Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 11:25, 05 kwi 2024

Nie ma nudy Tam jeszcze ogrodu nie ma, jedynie trawa do koszenia i błotniste pobojowisko więc kwiatki pokazuję tu gdzie mieszkam jeszcze przez rok

Choć ogłoszenie sprzedaży domu i działki już mam napisane buahahaha
Juzia 12:59, 05 kwi 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Kupie sobie maly traktorek I bedziemy u nas orać ale to za rok

Też o tym myślę...
Kontonaogrod 13:00, 05 kwi 2024

haha trochę mało ziemi mam żeby traktor kupować, ale kto wie
Kontonaogrod 14:39, 05 kwi 2024

Wieńce zalane

Kontonaogrod 17:04, 05 kwi 2024

Kury z odzysku, ratujemy 5 sztuk

Pół igloo przekopane, zielone to odrastające zboże po kurach po zimie jutro dokończę

Patrycja_KG_Lu 20:56, 05 kwi 2024

To będą moje pierwsze szparagi, a Ty już wcześniej sadziłaś. Czy takie karpy dadzą radę? Jaki odstęp byś dała miedzy rzędem? Szybko Pan wysłał.
Kontonaogrod 21:02, 05 kwi 2024

Extra! Pewnie ze dadza. Co 50-60 cm posadz. Wykopuje dolek, usypuję górkę na jego srodku o rozkladam korzenie. Zasypuję tak zeby stozek wzrostu nie byl glebiej niz kilka cm pod ziemia. Ubijasz troche, podlewasz I gotowe
vita 21:04, 05 kwi 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Kury przyjeżdżają do wsi, zobaczymy co będzie - jak nie będą dobrze wyglądały to kupię u lokalnego sprzedawcy (skąd braliśmy 2 lata temu). Chcę żeby miały przynajmniej 18 tygodni żeby przez panele nie przelazły bo pies je zje chciałam zielononóżki albo green shell ale u nas nie do dostania (chyba że jaja lęgowe albo pisklęta - a maluchów nie chcę bo nie mam warunków ani czasu). Jak nie będzie to zwykłe rossa albo dominanty.

Nie do dostania zielononóżki? A ja się dziwię, że na targu tak mało jaj od nich. Dla mnie najlepsze, długo kupowałam od jednego dostawcy, od czasu do czasu, bo nie zawsze miał.
Rossa albo Dominanty, he he to już nic mi nie mówi. Dobre jaja i ekologiczne warzywa i właściwie wystarczy
sylwia_slomc... 21:13, 05 kwi 2024

A to są nioski z odzysku?
Jeśli tak to prędko się niosły nie będą opierzą się pewnie wcześniej muszą się przestawić na normalne zdrowe jedzenie z paszy i dopiero możesz liczyć na jajka, chyba nie wcześniej niż w połowie lata...
Miałaś już kiedyś takie? Mnie to już parę razy przystopowało z kupnem bo sąsiadka tak mi powiedziała. Planuje posadzić na jajkach od swoich pierwszą kwoczkę która się rozkwocze. Za pierwszym razem mieliśmy dwie kurki i rok temu jedną. Teraz posadzę na jajkach od jarzębiatej czubatki, taki mam plan. Nosi się ładnie i nie kwocze więc może mix z kochinem nie będzie źle nosił, a mniej kwoczył... zależy jak się geny wymieszają
Patrycja_KG_Lu 21:42, 05 kwi 2024

vita napisał(a)

Nie do dostania zielononóżki? A ja się dziwię, że na targu tak mało jaj od nich. Dla mnie najlepsze, długo kupowałam od jednego dostawcy, od czasu do czasu, bo nie zawsze miał.
Rossa albo Dominanty, he he to już nic mi nie mówi. Dobre jaja i ekologiczne warzywa i właściwie wystarczy

My jajka z Dysa blisko Groszka bierzemy od babeczki. Ma po 1,50 zł, ale na własnej karmie. Jakbyś chciała to dam kontakt.