Trzeba pozbyć się pojedynczo porozrzucanych krzaczków posadzonych w trawniku, wykopac je i potem zagospodarować w ogrodzie.
Ja tylko mam radę jako fachowiec i osoba projektująca ogrody . Trzeba mysleć kompleksowo, cały ogród poprowadzić linie rabat, ponieważ ogród powinien być spójny a nie każdy kąt sobie)
Resztę inni skomentowali. nic nie dodam nowego.. ale Zdzisława....mogę zawsze przygarnąć, nie wiem tylko co M na to.... i druciana ogrodniczkę też A nawet jedno i drugie.. piszę na wypadek jakby się Ci już do pomysłów nowych nie pasowali
Linie i wypełnienie... z niczym nie trafiłam w w wyobrażeniach.. bo jest obrzeże z kostki.. (i tu mi lepiej bo takie też mam.. ) .. a nie będzie kancików ... ale będzie miodzio....
Jarząba pomarańczowego, ślicznego przemilczam.. bo eMuś od razu by kupował... a kulki cisowe wypasione.... pocieszam sie że trzeba zawsze cenę do jakości i możliwości.... moje też będą wypasione... Muszę sie pocieszać, bo chociaż nie mam w naturze natury zazdrości ... to jednak coś sie porobiło i jak widzę wielkie kulki to mnie trochę tak nie ten teges.... nie powinnam, ale zazdroszczę
Ślicznie jest... a będzie ...... miodzio..... dziś sobota, to może coś wieczorkiem obejrzymy
Będą kolejne lustra, na razie jedno, ale dojdzie jeszcze kilka
Bo stosowanie ich w małym ogrodzie ma sens, służą oszukaniu widza, stworzeniu miejsc- niespodzianek, dodatkowych widoków, powiększeniu przestrzeni. To chcemy osiągnąć, a wczoraj podczas jazdy po cisy wymyśliliśmy z Witkiem, gdzie będzie kolejne 3 lustra i będą obok siebie ukośnie ustawione, Sama jestem ciekawa efektu, ale przez skórę czuję, że to będzie strzał w 10-tkę.
Robienie na siłę luster w dużych ogrodach czasem mija się z celem, bo nie sposób wykorzystać tych właśnie cech. Umieszczenie trzeba dobrze przemyśleć.
1. Pienne miłorzeby Mariken 3 szt.
2 i 3. Pola żurawek (dwie odmiany znacząco się różniące kolorem albo żurawki plus turzyce np. Evergold i żurawka Berry Smoothie
4.świerk serbski
7. Kule bukszpanu duże
8. Wikół katalpy wytnij kółko i posadź białe hosty
9. za 9 można dodać 3 miskanty Variegatus plus obwódka z lawendy lub bukszpanu
5. Hortensje bukietowe Vanille Fraise lub Phantom
6. Czerwone akcenty (berberysy, perukowce, pęcherznica lub inne hortensje bukietowe. MOże wielkie różaneczniki?
stożki !!! to one ... przypomniałam sobie głównego winnego mojej odwrotnie proporcjonalnej pasji geo ...
i niby nic a ja choć cały podjazd stożków był nic tylko kulki zapamiętałam ... no zapamiętałam też sieć śniurków i to mi neurona od wizualizacji mocno zmęczyło ... odpoczął i tę wylewającą się jakby w zwirek kulkę zwizualizowałam ... i jeszcze bardziej doczekać się nie mogę ...
co do mojej prostego sposobu wyrażania siem ... to gdy miałam lat osiem tato odważnie mówił "czy mogłabyś mi to dziecko wytłumaczyć " i czekał ... ... rok później zaraz szybko dodawał "nie !!! ja nie chcę jednak tego słuchać ... " ... zupełnie nie wiem dlaczego ... ??? ... ...