Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 17:21, 12 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas też jesienią czuć. Odebrałam nasionka wczorajdzięki

Ciekawe czy coś z nich wzejdzie? jakby co to wiosną Ci wykopię. dziś ten ślaz ścinałam na krótko.
Dziś Artemis robiłam zdjęcie- kwitnie jedna, cztery mają postój- ale co się dziwić jak niedawno posadziłam

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:15, 12 sie 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:11, 12 sie 2016

Do góry
z okna w kuchni
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:09, 12 sie 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:07, 12 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziękuję za dedykację, jestem wzruszona. Mam wiele tajemnic, nie wszystkie wypada odkrywać przed ludźmi

Danusia w krainie czarów

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:06, 12 sie 2016

Do góry

Tu narazie jest ściernisko... 17:03, 12 sie 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Wiosenne przymrozki skutecznie mi skasowały ogrodówki. Tylko na jednej pojawił się mały kwiatek... no cóż. . Taki mamy klimat. ..

Dobrze, ze chociaz jeden kwiatek jest
...i gdyby nie ten nasz klimat to pewnie bysmy sie nudzily
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:00, 12 sie 2016

Do góry
wieści z placu boju

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:59, 12 sie 2016

Do góry
Jesiennie się zrobiło w ostatnich dniach

Ale ja dopiero wyjeżdżam na urlop,więc w sercu maj a na ogrodzie znowu róże zaczynają kwitnąć,kiedy ja wyjezdżam
Gospel

Prince poszaleje lada chwila..

Burgundy

Wiliame łysy od dołu,ukrywa się w liściach budleji

Mariatheresia

Crocus się rozbujała

A Summer Song nie zwraca uwagi ani na słonko,ani na deszcz ,tylko sobie kwitnie.

Kulą w płot 16:53, 12 sie 2016

Do góry

Co z tym ogródeczkiem począć 16:33, 12 sie 2016

Do góry
Ewuniu, ślicznie u Ciebie.

Zdjęcia przed i po ukazują rozmiar zmian jakich dokonałaś. Kopciuszkowa, już kiedyś pisałam, to po prostu księżniczka, wjazdowa ślicznie się prezentuje i na pewno robi wrażenie na odwiedzających, psiowa, cóż nie widziałam jeszcze, żeby pieski miały takie piękne otoczenie, a różanka z jedną i drugą różą ciekawa, na mnie największe wrażenie na niej robi ML

Powiedz, jak sobie radzisz z odrostami bluszczu na tej rabacie, mam bluszcz w kilku miejscach i to jest katorga, żeby go regulować
ewa004 napisał(a)

Podwórkowa rehabilitacja 16:33, 12 sie 2016

Do góry
agapant napisał(a)
Pomidory apetycznie wyglądają, muszę spróbować. Pozdrowiam

Pomidory apetyczne i suszone i świeże.
W subiektywnym rankingu pomidorowym udział wzięło 7 odmian.
Po naradzie komisji w składzie: ja, on i ona wygrał pomidor Beauty King.
Kolor żółty z czerwonymi paskami, soczysty, słodki, wyrazisty o bardzo bogatym bukiecie.

Z koktajlowych Black Cherry

Pozostałe czyli: Bawole Serce, Bychyi Lop, San Marzano, Syberian, Currant Sweet Pea bardzo smaczne. W gruncie zaczyna mi atakować zaraza ziemniaczana.
Mój zakątek - początki 16:29, 12 sie 2016

Do góry
Dziś słonko u mnie świeci więc przeszłam po ogródku i chcę Wam pokazać jak to u mnie teraz jest:

różanka

róża przy tarasie

rabatka w trakcie prac Są już 2 rządki i będzie ich więcej.

I moje przytarasowe hortensje:

I tu jedna jeszcze, jak się przyjżeć to pół główki jest białe, pół zielone.

Moja działka na Dębowym Lesie 16:28, 12 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Tak właśnie jest Zgadzam się w zupełności
Aniu, ślicznie masz w ogrodzie pełnym kwiatów i zapachów

Tak, to już jest z tym byciem na forum.
Wszystkiego człowiekowi malo.
A myślałam,że ja wcale ne jestem pażerna
Hortensja ogrodowa Adria

Pinky Winky- młoda, mała.Jesienny zakup.

Silver Dolar, nawet nie wiedziałam,że różowieje
Czasem słońce czasem deszcz 16:23, 12 sie 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
a żeby nie było że tylko tak sobie gadam o jesieni poniżej dokumentacja zdjęciowa
grujecznik zmienia kolor

wrzosowisko

Grujecznik to moje marzenie..ale areał nie ten, nie wcisnę..jest sliczny w tych kolorach choć kurczę to kolejny symptom jesieni...obys nie miała racji Ewuś, chociaż pamiętam że w pierwszym roku mojego "ogródkowania na powaznie " czyli w 2013 też miałam u siebie na wątku zdjęcia kwitnacych wrzosów z pierwszej połowy sierpnia, ale za to jesien była ciepła, długa i kolorowa....
(tak sie pocieszajmy )
Czasem słońce czasem deszcz 16:19, 12 sie 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
a żeby nie było że tylko tak sobie gadam o jesieni poniżej dokumentacja zdjęciowa
grujecznik zmienia kolor

przepiękny...
Tu ma być ogród :) 16:11, 12 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dla Martini, zbliżenie na rabatę z różami Artemis

Pięknie dziękuję za tę dedykację, której się nie spodziewałam. Miło
Na tej rabacie podoba mi się absolutnie wszystko. I nawet chyba pytałam Cię kiedyś o nazwę tych jeżówek. One są z tej niskiej odmiany? U mnie będzie bardzo podobna rabata tylko zamiast purpurowych berberysów będzie Lavender Ice.
Mam też takiego berberysa tiny gold szt.3

Zabrałam się za wyszukanie szkółki, która by miała wszystkie te trzy odmiany róż, które potrzebuję, ale wysyłki są dopiero w październiku Jak ja wytrzymam tak długo??

Patrzę też na Twoją seslerię i już wiem, że mi przysłali takie miernoty aż żal patrzeć. Z pięciu sztuk tylko jednak jakoś w miarę wygląda i nabrała masy. A co dopiero dzielenie sadzonek... Dlatego właśnie najchętniej nie kupowałabym z neta.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:10, 12 sie 2016

Do góry
Mocno dziś wieje, ale da się zagłębić w fotelu na tarasie z kubkiem kawy, półkruchym plackiem z własnych śliwek i książką. Czasem coś przyciągnie wzrok

Polubiłam dalie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:05, 12 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Śliwy ozdobne masz na myśli Prunus cerasifera Nigra? Bo to ważne jaki kolor mają liście

Danusiu zdjęcie w załączniku. To chyba pisardii śliwa bo nigry nie dostałam nigdzie u siebie.Chcę je w jednym rządku -tak jak szpaler posadzić.A pod spodem co?Miskanty czy hortensje?A może jeszcze coś innego? Miejsce będzie słoneczne prawie cały czas.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:04, 12 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Wydaje mi się że to Anabelka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies