Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 13:50, 11 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeśli dobrze Cię zrozumiałam to chyba myślisz o pergoli? Ona jest drewniana. My robiliśmy na zamówienia, firma była z okolic Częstochowy.

Tu mam taką starą fotkę, zrobioną w dniu montażu jak w całości wygląda.

Przy okazji wspomnę, że to było 4.07.2015, jak widać nie ma tam żadnych roślin, a dziś jest busz!

Tak z białymi zawilcami wiele osób po tej zimie miało problem. Jaką odmianę zamówiłaś? Bo u mnie lepiej zimowała Whirlwind niż Honorine Jobert, ale nie wiem czy to nie kwestia przypadku.

Tego się trzymam i na takim busz liczę u siebie w przyszłym rokuJak możesz moja droga skrobnij na priv jakie koszta tej pergoli-coś w ten deseń kcem altankę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:44, 11 sie 2016

Do góry
Albo tak...

Może ktoś podpowie jakies rozwiazanie. W tym szerszym miejscu rabata ma szerokość 1,60, a ta dłuższa czesc ma szerokosc 1,20.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:38, 11 sie 2016

Do góry
Potem wymyslilam cos takiego. Kule tuja Danica ( bo ten bukszpan jednak za drogi dla mnie), ponaranczowe to żurawka, a zielone jasne ro Hakonekloa All Gold.
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 13:36, 11 sie 2016

Do góry
Poranek (6 rano)zapowiada słoneczny dzień
Tu ma być ogród :) 13:34, 11 sie 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Wow! Ale konstrukcja przy tarasie! Super wyszło. Będziesz miała tam jakieś pnącza? Tracę nadzieję, że znajdę takie gotowe pergole, chodzi mi o poprzeczne belki.

Zamówiłam zawilce Bride. Poczekamy, się przekonamy.

Ja mam kilka hortek. Limki stoją sztywno, lekko się przebarwiają na różowo. Vanilki pokładły się całkiem choć były krótko przycięte. Są prawie wszystkie różowe. Polar Bear ma sztywne gałązki i lekko przewieszone białe kwiaty. Phantom się zaróżowiła, ale ona nie radzi sobie na swoim miejscu i jest do przesadzenia.

Właściwie to pnącza ja już tam mam.

Z boku wisteria - jest już na tyle duża, że muszę ją złapać i popodwiązywać, możliwe, że wtedy już zakryje cała tą niezabudowaną deseczkami przestrzeń.

A od frontu 2 róże Giardina i 2 Eden Rose (Giardina całkiem zielone listki, Eden Rose - młode listki są bordowe) - czyli po 4 róże na każdej stronie pergoli.
Eden Rose kupowałam w doniczkach w lipcu zeszłego roku, a giardiny z gołym korzeniem w październiku.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:32, 11 sie 2016

Do góry
Chcialam prosic o pomoc w zaprojektowaniu tej rabaty. Jest ona od południa. Wszystko co tam teraz rośnie wylatuje. Za radą Toszki przy brazowym ogrodzeniu zamiast forsycji dosadze tuje, a wzdłuż tego trójkąta od bramy posadze ekran z cisa. Ta rabate chcialam obsadzic grupami kul bukszpanowych na przemian z rozplenicami ale za noc nie umiem tego fajnie rozmiescić.
Moje małe królestwo 13:26, 11 sie 2016

Do góry
dość sprawnie poszło mi w urzędach wiec w dobry nastroju wjechałam do szkółki po kulkę trzmielinową na pniu no i ... wyszłam z 2 bukszpanami z gołym korzeniem kulką i różą Eden Rose

Ogród na końcu świata 13:23, 11 sie 2016

Do góry
Po całym dniu opadów mąż przywiózł kostkę, wpadł na wspaniały pomysł żeby podjechać pod altanę, płakałam z rozpaczy ! tak trawnik wyglądał miesiąc temu

ma nauczkę
tylko spokój go uratował

Tu ma być ogród :) 13:23, 11 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, mogłabyś pokazać twoją brzozową?
Chodzi mi o nasadzenia i całość kompozycji. Buziak.

Brzozowa po obsadzeniu - 18.06.15

I dziś

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:14, 11 sie 2016

Do góry
Gabrielo, zazdroszczę Tobie, że masz możliwość korzystać z własnych owocow dzikiej róży. Ja muszę po okolicy wyszukiwać, kto ma do oddania, albo przynoszę z psiego spaceru.

Ogród na końcu świata 13:05, 11 sie 2016

Do góry
z tarasu

Na wprost tarasu miał być ciąg dalszy rabaty przy altanie (tam gdzie są laurowiśnie i sosna) no cóż to nie tylko mój ogród, czasami trzeba iść na kompromisy.
Ogrodowe skarby 13:03, 11 sie 2016

Do góry
Zielone królestwo w betonowej pustyni... a może jednak nie? 12:58, 11 sie 2016

Do góry
status na połowe lipca Tak to wygląda wieczorem
dosadziłam pęcherznice prowadzone jak drzewka - rosną pięknie. Na zdjęciu jeszcze przed kolejnym podwiązaniem i formowaniem.
Trawnik poszedł do wymiany - o tym w wątku trawnikowym

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:55, 11 sie 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Ojoj

Juziu, użądliło Cię coś?

Ten bodziszek kupiony wiosną w Lidlu jest świetny, kwitnie cały czas.
Ogród na końcu świata 12:53, 11 sie 2016

Do góry
Dzisiaj ogrodowo.
Wytyczyliśmy rabatę. Mąż chce dużo trawy, ja dużo kwiatów... ehhh trzeba było się dogadać. Nie dał się namówić na rabaty bez obrzeży będzie kostka. Ciężko wytłumaczyć że folia na rabatach jest beee. No cóż, biorę to na klatę i działam swoją drogą ogrodnik się znalazł...ręce opadają.

Wszędzie napchałam roślin z myślą o nowej rabacie a teraz mam problem.
Trudno, co się nie zmieści oddam sąsiadom.

Ogród powoli zaczyna cieszyć

Za szybko przycięłam na wiosnę lawendę, zmarzła bidulka

Tu ma być ogród :) 12:48, 11 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
No i moje nieszczęsne hortki w zbliżeniach na kwiaty.

Ta podejrzana o bycie limką

Ta podejrzana o bycie Polar Bear

A ta niewiadomo jaka (zakwitła najwcześniej i już zaczyna różowieć, ale nadal pozostaje bardziej zielonkawa niż biała - krzaczki najmniejsze, rozkładające się)

pierwsza to raczej 100% limka a drugą typuje na polar bear zdaje się, ze ma pokarbowane brzegi płatków? jeśli tak to na pewno polar bear
trzecia to może być też limka tylko po prostu jest jeszcze mała i ma wiotkie gałązki
Działeczka Asi :) 12:40, 11 sie 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Na dwa metry powiadasz... ło matko
te prace domowe coraz trudniejsze na tym Ogrodowisku

Toszko, będziemy szukać w takim razie kóni

Aaaa, no i kopać zacznę

Asiu zawsze możesz wykorzystać taki obornik granulowany. Ja w tym roku testowałam i powiem ci że daje radę. Granulki trochę capią i lepiej jest rozsiewać go w rękawiczkach.
Działeczka Asi :) 12:37, 11 sie 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Na dwa metry powiadasz... ło matko
te prace domowe coraz trudniejsze na tym Ogrodowisku

Toszko, będziemy szukać w takim razie kóni

Aaaa, no i kopać zacznę
hehe jak w szkole, tylko na O nauczyciele fajni i prace domowe się nie nudzą
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:37, 11 sie 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ślicznie i letnio. Z liliowcem z nasion nawet Ci się udało, w tym sensie że kwiat jest ładny. Moje doświadczenia (choc wiele lat temu), były całkowitą porażką - kwiaty były brudne i z plamami, nic z tego nie wyszło. Więc zarzuciłam prace hodowlane.
Mam koleżankę która wysiewa nasiona róż, np, angielek i wychodzą jej z tego naprawdę ładne rzeczy. Powojniki jej się sieją, dostałam ostatnio trzy sztuki - zawsze to jest niespodzianka, ale jaka emocjonująca.

Wiem, że z liliowcami to loteria. Podobnie jak z irysami. Ale może i z nimi się uda, bo młode iryski rosną. Emocje też
Ale na róże i powojniki to się nie porywam
U Pana Boga w Ogródku 12:36, 11 sie 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies