Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ewsyg 17:46, 11 paź 2016

śmiałam się z tej sójki co ci las sadzi Cudne budki. Poproszę drzewa żeby szybciej rosły to też budki zawieszę.
Bogdzia 17:53, 11 paź 2016

jankosia napisał(a)
Ale piękne budki! Ptaki cię pokochają. Co ja mówię? Przecież one już cię kochają Sorry, kochają twój ogród
Bogdziu a ty nie masz białych marcinków bo tak wyszło niechcący czy nie masz bo nie lubisz/ nie podoba ci się biały jesienią? Bo jeśli masz ochotę to i dla ciebie kawałek na wiosnę znajdę Powiedz tylko słowo

Mam ochotę na białe i kawałek chętnie przywłaszczę.
Na 4 domy się szarpnęłam i jestem z nich bardzo zadowolona. Nowe osiedle założe dla ptaków
Bogdzia 17:54, 11 paź 2016

ewsyg napisał(a)
śmiałam się z tej sójki co ci las sadzi Cudne budki. Poproszę drzewa żeby szybciej rosły to też budki zawieszę.

Cieszę sie z nich jak dziecko. Miał M robic ale tak ładnie by nie zrobił i kto wie ile bym czekac musiała a teraz tylko powiesi i na wiosnę mam nadzieje ze sie zapełnią. Najpierw M chciał miec las na działce a teraz sójki.
jankosia 17:58, 11 paź 2016

To będziesz miała - obiecuję Domki śliczne, ale ja raczej sama będę musiała zmajstrować... Ech...
Wiesz że gołąbek czeka?

Gdzieś czytałam że takie budki to najlepiej jesienią i zimą zawiesić żeby zapach człowieka zdążył ulecieć. Ale ty to pewnie sama wiesz
Bogdzia 18:02, 11 paź 2016

jankosia napisał(a)
To będziesz miała - obiecuję Domki śliczne, ale ja raczej sama będę musiała zmajstrować... Ech...
Wiesz że gołąbek czeka?

Gdzieś czytałam że takie budki to najlepiej jesienią i zimą zawiesić żeby zapach człowieka zdążył ulecieć. Ale ty to pewnie sama wiesz

Tak wiem ze jesienią najlepiej dlatego teraz kupiłam i jak tylko przestanie padac bedą powieszone.Sama bym ich robic nie chciała ale teraz dziewczyny jakies bardziej meskie więc juz mnie nic nie dziwi jak czytam co robią, lepiej jednak zrobisz robiac spotkanie u siebie i budek sobie zażyczNo i co z tym gołąbkiem? Jeszcze za marcinki dziękuje.
Bogdzia 18:05, 11 paź 2016

O ja ciemna masa , juz wiem co z gołąbkiem , ide oglądac.
yolka 18:05, 11 paź 2016

Nasza Bogdzia jest developerką, powtórzę za Jankosią - ptaki Cię kochają, ale z wzajemnością. Ja nie mam dużych drzew żeby wieszać takie budki, ale w tym roku coś się pojawi...

Czytam o marcinkach i stwierdzam, że moja edukacja ogrodowa jest nijaka - nie mam marcinków, a powinnam bo to moje kolory
pestka56 18:19, 11 paź 2016

Prześliczne budki
Będzie wspaniała kolonia.
U siebie nie mogę za dużo powiesić, bo dużych brzóz mam zaledwie siedem i to w jednym rogu ogrodu, a ptaki podobno nie tolerują bliskiego sąsiedztwa. Trzeba zostawiać przestrzeń 3 m miedzy budkami. Tak wyczytałam na którejś stronie ptasiej.
Budki dla kopciuszków (lub podobnych) i nietoperzy mam pod okapem domu od tyłu.

Skoro mnie tak pochwaliłaś za dzięciołową to jeszcze jedno zdjęcie wkleję Kilka dzni temu młode bażanty zrobiły sobie grzędę z mojej tymczasowej pergoli winoroślowej. Fotka przez okno kuchenne. Bałam się otworzyć, bo czujne są niczym żurawie.
anna_t 18:28, 11 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu w 2014 roku juz brakowało u mnie wody więc postanowiłam mierzyc i zapisywac deszcz. Trafiłam akurat na rekordowo suchy rok 2015. W ciągu pięciu najcieplejszych miesięcy tylko 2 litry wody przy tym powyżej 30 stopni to prawdziwa Sahara. W kranie tez brakowało i podlewałam tylko nocami a tez ledwie woda leciała. Jakby to dłuzej trwało to szpital psychiatryczny by mnie nie ominął.A tak wogóle to od lat zapisuję ciekawsze wypadki meteorologiczne w moim ogrodzie i wiem np ze 12X rok temu spadł u nas pierwszy snieg a jeszcze rok wczesniej tj w 2014 r było +21 stopni.Czasem fajnie jest porównac.

serio? poopowiadaj trochę takich porównań.
ja dzisiaj kopałam to ziemia mokra tylko 10cm a głębiej sucho, a tyle deszczu było
Bogdzia 18:28, 11 paź 2016

yolka napisał(a)
Nasza Bogdzia jest developerką, powtórzę za Jankosią - ptaki Cię kochają, ale z wzajemnością. Ja nie mam dużych drzew żeby wieszać takie budki, ale w tym roku coś się pojawi...

Czytam o marcinkach i stwierdzam, że moja edukacja ogrodowa jest nijaka - nie mam marcinków, a powinnam bo to moje kolory

Ja dziewczyny bedą do Ciebie jechac albo Ty do mnie to dostaniesz Marcinkia moze wolisz Marcina????