Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Droga do spełnienia 11:59, 13 wrz 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
moje ulubione rabatki i miniaturowe hortki 16 cm od ziemi (ta już zbrązowaiała) i 20 cm te białe jeszcze

Super
Pszczelarnia 11:57, 13 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
widziałam sort cebul mamie pokazałam bo narzekala że za duzo kupiłam ...już nic nie mówi ...tylko się pyta czy mam jeszcze cos w planie kupić?

Ja mam jeszcze w planie: kamasje i tulipany botaniczne.

Co roku jest to u mnie pewien zwyczaj bezkrwawego polowania na cebule.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:38, 13 wrz 2016

Do góry
Pozdrawiam w upalnym wrześniu

Typografia ogrodu 11:35, 13 wrz 2016

Do góry
I ta sama skarpa dziś
Typografia ogrodu 11:35, 13 wrz 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Asia lubię te Twoja skarpę Ja myśle w swojje cos zmienić tzn. te różowe floksy kwitnące wiosną Biorę pod uwagę tę irgę. A przycinasz ją że taka ładna ?
tez ja lubie teraz choc kosztowała duzo pracy zanim trafiliśmy z roślinami.nie przycinam. jedynie to co wchodzi na trawnik. Irga jest super.
a kieedys bylo wrrrr

Anna i Ogród 11:32, 13 wrz 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A to rabata gdzie rósł berberys Superba. Rok temu zastanawiałam się nad usunięciem go ale został. Niestety strasznie nas wkurzył bo tylko wiosną wyglądał ślicznie a potem to już porażka. Szpecił cały sezon i straszył bezlistnymi kolczastymi gałęziami. Podcięłam go z nadzieję że ładnie bujnie.

Niestety nie mogłam na niego już patrzeć i w weekend go wyautowaliśmy.
Teraz jest tak

Trejaż z powojnikiem zostanie wiosną przeniesiony. Teraz nie ruszę go bo oplótł się i bym go tylko powyrywała. Wiosną zostanie ścięty to będzie łatwiej.

Czerwony akcent teraz to leszczyna Red Majestic. Podobają nam się jej poskręcane gałęzie więc będzie ładnie nawet zimą.

Na całej długości niskiego murka za roślinami stanie ścianka z desek. Taka jak tu

Aniu, a leszczyna nie zdominuje Ci rabaty? widziałaś u mnie jaki to potwór rośnie... no chyba że masz jakąś odmianę karłowatą
Bez berberysa rabata sie zrobiła jakaś bardziej proporcjonalna
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:32, 13 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Dla rozluźnienia atmosfery- prace miejskie pełną gębą
Panowie muszą przecież też zjeść śniadanie
Teraz już wiem dlaczego tyle miesięcy ten most będa robić
Typografia ogrodu 11:31, 13 wrz 2016

Do góry
tak było trzy lata temu - po posadzeniu
Przyjazny ogród 11:28, 13 wrz 2016

Do góry
Typografia ogrodu 11:27, 13 wrz 2016

Do góry
Dla Joli i Ivki moje skarpy.oczywiście jak to u mnie w wersji minimalistycznej trawy i Irga.sprawdzają sie idealnie.skarpa nie pracuje jest stabilna.irgabma dwa sezony albo trzy.ziemi już dawno nie widać.ID sadzone na mijanke.Irga jak popadło co ok 80 cm albo i wiecej
bold text
Przyjazny ogród 11:24, 13 wrz 2016

Do góry
Przyjazny ogród 11:21, 13 wrz 2016

Do góry
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:17, 13 wrz 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Wrześniowy poranek

Ewa piękne poranki są u Ciebie
Z motyką na słońce 11:10, 13 wrz 2016

Do góry
To już wiem co mnie zmyliło! Te chwasty na samym przodzie zdjęcia!
Nie wpadłam na to, że one na alejce rosną!

A w miedzy czasie, bo właściwie czemu nie, machnęłam jeszcze propozycję domku całkiem przy alejce.
Projekt właściwie ten sam co u Makusi.

I teraz tak - na tym etapie można wszystko: kółka, prostokąty, więcej trawnika, mniej, domek od północy, od wschodu. Skolko ugodno. Papier wszystko przyjmie

W tym momencie musimy ustalić położenie domku, bo płyty fundamentowej nie przeniesiecie, jak się koncepcja zmieni

Także nie przejmuj się teraz tym ,czy to ułożenie kółek bardziej Ci pasuje czy tamto, tylko decyduj czy taras na południe czy bardziej na zachód, gdzie zmieści się główny kawałek trawnika (powinien być przed tarasem, a ognisko trochę z boku), gdzie cień, a gdzie słońce ma być (przy ognisku drzewka nie posadzisz - z tego względu też pierwszy projekt najlepszy, bo tam by się zmieściło a w pozostałych nie bardzo).

Aha, i jeszcze jedno - przy tym ostatnim ustawieniu wypada, żeby do domku były drugie drzwi wejściowe. W pozostałych dwóch wystarczy wejście przez taras. Ta decyzja też wpływa na koszty.

No, to myśl teraz koleżanko
Beskidzkie marzenie 11:10, 13 wrz 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Takie kule mi sie marza, mus szukac okraglych kloszy i mazianie betonem rozpoczac

Fajne te kule
Ogród wśród pól i wiatrów 11:04, 13 wrz 2016

Do góry
Mi się podobają takie mieszanki
Gardenarium napisał(a)

Skarpa jest co prawda południowa ale ostre słonce, zimą wiatry to trawy i wrzosy wytrzymają?
Anna i Ogród 11:01, 13 wrz 2016

Do góry
A to rabata gdzie rósł berberys Superba. Rok temu zastanawiałam się nad usunięciem go ale został. Niestety strasznie nas wkurzył bo tylko wiosną wyglądał ślicznie a potem to już porażka. Szpecił cały sezon i straszył bezlistnymi kolczastymi gałęziami. Podcięłam go z nadzieję że ładnie bujnie.

Niestety nie mogłam na niego już patrzeć i w weekend go wyautowaliśmy.
Teraz jest tak

Trejaż z powojnikiem zostanie wiosną przeniesiony. Teraz nie ruszę go bo oplótł się i bym go tylko powyrywała. Wiosną zostanie ścięty to będzie łatwiej.

Czerwony akcent teraz to leszczyna Red Majestic. Podobają nam się jej poskręcane gałęzie więc będzie ładnie nawet zimą.

Na całej długości niskiego murka za roślinami stanie ścianka z desek. Taka jak tu

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:57, 13 wrz 2016

Do góry
To zabieram i wiesz co, może faktycznie przymiarkę zrobię, czy mi kolorem nie zginie, dzięki za podpowiedź
Nie wiem gdzie je wcisnąć, w innym miejscu mam kilka ładnych kęp, ale giną przy zieleni bukszpanów. Między tymi kępami, posiały się z kolei trawy, złotego owsa.

a tu dowód, ...Elaty w trawniku, ale kurdybanek najbardziej tu rządzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies