Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 18:05, 12 paź 2016

dominika_ napisał(a)
i żeby tyle czekać na tak ładne widoki? ale wybaczam

Buźka, Dominika
Niestety, u mnie już baaaardzo jesiennie. Ale ciągle pada i nie ma nawet jak fotek zrobić...
szemusia 18:06, 12 paź 2016

Dorota123 napisał(a)
Ślicznie dopracowałaś ogródeczek z każdej strony domku.

Dorotko, no do Twoich dekoracji, to mi jeszcze bardzo, bardzo daleko
Ale już i tak cieszy, to co jest
szemusia 18:11, 12 paź 2016

Rabata pod oknem mnie zachwyca pięknie jest

Dzięki, Teresko

To miejsce stanowi taki prostokąt - wnękę pomiędzy domem, a budynkiem gospodarczym. Widoczne okno jest waśnie od tego budynku, zdjęcie robiłam z trasu.
Oczywiście rabatka była już przerabiana po ogrodowiskowemu
szemusia 18:22, 12 paź 2016

HanaK napisał(a)
Hej, trafiłam do Ciebie poszukując informacji o hortensjach Magical Moon. Mam 4, kupione w tym roku wiosną, teraz rosną przy tarasie na skarpie, wcześniej w pojemnikach. Chciałabym Cię zapytać czy pędy u Ciebie się nie łamią ? U mnie pięknie zakwitły, zanim zdążyłam zrobić zdjęcia połamały się, po jednej z lipcowych ulew.

P.S. Łany stipy wymiatają

Witaj, Haniu
Kupiłam Magical moonlight, bo zachwyciły mni jej ogromne kwiatostany. U mnie rosną drugi rok. Nie połamały mi się od deszczu, ale przyznam, ze po każdym deszczu leżą. Ja mam pod nimi posadzone rozchodniki i trochę się na nich opierają. Latem też je trochę powiązałam. Wszędzie czytam, ze z wiekiem powinny być silniejsze, więc jest nadzieja
U mnie właściwie z trzech ostała się jedna, bo wiosną jedną z pąków oskubały mi ptaki, a drugą dopadła jakaś choroba grzybowa i padła. Dokupiłam kolejne, ale jeszcze małe.
Ogólnie, to jestem z nich bardzo zadowolona - jak zakwitną naprawdę robią wrażenia.
Wklejam fotkę z zeszłego roku, jak były jeszcze wszystkie:

szemusia 18:45, 12 paź 2016

U mnie pada, ciągle pada...
Cebule nie wsadzone. Chwastów nie widać po ciemku, więc nawet nie wiem
Ponoć trochę słońca obiecują, więc tą nadzieją żyję
Iwk4 18:53, 12 paź 2016

U mnie też pada
A już miało być lepiej ...
malkul 19:20, 12 paź 2016

i u nas leje
HanaK 20:11, 12 paź 2016

Dzięki wielkie, kwiaty są faktycznie oszałamiające, a u Ciebie oczywiście zza hortek wyziera stipa U mnie rosną koło zebrinusów
szemusia napisał(a)

Witaj, Haniu
Kupiłam Magical moonlight, bo zachwyciły mni jej ogromne kwiatostany. U mnie rosną drugi rok. Nie połamały mi się od deszczu, ale przyznam, ze po każdym deszczu leżą. Ja mam pod nimi posadzone rozchodniki i trochę się na nich opierają. Latem też je trochę powiązałam. Wszędzie czytam, ze z wiekiem powinny być silniejsze, więc jest nadzieja
U mnie właściwie z trzech ostała się jedna, bo wiosną jedną z pąków oskubały mi ptaki, a drugą dopadła jakaś choroba grzybowa i padła. Dokupiłam kolejne, ale jeszcze małe.
Ogólnie, to jestem z nich bardzo zadowolona - jak zakwitną naprawdę robią wrażenia.
Wklejam fotkę z zeszłego roku, jak były jeszcze wszystkie:

szemusia 18:43, 25 paź 2016

Iwonko, Gosiu - właśnie pogoda w ostatnich dniach się wreszcie się poprawiła Czytam, że i u Was również. Udało mi się nawet jakieś fotki poczynić, bo wreszcie dostrzegłam piękno jesieni... Szybka jestem - nie powiem, koniec października mamy Ale ponoć jeszcze słońcem mamy się nacieszyć, wiec jest szansa i dla mnie

Haniu - stipę kocham miłością nieustającą , no pomijam czas wiosenny, gdy nie chce współpracować w doniczkach na parapecie...
Myślę, że hortki z każdymi trawami będą dobrze wyglądać
szemusia 19:02, 25 paź 2016

Mój jesienny ogród:

Pięknie przebarwia się dereń. Latem nie zachwyca zwykłymi, zielonymi liśćmi, ale nadrabia jesienią. No i zimą - z jego czerwonych gałęzi plotę wianki

Koloru nabrały też amanogawy: