Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bez roweru

Ogród bez roweru

Tess 15:56, 18 paź 2016

Marysiu, nie pamiętasz, gdzie łopatkę zostawiłam?
Łażę od godziny po mojej chusteczce i nie mogę znaleźć.

A robota leży
Edytuję, bo nieaktualne. EM się przyznał, że wywiózł na budowę.
Mary 22:44, 18 paź 2016

Pamiętam, że kilka razy zginęła w czasie mojej wizyty. Ale zawsze się jakoś znajdowała.

Dobrze, że EM się przyznał. Bo już zaczęłam się zastanawiać czy moja kleptomania się nie rozwinęła. W pracy zawsze przyklejają się do mnie obce długopisy. Ale "łopatka" była jednak trochę większa niż długopis...
Tess 22:46, 18 paź 2016

Z długopisami mam tak samo
anbu 08:43, 19 paź 2016

Ja wiecznie gubię/zostawiam gdzieś narzędzia ogrodnicze, rękawice jak coś robię w ogrodzie.
Męczące to bardzo jest, bo robię dużo dodatkowych kilometrów
Mary 19:55, 19 paź 2016

Ja też Aniu ciągle szukam narzędzi, które gdzieś zostawiłam. Dobrze, że ogród nie jest bardzo duży, więc nie muszę się nachodzić.
Figielka 21:27, 19 paź 2016

Tak sobie czytam o gabinetu narzędzi, od jakiegoś czasu też mam ten dylemat. W W Biedronka widziałam torbę ogrodnika za 20 zł.Dzisiaj juz drugi raz do niej wzdychałam.
Mary 21:05, 20 paź 2016

Też myślałam kiedyś o jakiejś torbie. Tylko czy będzie mi się chciało wszystko do niej chować???
Margarete 21:36, 20 paź 2016

Zaglądam i choć nie nadrobię całych zaległości to kilka stron wpisów przejrzałam. Ciekawe te przepisy na gorący kompost. Ja u siebie nie mam w ogóle kompostownika, bo nie znalazłam na niego miejsca u siebie, nie mam takiego zaplecza z prawdziwego zdarzenia. Kupuje kompost w kompostowni, w workach po 25 kg, cena niska 4.20 za worek. Kupuje zawsze kilka worków na zapas i tyle. Może to nieracjonalne co robię bo chwasty i trawę z koszenia wrzucam do puszki na bioodpady. Puszki opróżnia firma oczyszczania miasta i wywozi do kompostowni a ja potem wydaje kasę i ten kompost m.in.z moich odpadów kupuję....ale trudno. Oszczędzam za to sobie roboty z przekładsniem, przesiewaniem etc..

Widzę u ciebie zmiany, piękne jeżówki i anabelki.
Mało zdjęć pokazujesz - proszę o więcej
Mary 22:37, 21 paź 2016

W tym przepisie na kompost bardzo mi się podoba to, że przez cały sezon po prostu wrzucam, a dopiero jesienią raz muszę się trochę postarać.
Jeszcze cały czas za mało liści mi spadło. No i pogoda nie ta, żeby to zbierać i rozdrabniać.

Ze zdjęciami to już trudno, bo dzień krótki, pada i wszystko coraz gorzej wygląda.

Ale wczoraj przyszły cisy pospolite, które zamówiłam na allegro dzięki namiarowi od Łukasza(Luki).
Taka paczuszka.

A w środku sadzonki.
Mary 22:40, 21 paź 2016

Wczoraj coś zaczęłam sadzić tuż przed zmrokiem. A dziś rano jak wyskoczyłam do ogrodu przed pracą to już było widać, że trzeba poprawiać, bo krzywo posadzone.
Wróciłam z pracy, chciałam sadzić dalej, ale taka pogoda, że nie dałam rady.
Mam nadzieję, że jutro rano się uda.