Ciekawe czy coś z nich wzejdzie? jakby co to wiosną Ci wykopię. dziś ten ślaz ścinałam na krótko.
Dziś Artemis robiłam zdjęcie- kwitnie jedna, cztery mają postój- ale co się dziwić jak niedawno posadziłam
Jesiennie się zrobiło w ostatnich dniach
Ale ja dopiero wyjeżdżam na urlop,więc w sercu maj a na ogrodzie znowu róże zaczynają kwitnąć,kiedy ja wyjezdżam Gospel
Prince poszaleje lada chwila.. Burgundy
Wiliame łysy od dołu,ukrywa się w liściach budleji Mariatheresia
Crocus się rozbujała
A Summer Song nie zwraca uwagi ani na słonko,ani na deszcz ,tylko sobie kwitnie.
Zdjęcia przed i po ukazują rozmiar zmian jakich dokonałaś. Kopciuszkowa, już kiedyś pisałam, to po prostu księżniczka, wjazdowa ślicznie się prezentuje i na pewno robi wrażenie na odwiedzających, psiowa, cóż nie widziałam jeszcze, żeby pieski miały takie piękne otoczenie, a różanka z jedną i drugą różą ciekawa, na mnie największe wrażenie na niej robi ML
Powiedz, jak sobie radzisz z odrostami bluszczu na tej rabacie, mam bluszcz w kilku miejscach i to jest katorga, żeby go regulować
Pomidory apetyczne i suszone i świeże.
W subiektywnym rankingu pomidorowym udział wzięło 7 odmian.
Po naradzie komisji w składzie: ja, on i ona wygrał pomidor Beauty King.
Kolor żółty z czerwonymi paskami, soczysty, słodki, wyrazisty o bardzo bogatym bukiecie.
Z koktajlowych Black Cherry
Pozostałe czyli: Bawole Serce, Bychyi Lop, San Marzano, Syberian, Currant Sweet Pea bardzo smaczne. W gruncie zaczyna mi atakować zaraza ziemniaczana.
Tak, to już jest z tym byciem na forum.
Wszystkiego człowiekowi malo.
A myślałam,że ja wcale ne jestem pażerna
Hortensja ogrodowa Adria
Pinky Winky- młoda, mała.Jesienny zakup.
Silver Dolar, nawet nie wiedziałam,że różowieje
Grujecznik to moje marzenie..ale areał nie ten, nie wcisnę..jest sliczny w tych kolorach choć kurczę to kolejny symptom jesieni...obys nie miała racji Ewuś, chociaż pamiętam że w pierwszym roku mojego "ogródkowania na powaznie " czyli w 2013 też miałam u siebie na wątku zdjęcia kwitnacych wrzosów z pierwszej połowy sierpnia, ale za to jesien była ciepła, długa i kolorowa....
(tak sie pocieszajmy )
Pięknie dziękuję za tę dedykację, której się nie spodziewałam. Miło
Na tej rabacie podoba mi się absolutnie wszystko. I nawet chyba pytałam Cię kiedyś o nazwę tych jeżówek. One są z tej niskiej odmiany? U mnie będzie bardzo podobna rabata tylko zamiast purpurowych berberysów będzie Lavender Ice.
Mam też takiego berberysa tiny gold szt.3
Zabrałam się za wyszukanie szkółki, która by miała wszystkie te trzy odmiany róż, które potrzebuję, ale wysyłki są dopiero w październiku Jak ja wytrzymam tak długo??
Patrzę też na Twoją seslerię i już wiem, że mi przysłali takie miernoty aż żal patrzeć. Z pięciu sztuk tylko jednak jakoś w miarę wygląda i nabrała masy. A co dopiero dzielenie sadzonek... Dlatego właśnie najchętniej nie kupowałabym z neta.
Mocno dziś wieje, ale da się zagłębić w fotelu na tarasie z kubkiem kawy, półkruchym plackiem z własnych śliwek i książką. Czasem coś przyciągnie wzrok
Danusiu zdjęcie w załączniku. To chyba pisardii śliwa bo nigry nie dostałam nigdzie u siebie.Chcę je w jednym rządku -tak jak szpaler posadzić.A pod spodem co?Miskanty czy hortensje?A może jeszcze coś innego? Miejsce będzie słoneczne prawie cały czas.