Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:21, 11 paź 2016

Do góry
Bożenko - własciel nie uzywa kory ( tak jak u ciebie ) ani żadnych innych zadarniaczy, wszystko na świeżo odchwaszczone (chwała mu za to !) to ogród prywatny, uprawiany i tworzony przez własciciela - rzeźbiarza z małzonką, udostepniany jest zwiedzajacym tylko w wekendy.
Dookoła pełno rzeżb wykonanych przez własciciela, pieknych i kształtnych korzeni i innej fajnej małej architektury

Szczerze polecam to miejsce !
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:20, 11 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Viola dla Ciebie

na drugim zdjeciu kolor sie nie zgadza

ależ piekny kolor ,to chyba czerwień wpadająca w bordo
dziekuję
Rododendronowy ogród II. 18:19, 11 paź 2016

Do góry
Prześliczne budki
Będzie wspaniała kolonia.
U siebie nie mogę za dużo powiesić, bo dużych brzóz mam zaledwie siedem i to w jednym rogu ogrodu, a ptaki podobno nie tolerują bliskiego sąsiedztwa. Trzeba zostawiać przestrzeń 3 m miedzy budkami. Tak wyczytałam na którejś stronie ptasiej.
Budki dla kopciuszków (lub podobnych) i nietoperzy mam pod okapem domu od tyłu.

Skoro mnie tak pochwaliłaś za dzięciołową to jeszcze jedno zdjęcie wkleję Kilka dzni temu młode bażanty zrobiły sobie grzędę z mojej tymczasowej pergoli winoroślowej. Fotka przez okno kuchenne. Bałam się otworzyć, bo czujne są niczym żurawie.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:17, 11 paź 2016

Do góry
Viola dla Ciebie

na drugim zdjeciu kolor sie nie zgadza
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:13, 11 paź 2016

Do góry
Bogdziu, moze jeszcze sie nie skonczyla ta zmiana pracy
jak by nie bylo wierze, ze tak bedzie dobrze.

a tu przytachana z cmentarza trawka. myslicie, ze lepiej jej bedzie na rabacie? bo tu calkiem ladnie wyglada ale jakos mam obawy czy przetrzyma zime.

Wiecie jak ta turzyca sie nazywa?

i tuz obok przygotowania do zimowej dekoracji, musze jeszcze dokupic roslinke, nie wiem jak sie nazywa ale wiem jak wyglada no i wszystko posadzic i udekorowac szyszkami

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:13, 11 paź 2016

Do góry
Ogród ma kilka poziomów, duzo wody, duzo traw i porosnięte zbocza jak w górach....śliczny jest - Bogdziu, Jankosiu to cos dla was, musimy sie tam jeszcze wybrac razem

Tu ma być ogród :) 18:12, 11 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Odnośnie hemoglobiny zaraz wkleję moje kompendium wiedzy
Widzisz, a ja miałam mieć mniej cebulowych w tym roku i też jakoś tak wyszło, że jest więcej

Co do wieszania wianka, ja mam drewniane drzwi i na środku u góry blisko uszczelki jest taka pinezka, ja o nią zaczepiam żyłkę - sprawdź, może też tak masz.

Sorki, że nie przygotowałam się do zdjęcia i tyle kurzu

tez poprosze o linka skoro sprawdzony namiar
Co do drzwi to mi moj eM wkrecił/ wbil coś ala pnezka/wkrecik o ktory zaczepiam żylkę/tasiemkę bez szkody dla drzwi
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:10, 11 paź 2016

Do góry
W pierwszy weekend pażdziernika, w słoneczny i ciepły dzien byłam w cudnym miejscu - w Ogrodzie Na Rozstajach ( to jest rejon Pińczowa, Buska Zdroju... to jest juz nie świętokrzyskie a raczej bardziej Ponidzie z geograficznego punktu widzenia... Było pieknie, ciepło, słonecznie a ogród połozony na lessowym zboczu z fragmentem wawozu - miodzio
Duzo strumyczków, kaskad, duzo oczek wodnych, charakter ogrodu raczej naturalistyczny, z duzymi, starymi drzewami, stromymi zboczami i pieknymi trawami. Cos tam jeszcze kwitło, były cudne trawy i zieloniutkie strzyzone formy bukszpanów i cisów....na pełniejsza relacje zparaszam ttu : https://www.ogrodowisko.pl/watek/967-ogrod-na-rozstajach-mlodzawy-male?page=4

A teraz na zachete kilka fotek - niestety robionych telefonem bo bateria w aparacie nam odmówiła współpracy ale i tak mysle ze was zachece do wycieczki w te strony ....ja tam na pewno jeszcze wróce....

edit. już poprawiłam link, sorry za pomyłke
Ogród na glinie 18:06, 11 paź 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

narazie mam tylko te fotki co dotychczas

w drugą stronę idą te bergenie co je widać, zielone trzmieliny (na plecach miskany Variegatus), ciemne żurawki i dalej azalie jak na tym zdjęciu od lewej
to przedłużenie tej rabaty do drugiego narożnika

może cyknę potem zdjęcie szersze, chociaż trawa nieskoszona, trampolina przeszkadza itp.

tam w narożniku będą latem białe hortensje, tutaj mają być koralowe jeżówki
a w bliskim sąsiedztwie, czyli na lewo za ścieżką różowe i fioletowe łubiny

Tak jak teraz patrzę, to chyba jednak nie przesadzaj żurawek.
Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:56, 11 paź 2016

Do góry
Pieknych miejsc i pieknych widoków nigdy dość....sorry za słabą jakość fotek ale żal by mi było ich tu nie pokazać....

Na pewno odwiedze to miejsce jeszcze raz bo warto !
Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:52, 11 paź 2016

Do góry

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:49, 11 paź 2016

Do góry
I jeszcze trochę widoków z Ogrodu na Rozstajach........

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:46, 11 paź 2016

Do góry

Momentami krajobrazy były jak w górach....dla mnie "człowieka z równin" to takie sa najpiekniejsze..

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:45, 11 paź 2016

Do góry

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:43, 11 paź 2016

Do góry

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:41, 11 paź 2016

Do góry
W poprzedni wekend - pierwszy październikowy miałam okazje byc w Ogrodzie na Rozstajach i polecam wszystkim to miejsce. Śliczny różnorodny ogród - choć nauralny w charakterze, duzo zbiorników wodnych, strumyczków, kaskad, stawików. Uroku dodaje róznica poziomu poszczególnych "pięter" ogrodu i porosniete roslinami zbocza. Ja widziałam go w jesiennej szacie - ogród była śliczny, odwiedziłam go w ostatnim ciepłym i co ważniejsze słonecznym momencie - kwitły jeszcze hortensje, Marcinki, milin, pieknie przebarwiały sie trzmieliny oskrzydlone, zdrowo i zielono wyglądały wielkie strzyzone cisy i bukszpany a do tego mnóstwo duzych drzew i cudne trawy...super miejsce.
Kolekcja ptaków duza ale same ptaki zrobiły na mnie nie najlepsze wrażenie. Były osowiałe, smutnie stały w klatkach....nie nie zachwyca mnie taki widok. Natomiast rzeżby autorstwa własciciela ogrodu były świetnym "smaczkiem" w tym ogrodzie. Gorąco polecam Ogród na Rozstajach

Wiem że powtaram już pokazywane przede mną ujęcia ale za każdym razem każdy widzi to samo miejsce przeciez nieco inaczej.....
Oto moja relacja - fotki robione telefonem więc ułomne, ale zdjęcia i tak nie oddaja uroku tego miejsca

Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:40, 11 paź 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Ewa, piękne wrześniowo-różane klimaty !!!
Ta róża w odcieniu fioletu to co to za jegomość?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:37, 11 paź 2016

Do góry
Parawan jest dobrze widoczny...

Na pierwszym planie Golden glob klonik
Ogród Nety- moje marzenie 17:36, 11 paź 2016

Do góry
Nett, jakbym siebie czytala tez nie umiem ogarnac tych kompozycji wychodzi totalny misz masz, i tez potrzebuje sudgestii i podpowiedzi , a tu nam kaza wyluzowac i pomyslec, jak tu wyluzowac jak czlowiek chce cos stworzyc a nie wychodzi.

Platany superanckie tez planowalam 3 na froncie ale jak mi DAnusia zaproponowala zolty zywoplot to nie wiem czy jesienia nie bedzie za zolto skoro one takie zarowki.

Co do grabow mnie sie podobaja trojki ale nie mozesz za blisko posadzic bo wyjdzie zrosnieta sciana.
Natomiast jak rozrzucisz pojedynczo to wyjda troche takie patyczaki moze wtedy lepiej tradycyjne korony na nozkach.

Zobacz ja mam 3 co 1 m ale wsadzone dopiero jeden sezon.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:35, 11 paź 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies