Magary Dramaty z Rabaty
23:20, 30 cze 2023
Helen, TAR - zrobiłam dziś oględziny mojej rabaty tzw. rogalowej, gdzie mam różne jarzmianki i białe i różowe i bordowe - widziałam tam wcześniej siewki, ale dziś nie byłam w stanie zobaczyć absolutnie nic
Mgduskowe maczki i bodziszek Rozanne zdominowały wszystko
Mam natomiast siewki w miejscu gdzie rośnie jarzmianka Ruby Wedding - nie ma ich tyle co werbeny, hehe, ale starczy i dla mnie i dla Was
Dajcie znać
Powinnam dojść do tego miejsca z porządkami w przyszłym tygodniu, powsadzam te kilkucentymetrowe mikrusy w doniczki i mogę pakować.
Tylko jeszcze dla pewności poproszę Szanowne Koleżanki o potwierdzenie, że to na 100 procent są siewki jarzmianki, żebym chwastów nie wysyłała
Liście rosnącej trzeci sezon RW wyglądają tak, stąd moje wątpliwości...:
A na dodatek, na tej samej rabacie, znalazłam siewki czegoś, czego nie rozpoznaję:
P.S. Na pierwszym zdjęciu różowa plamka to płatek róży - dla porównania

Mam natomiast siewki w miejscu gdzie rośnie jarzmianka Ruby Wedding - nie ma ich tyle co werbeny, hehe, ale starczy i dla mnie i dla Was

Tylko jeszcze dla pewności poproszę Szanowne Koleżanki o potwierdzenie, że to na 100 procent są siewki jarzmianki, żebym chwastów nie wysyłała

Liście rosnącej trzeci sezon RW wyglądają tak, stąd moje wątpliwości...:

A na dodatek, na tej samej rabacie, znalazłam siewki czegoś, czego nie rozpoznaję:

P.S. Na pierwszym zdjęciu różowa plamka to płatek róży - dla porównania