Tosia najlepiej wygląda na zielonym trawniczku
Bardzo dziękuję za te miłe słowa
Obecnie robię małą rewolucję różanki i wczoraj posadziłam 40 sztuk trzcinnika KF
Dziękuję Alis Też pamiętam, jak w 2013 roku wracając z trasy, kupiłam trzy doniczki po 15 zł, a w każdej z nich był jeden wysoki badylek jeżówkowy. W trzecim roku naprawdę dały czadu
Witaj.
Na 99,9% jest to Siewka Rakoniewicka, późna odmiana krajowa. Zaczyna dojrzewać na przełomie Sierpnia i Września. Wtedy w czasie ok 2 tygodni owoce zaczynają nabierać masy i wybarwiać się na ciemno-pomarańczowo-żółto. Owoce są słodkie i soczyste (jeżeli wykaże się cierpliwości i pozwoli im się w pełni dojrzeć) z lekka tylko kaszowate. Doskonałe do jedzenia oraz na przetwory.
A pomęcz, co tam Nie mam pojęcia jaka to runianka.
Runianka typu runianka i koniec nawet nie wiedziałam, że jakieś odmiany są
Jeśli chodzi o gęstość sadzenia - proszę zobacz: lipiec 2013
Myślę, że rabata ma ok 4-5 metrów w najszerszym miejscu.
Piękne jeżówki, super pomidory. Już sie nie mogę doczekać moich skrzynek. A sadzonki kupiwałaś czy pomidorki z nasionek? I jeszcze pytanie o różę. Ta jasno różowa to jaka odmiana? Jest pełna, wytrzymała?
Oj tam, narzekasz ładnie jest, bukszpany i kostrzewy sine takie cudniaste. Te moje nadal się nie pozbierały i wszystkie są różne, chyba na wiosnę będę je całkowicie wymieniać.
O widzisz, to dobre wiadomości W sumie kupiłam tego dziada 11 sztuk (wzięłam wszystko co było ) więc muszę rozplanować go po skarpie, bo może się okazać, że wystarczy go tyle Jedną najbardziej rozrośniętą sadzonkę już posadziłam, a o jej dzieleniu myślałam.