chyba wszystko zalezy od tego jak wysokie drzewka dostane, najwyżej na poczatek dam nizsza odmianę a potem sie wymieni albo tak zostanie bo mi sie spodoba. to plany na przyszły rok to jeszcze sporo czasu do zapoznawania się
ooo moja ulubiona pani profesor cieszę się ze jesteś i juz się tlumaczę
bo ja sobie do serca wziełam ten Twój szkielet... i pomyślalam ze fajnie Luki kompozycje mi tu wykombinowal ale zaraz by bylo jak z różanką. co z tego że róże, trawy i byliny na niej sa jak i tak jak bumerang powracał temat zimozielonych. Więc wymyśliłam sobie wprowadzenie do tego co juz jest i co zaplanowane kostek
nie martw się ja bym wzięła pod uwagę drzewa i to co juz jest rodki przesadzone.
zaznaczyłam drzewa na planie
a jesli chodzi o skale to oczywiście nie pomyślałam o tym, nie znam się az tak.. tak że buziol za baczenie nade mną
to można 4 kwadraty obsadzic czyli wyjdzie 1,5x1,5 i może tak jak pierwotnie mialo być czyli skarpety drzew takie zrobić a tam gdzie byliny zrobic te mniejsze kostki.
jeśli chodzi o kostki przy hortensjach to wiesz jestem świadoma ze one zginą ale będą hortensje królowały. cisy mają królowac wtedy kiedy reszta śpi, zimą i wiosną
o widzisz a kobitka przez telefon mowiła że szybko rośnie...wydaje mi sie że te odmianowe bardzo wolno rosną zobacz
Monika Ty na drzewach znasz się o wiele lepiej, to co byś mi jeszcze proponowała?
1. na rabaty środkowe 1,5x4,5
2. pod zywopłot z serbów obok altany tez 2szt to mogą być takie max 10m
z kostkami może fakycznie wrócić do tych 1,5x1,5 a w bylinach mniejsze..
Aniu, mnie się wydawało, że w wersji Lukiego wrzucam dla przypomnienia
ten szkielet jak najbardziej jest: masz żywopłot, masz 10 dużych kwadratów zimozielonych, masz kilka drzew i trochę krzewów - rodki zimozielone, hortensje też w zimie widać, do tego dasz trochę traw i będzie bardzo dobrze.
Skala też jest dobra. Wydaje mi się, że jak najbardziej można się trzymać tej wersji.
Jeśli jednak bardzo Cię swędzi, to ja bym zaproponowała coś takiego:
Przy czym te z tyłu, w drugim rzędzie powinny być trochę wyższe, niż te z przodu.