Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 17:38, 25 paź 2016

klaudia10140 napisał(a)
hej:0 baredzo mi sie podoba twoj ogród te rosliny brak slow jakie piekne a jka dobrane!Masz barzo duzo stron i trudno mi ogarnac cala metamorfoze i wszystkie popawki Gybysm mogl pokazac mi twoj ogrod bo ogladalam zdjecia ale wiesz nie skladam tak tego w calos panoramy moglabym prosic o jakis plan lub wiecej zdj3ec \

Klaudio miło mi bardzo. Metamorfoz nie jestem w stanie pokazać w skrócie bo ze 30 postów by to zajęło i kilka godzin kompletowania zdjęć bo u mnie ogród to ciągła zmiana Postaram się troszkę przedstawić Ci mój ogród. Rzadko robie zdjęcia większych kadrów, ale coś się znajdzie i może troszkę Ci to poukłada przestrzeń. Niestety połowa ogrodu jest w trakcie planowania przeróbki to i stan ze zdjęć zmieni się w przyszłości.

Stary plan ogrodu gdzieś mi zniknął, a ten wybiega sporo w przyszłość, ale obrazuje ile miejsca zajmują budynki i jak kształt ma działka.

Po wejściu na podwórko na prawo jest przedogródek, któy w tym roku przeszedł całkowitą przebudowę. W zeszłym roku wyglądał tak.

W tym roku kiepsko się prezentuje, ale trzeba poczekać z rok dwa na oczekiwany efekt. Zniknie jeszcze trawnik, ogrodzenie będzie inne itd

Na lewo jest rabata, która ucierpiała przy budowie kanalizacji, obecnie zostało na niej niewiele, bo wiosną zniknie lub całkowicie się zmieni.
Luki 17:42, 25 paź 2016

Dalej idziemy i za domem po prawej jest rabata bukszpanowa przy wejściu do domu. Ta zmieniać się nie będzie.

Z wejścia do domu jest widok na tą rabatę, na niej będzie kosmetyka.

Po lewej stronie wzdłuż ogrodzenia jest rabata z różanecznikami (zdjęcie z zeszłęgo roku)

Patrząc z drugiej strony (zdjęcie z tego roku) Ta rabata w połowie będzie zmieniana w przyszłym roku.
Luki 17:47, 25 paź 2016

Idąc za budynek gospodarczy (drugi budynek na planie) mamy taki widok.

Po lewej jest rabata z bylinami i hortensjami.

Na prawo za basenem jest miejsce do całkowitej zmiany, a na pewno w większości, część zrobiona została teraz jesienią

Na końcu ogrodu jest duża rabata bylinowa z różanką, po prawej jest niewidoczny na zdjęciu warzywnik, a po lewej stronie rabaty furtka do drugiego ogrodu, z drugiego wątku
Teraz chyba będzie łatwiej połapać się w ogrodzie.

wojtas2101 19:01, 25 paź 2016

Taki tylko mniejszy, formowany na płasko na bambusach.
lojalna_ 19:17, 25 paź 2016

Te foty to z lata?
bdan 19:22, 25 paź 2016

Łukasz fajnie, że pokazałeś cały ogród, popijając ciepłe cacao pospacerowałam. Choć zaglądając na ciepłe kolory rabat rozgrzewać się nie trzeba było.
Wszystko śliczne , ale rabata bylinowa to dla mnie nr 1.
Luki 19:49, 25 paź 2016

Wojtku widziałem już takie okazy, u kapiasa są już rozrośnięte i tworzą parasole nad stolikami. Samo drzewo jest świetne, ale powiem szczerze, że w miejsce po orzechu taka forma korony średnio mi pasuje.

Jolu z rónych miesięcy, trudno tak na szybko znaleźć szrsze kadry ogrodu, u mnie obecnie wszystko obmarznięte i paskudne

Danusiu też bylinową lubię najbardziej, ale zły jestem na siebie w jej sprawie, ale pisać nie będę czemu poza tym najwięcej mam przy niej roboty, ale nie ukrywam, że latem troszkę zaniedbana to teraz nadrobić było trzeba.
Pluszakowa 19:59, 25 paź 2016

Mi się podoba twoja bylinowo hortensjowa będę się nią inspirować.

Zmartwił mnie mój em, bo jak mu pokazałam nigry to stwierdził, że mu się nie podobają i są nienaturalne
wojtas2101 20:06, 25 paź 2016

Też podoba mi się jakiś drzewo o gęstej koronie na prostym pniu średniej wielkości połowę mniejsze od orzecha. Mój jest jeszcze wmiarę zdrowy u sąsiada to już próchnica w środku. Platan od Kulasa.
Zielona 20:08, 25 paź 2016

Przemiły spacer nam zafundowałeś! A plan mnie zaskoczył. Jak pięknie wszystko na nim widać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies