Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:57, 27 wrz 2016

Do góry
Mało mi kolorów i dokupiłam sobie wrzosów, i nawet jednego rozchodnika do donic A tak się przed nimi wzbraniałam i jednak uległam

Rozchodnikowi uległam, bo ma piękny kolor Zeby jeszcze listki miał w tym kolorze to byłby perfekt
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:56, 27 wrz 2016

Do góry
w ramach przygotowania zimowego dla ptaszków

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:53, 27 wrz 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:44, 27 wrz 2016

Do góry
na szybciocha jesiennie u mnie

Pogubiłam się po drodze... 15:16, 27 wrz 2016

Do góry
Tego buka będę przeprowadzać do siebie, tylko nie wiem kiedy, żeby go nie zmarnować? Jak liście zrzuci? Jest czerwony, nie wiem czemu zzieleniał?
Mirkowy ogród (początki) 15:12, 27 wrz 2016

Do góry
Irenko Stardust już brązowieje tak ale on wczesniej zakwita.Zdjecie zwykłego i białego z 21 sierpnia .

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:55, 27 wrz 2016

Do góry

Piękny ogród, gratuluję i po cichu zazdroszczę
Mam pytanie jeśli mogę, jaki rodzaj hortensji jest na tym zdjęciu? I jeśli tu mogę zadać pytanie... posadziłam w sobotę 3 krzaczki hortensji limelight, czy przy temperaturze ok. 4 C rano powinnam już je ochronić żeby nie zmarzły czy jeszcze poczekać?
Pszczelarnia 14:54, 27 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bo ja mam same pytania w głowie natury przestrzennej, aż za dużo.

Przyjdź, wstaw to, na którym siedzisz na ławce z hortensjami. Śliczne. Wiesz, że dzięki Twoim zdjęciom zobaczyłam, że mam w jednym miejscu biały ogród?

Na forum ukrywam buzię a pewnie chodzi Ci o zdjęcie z fb?

przyjdę wieczorkiem

Twój ogród ma tyle nieziemskich obliczy że aż dech zapiera..............
Moje małe królestwo 14:53, 27 wrz 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

Iwonka mam tej róży 6 szt. i faktycznie jedne przewieszają jedne nie nie wiem od czego to zależy.Fakt jest jeden ona jest piekna

dla Ciebie Iwonko moja MariaTheresia

Piękna. Mamy taką samą. Zobaczę za rok, czy zesztywnieje. Kwiaty ma śliczne i zdrowa jest.
Ładnie zagospodarowałaś rabatkę.
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 14:52, 27 wrz 2016

Do góry
Ostatnia jak zwykle Kochani, fajnie spędziłam niedzielę. Do ostatniej chwili nie byłam pewna czy dojadę, jak dojadę i z kim, ale wszystko dobrze się skończyło. Niektóre buzie były mi znane, inne widziałam pierwszy raz, ale i tak (wybaczcie) mało kogo kojarzę wątkami, prędzej po nicku albo po tym, co kto ma w ogrodzie No dobra, Madżenkę poznałam od razu z daleka... a po kwadransie przyszła ta druga, prawdziwa Madżenka więc... no nie nadaję się
Fotki wrzucę tylko symbolicznie, bo wszystko już w zasadzie zostało pokazane, a ja dopiero wczoraj je zrzuciłam i nawet pierwszej selekcji nie mają za sobą Zresztą, zdjęcia i tak robiłam głównie na bylinówkach i trawiszczach, bo starsze części arboretum znam dobrze i mam je obfocone ze wszystkich stron- staram się być tam przynajmniej dwa razy do roku. Przez te tłumy na festiwalu będę musiała zresztą znowu wrócić na zdjęcia
Wszyscy jesteście fajni i otwarci a forumowe spotkania są lepsze niż lektury wątków. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że wątki jakoś tak umilają czas między jednym spotkaniem a drugim Ale co ja tam mogę wiedzieć jako bezwątkowiec -przyjdę, poględzę, przywitam się i znikam kiedy mi pasuje Ale na żywo zawsze chętnie się spotkam

Fajnie było się zobaczyć i do następnego

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 14:48, 27 wrz 2016

Do góry
Jeśli ktoś wie co to za świerk proszę o inf.

Dostałam roślinę w prezencie z komentarzem " w centrum ogrodniczym mówili że za duży nie będzie".

Dodam, że po roku od wsadzenia pień zrobił się bardzo gruby i przyrasta bardziej w szerokość niż w górę.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:47, 27 wrz 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Basiu, ślicznie jest u Ciebie! Cynie, hortensje, rozplenice, róże...wszystko masz takie dorodne. Konik cudny i taki zadbany Uwielbiam życie na wsi i zawsze żałowałam, że urodziłam się w mieście.
Pozdrawiam jesiennie

Zycie na wsi ,a praca na wsi to spora różnica...ja czasami mam dość ....

urodzilam się na wsi,potem próbowałam życia miejskiego włącznie z pracą biurową ....wróciłam na wieś i tak do końca sama nie wiem gdzie mi bylo lepiejnie potrafię dać jednoznacznej odpowiedzi

pozdrawiam serdecznie
floksy kwitną drugi raz ,ale dopadl je mączniak

Ogród z pergolą 14:45, 27 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Czy chodzi Wam o coś takiego:

Tylko zamiast szarego murka - cisy? Ale wtedy pomiędzy tarasem a cisami robi się taki dołek?

edit: skarpa, a potem równo nie będzie wyglądać dobrze - za słabo oddzielone.

Można by było podnieść teren dookoła tarasu, zrobić donice, i wtedy obok różanka, czyli chyba coś, o czym pomyślała Iwka i co ja narysowałam, ale w tym momencie chyba za bardzo nas ponosi wyobraźnia

Ewa chyba pisze o tym samym co masz w wersji obrazkowej
Jeśli ziemia ubrana byłaby tylko w części powstanie niewielka różnica terenów sądzę, że nie mająca znaczenia, ewentualnie można dołożyć palisadę ale dopiero jak Ani mąż będzie chętny do tych prac
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:40, 27 wrz 2016

Do góry
katel napisał(a)
Faktycznie u Ciebie jest co oglądać o każdej porze roku, pięknie i ta różyczka dwukolorowa strasznie mi się podoba tylko że ona chyba duża rośnie.

Kasiu mnie też się bardzo podoba ,nawet bardziej niż Nostalgia

jest u mnie drugi rok i jak na razie ma około 1,20 i pokrojem jest podobna do wielkokwiatowych ..kilka prostych sztywnych gałęzi...jedna wada ,nieco goła od dołu

Mam na wymiane Red Barony 14:37, 27 wrz 2016

Do góry

Wymienie Red Barona na rozchodnika okazałego Start Dust lub na zawilce jesienne białe np. Honorine Jobert , Jarzmiankę Moulin Rouge , Runiankę.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:33, 27 wrz 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
co tam obora...za to kwiatuchy jakie wesolutkie... Pięknie masz a to najważniejsze...Roślinki wdzięczne są że pieścisz je swoją dłonią...

Na pieszczoty to ja za bardzo czasu nie mam ale chyba mnie lubią

Ogród z pergolą 14:19, 27 wrz 2016

Do góry
Czy chodzi Wam o coś takiego:

Tylko zamiast szarego murka - cisy? Ale wtedy pomiędzy tarasem a cisami robi się taki dołek?

edit: skarpa, a potem równo nie będzie wyglądać dobrze - za słabo oddzielone.

Można by było podnieść teren dookoła tarasu, zrobić donice, i wtedy obok różanka, czyli chyba coś, o czym pomyślała Iwka i co ja narysowałam, ale w tym momencie chyba za bardzo nas ponosi wyobraźnia

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:11, 27 wrz 2016

Do góry
Skąpana w słońcu 13:56, 27 wrz 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
A różyczki sobie kwitną

Ależ ona piękna Zapisałam sobie w zeszyciku aby nie uciekło.Muszę na wiosnę kupić.Ma wspaniałą budowę kwiatu.
Wszystkie róże masz piękne, no i ogród z każdym dniem piękniejszy.
Ogród z pergolą 13:41, 27 wrz 2016

Do góry
Teraz mnie zabijacie ale nabazgrałam coś takiego.
Podział na dwie części ale w inną stronę, na temat roślin się nie wypowiem.
Teraz dałam zieloną linię może to być bukszpan ale wcale nie musi, może trzmielina albo kostrzewa pumilo.

Chodzi mi o to aby wokół tarasu współgrało a dalej różankę można narysować w innych liniach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies