Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 12:55, 30 wrz 2016

Zana napisał(a)
Mój sąsiad na działce obgołocił swoją ogromną starą brzozę w ten sposób, że poobcinał jej od dołu boczne gałęzie. Teraz jest wysoki goły biały pień z zieloną czupryną na górze. Wbrew pozorom opisu wygląda to całkiem fajnie, jeśli chcesz to cyknę Ci fotkę. Sąsiad potrzebował słońca, a dzięki temu ja mam trochę mniej śmieci, aczkolwiek w tym roku te brzozy przeszły same siebie w śmieceniu.

Chętnie zobaczę fotki! Może w przyszłym roku będzie mniej tego smiecenia,ale wole się przygotować na najgorsze.Teraz to nawet moje koty chodza oprószone tymi brzozowymi paprochami
Na rudym to nie widać ,ale na czarno- biłym już bardzo...
Juzia 23:05, 30 wrz 2016

Piękny ogród i pięęęęękne drzewa!!!!
Które to brzozy chcesz wymieniać??? Te duże??? Ani mi się waż!

malgol 09:28, 01 paź 2016

No po tym co mi napisałaś to chyba tego nie zrobie...w każdym razie dłużej to przemyśle skoro Doorebony też smieca to odpada główny powód tej wycinki. Pociesza mnie trochę,że inni też się z tym męczą
malgol 09:28, 01 paź 2016

No po tym co mi napisałaś to chyba tego nie zrobie...w każdym razie dłużej to przemyśle skoro Doorebony też smieca to odpada główny powód tej wycinki. Pociesza mnie trochę,że inni też się z tym męczą
Juzia 09:56, 01 paź 2016

Oj męczą....
Mala_Mi 10:23, 01 paź 2016

Doorenbos też śmieci, ale tak bardziej zwarcie Liści są dużo większe, a kotki dłuższe, wiec mniej się niosą z wiatrem po ogrodzie, ale pyłki za to dają do wiwatu..wszystko żółte. Doorenbos rosną wolniej i mają przepiękną korę. Liście też dłużej siedzą na drzewie. W tej chwili zwykle brzozy prawi gołe, a Doorenbos zielona.

Zajrzałam bo pytałaś u Aganii ... nie wiem czy mój głos się na coś przyda, bo nie wnikam dlaczego to pytanie .. .
UrsaMaior 10:48, 01 paź 2016

Gosia, z tymi farfoclami trzeba się po prostu pogodzić. Brzozy są piękne, nie ma co wycinać, tym bardziej, że pozwolenia raczej nie dostaniesz.
Zana 21:33, 01 paź 2016

Gosiu zdjęcie podkrzesanej brzozy sąsiada, pozwalam sobie wkleić u Ciebie. Potem usuń, no problem. Jak tak na nią dzisiaj spojrzałam, to ona jednak aż tak bardzo podkrzesanie nie wygląda, ale ja pamiętam ją przed podcięciem, ogromne konary zaczynały się dużo niżej.

malgol 21:37, 01 paź 2016

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady Bardzo się przydały! Mała Mi- fajnie, że przyszlas i zabralas glos Doorebonsy bardzo mi się podobają, ale jeśli nie zdecyduje się wyciąć tych obecnych to niestety nie mam gdzie ich posadzić Juzia- wspierajmy się duchowo w takim razie chyba ich nie wytne skoro mi tak kategorycznie zakazalas . Iza- dzięki za otuche a co do wycinki to liczyłam, że jeśli zrobię szybką podmiane to nikt się nie zorientuje
malgol 21:43, 01 paź 2016

Zdjęcie niech zostanie będę się wzorowac na nim