Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Kamajla 17:49, 11 paź 2016

Dziękuję, wszystko zapisane.
Dziurki w drzwiach mam dwie, po bokach

Poopowiadaj jeszcze mi o świdośliwie... Szukam drzewka, które kwitnie wiosną i nie rośnie zbyt duże (w projekcie był miłorząb Pendula, ale chcę zastąpić go czymś kwitnącym). Myślałam o wiśni Kiku-Shidare, ale ona chyba jednak za duża będzie... I może ta świdośliwa byłaby akurat?
Kamajla 17:50, 11 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

No ciekawa jestem czy będzie pinezka, ja też się nakombinowałam jakby wianek przywiesić i jak już miałam próby czynić i wlazłam na drabinkę okazało się, że jest ta pinezka, która załatwiła wszystko

Pinezek brak, ale są otworki, także coś się wykombinuje
lindsay80 17:55, 11 paź 2016

Kamajla napisał(a)
Dziękuję, wszystko zapisane.
Dziurki w drzwiach mam dwie, po bokach

Poopowiadaj jeszcze mi o świdośliwie... Szukam drzewka, które kwitnie wiosną i nie rośnie zbyt duże (w projekcie był miłorząb Pendula, ale chcę zastąpić go czymś kwitnącym). Myślałam o wiśni Kiku-Shidare, ale ona chyba jednak za duża będzie... I może ta świdośliwa byłaby akurat?

W sprawie Świdośliw udaj się do Asi Nawigatorki lub Reni ren133 one obie mają już te drzewa i swego czasu zbierały o nich dużo informacji.
Zrobiły się popularne od wiosny, bo jest moda na drzewa wielopniowe. Ponadto ładnie kwitną, smacznie owocują (przynajmniej niektóre odmiany) a wiosną się przebarwiają na pomarańczowo-czerwono.
lindsay80 17:56, 11 paź 2016

Kamajla napisał(a)

Pinezek brak, ale są otworki, także coś się wykombinuje

Otworki dają możliwości
Kamajla 18:03, 11 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

W sprawie Świdośliw udaj się do Asi Nawigatorki lub Reni ren133 one obie mają już te drzewa i swego czasu zbierały o nich dużo informacji.
Zrobiły się popularne od wiosny, bo jest moda na drzewa wielopniowe. Ponadto ładnie kwitną, smacznie owocują (przynajmniej niektóre odmiany) a wiosną się przebarwiają na pomarańczowo-czerwono.

tak zrobię, dzięki
iwonkap 18:12, 11 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Odnośnie hemoglobiny zaraz wkleję moje kompendium wiedzy
Widzisz, a ja miałam mieć mniej cebulowych w tym roku i też jakoś tak wyszło, że jest więcej

Co do wieszania wianka, ja mam drewniane drzwi i na środku u góry blisko uszczelki jest taka pinezka, ja o nią zaczepiam żyłkę - sprawdź, może też tak masz.

Sorki, że nie przygotowałam się do zdjęcia i tyle kurzu

tez poprosze o linka skoro sprawdzony namiar
Co do drzwi to mi moj eM wkrecił/ wbil coś ala pnezka/wkrecik o ktory zaczepiam żylkę/tasiemkę bez szkody dla drzwi
jazzy 18:45, 11 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Z ciekawostek ogrodowych.
Późną wiosną wsadziłam do ziemi batata, teraz gdy temperatura nocą zbliżała się do zera liście mu ścięło więc postanowiłam sprawdzić co tam ma w korzeniach i oto plony

To już wiem na co zarezerwuję miejsce next spring
Uwielbiam bataty!!! Kocham!
19:47, 11 paź 2016
bataty? ooo ...takiego ze sklepu do ziemi wcisnęłaś? a masz zdjecia jak wygladaly w sezonie liście ...moze bym sobie je powciskała na tyły rabat

batatów spożywam mało ...ale zawsze można coś tam z niego upichcić

Kindzia 20:18, 11 paź 2016

Macie tu patent Gierczusi na wieszanie wianka na drzwiach. To jej zdjęcie, mam zapisane u siebie, bo nie inwazyjne

Sprawdza się. U mnie tak od 3 lat wianki na drzwiach zewnętrznych na wygwizdowiu wiszą.

Krew suszona...nie mam pytań. Chyba spróbować dać rodkom można
nawigatorka 20:55, 11 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Jola, hortek mam 15 szt., wiesz, że ja do nich trochę uprzedzona jestem, ale eM zakochany Całkiem odwrotnie niż u Ciebie

A z trawkami sytuacja była prozaiczna - dziecku kiedyś zachciało się siku w aucie i trzeba było stanąć przy jakimś lesie i wtedy przez zupełny przypadek sobie je wypatrzyłam
już wiem co będę robiła przy następnym "siku" w podrozy