących rabat i nowych zaplanowanych.
Na istniejących rabatach bocznych są po 2 szt. doorenbosów i 2 sztuki choinek, w nogach kulki i trawy.
Od frontu, wzdłóż płotu od ulicy planuję wsadzić drzewa kolumnowe (graby?) na środku każdego przęśła. W nogach ustawione będą kulki , trawy, byliny, cebulowe.wg poniżeszej koncepcji...
Myślałam o wyrzuceniu po 1 z choinek z każdej strony i połączeniu z rzędem nowych drzew, w linii odwróconego "L"
Tak to wygląda na razie:

a tak planuję przyszłą rozsadę frontu:

Bardzo, bardzo proszę Mądre głowy o radę jak to połączyć , aby sie nie gryzło
Jurajski Ogród 09:38, 21 wrz 2016

Do góry
Macham do wszystkich odwiedzających i dziękuję za wszystkie bardzo miłe dla mnie wpisy

"Miłka" dla Miłki (fotki z przed kilku dni, bo teraz jest u nas pochmurno i mglisto, więc fotek nie robiłam, ale "Miłka" kwitnie jeszcze obficiej).

Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 09:35, 21 wrz 2016

Do góry
Mój miłorząb wygląda w tej chwili tak:

Wydaje mi się, że te zbrązowienia mogą być od słońca. Proszę podpowiedzcie, czy zmiana podłoża na uniwersalne może mu zaszkodzić i czy przesadzanie teraz będzie odpowiednie.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:29, 21 wrz 2016

Do góry
Constans napisał(a)

Jako że na roślinkach się jeszcze nie znam to nie wypowiadam się ale o kolorach chyba mogę Straaaasznie fajne zestawienie kolorystyczne Witam się - tak w ogóle
witaj taak taki misz masz kolorystyczny, białe poszły w kulki bukszpanowe a pozostałe wcisnę gdzieś. Będę je rozmnażać

Na powitanie takie kolorki

Lawendowy zawrót głowy 09:24, 21 wrz 2016

Do góry

co to za cudny powojnik, czy to moze Maria Skłodowska Curie??
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:24, 21 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Ojojoj jak miło, bardzo dziękuję

Co do rozchodników to nie wiem, zimno faktycznie ale ja powsadzałam połamane gałazki, w niedzielę miałam gości i piłka poszła w ruch może akurat się ukorzenią

a wczoraj przyszły zamówione
purple emperor, septemberglut, stardust, dazzleberry ten ostatni to miniaturka, fajny podoba mi się nawet

Iwonko gdzie kupowałaś te rozchodniki? Piękne są. Ja kupiłam ostatnio w jednym internetowym sklepie i dostałam po jednej przywiędłej gałązce. Napisz prosze na prv.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:21, 21 wrz 2016

Do góry

Jako że na roślinkach się jeszcze nie znam to nie wypowiadam się ale o kolorach chyba mogę Straaaasznie fajne zestawienie kolorystyczne Witam się - tak w ogóle
Kosolkowa Pasja 09:14, 21 wrz 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Ola ale pieknie
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:13, 21 wrz 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Fajnie, że żabka wróciła, co nie znaczy, że ze zdjątkiem było źle Piękna z ciebie kobitka Iwko, ale stęskniłam się za brzuchatą żabcią
Powiedz mi Iwka, czy teraz jest dobry okres na wsadzanie urwanych gałązek rozchodnika prosto w glebę? Bo coś strasznie zimno jest i nie wiem czy zdążą się ukorzenić .
Ojojoj jak miło, bardzo dziękuję

Co do rozchodników to nie wiem, zimno faktycznie ale ja powsadzałam połamane gałazki, w niedzielę miałam gości i piłka poszła w ruch może akurat się ukorzenią

a wczoraj przyszły zamówione
purple emperor, septemberglut, stardust, dazzleberry ten ostatni to miniaturka, fajny podoba mi się nawet

Nasz przydomowy ogródek 09:12, 21 wrz 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ależ ty masz ladnie w ogrodzie astry piękne szkoda że jadnoroczne Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:06, 21 wrz 2016

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:04, 21 wrz 2016

Do góry
admete napisał(a)

buuuuuuuuuuu szkoda
może komuś kiedyś uda się ją zidentyfikować

masz cudniaste konwalniki, u mnie nie rosną
nie wiem co im nie pasuje , a tak je lubię.............

Moze kiedys się uda
Konwalniki na 3 miejscu poczuły się dobrze, połcien i wilgoc, to gwarantuje sukces, zmień moze im miejscówkę.
Mirkowy ogród (początki) 09:01, 21 wrz 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Mirko szkółkarstwo trwa nadal u Ciebie. A dalie piękne. Że tniecie jeszcze bukszpany? To może i ja się załapię. Podobno jeszcze ma być ciepło.
Zbyszku Irenka mówi że jeszcze mozna ciąć.Szkółkarstwo trawkowe ostatni.sezon jak nie przetrwają zimy nie sieje już z nasion traw.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies