Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 16:17, 06 sie 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Ja bym dała koło piaskownicy bo zostawisz miejsce na badmintona i siatkówkę. Pamiętaj że musisz mieć ogród nie tylko piękny ale i praktyczny. A jak się dzieciom basen zamarzy? To żebyś miała miejsce

Kasiulka dzięki jak nie wiem co. Posłuchałam się i ambrowiec jest koło piaskownicy

teraz będę dumać co mu dać w nóżki. Zrobię obwódkę z kostki. Mam pewien pomysł, ale muszę się jeszcze z tym przespać .
Takie szklane coś kupiłam na klamotach. To chyba klosze jakieś.

i takie całoroczne tulipki mam teraz
Ogród Ani :) 16:14, 06 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Dobra jeszcze rabata z wiśniami dla Ali
Dooopy nie urywa Myślę nad nią cały czas i nie wiem, pewno Toszkę pomęczę co tu zrobić

Bo chce na niej kulki ale nie wiem czy sadzone w rodzinach coś takiego ...
o taka rodzina

Czy jednak porozrzucane... coś takiego...

o takie rozrzucone

Ja cały czas o tym dumam :/ No i jeżówy koniecznie

Aniu, a jakby cos takiego zrobic

z hortensjami
albo
chciałaś czosnki to może coś takiego ?

trawy i czosnki

lub mniej chaosu
buksy i coś jasnego
Ogród wśród pól i wiatrów 16:09, 06 sie 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Jola, fakt, dziś pół mniej stopni niż wczoraj. No ogród podleje, ja się cieszę bo dosadziłam tawuły, podzieliłam miskanta, no i posadziłam hortensjowe moje patyczki.

No dokładnie - dziś pół mniej niż wczoraj Ja dziś tylko borówki wyplewiłam i mnie deszcz przegonił z ogrodu Pozdrawiam kolorowo

Ogród Ani :) 16:06, 06 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Dobra jeszcze rabata z wiśniami dla Ali
Dooopy nie urywa Myślę nad nią cały czas i nie wiem, pewno Toszkę pomęczę co tu zrobić

Bo chce na niej kulki ale nie wiem czy sadzone w rodzinach coś takiego ...
o taka rodzina

Czy jednak porozrzucane... coś takiego...

o takie rozrzucone

Ja cały czas o tym dumam :/ No i jeżówy koniecznie

Dzięki Cmok
Rodzinki niczego sobie, nie wiem czemu ja bym tutaj hortki znowu widziała, może dlatego, że jakoś tak zakochana w nich jestem

Buksiki identiko jak u mnie
Ogród Ani :) 16:02, 06 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Środkowa kaskada.
Już teoretycznie skończona Ale jest jeden haczyk Brunerki Kupiłam jedną sztukę silver heart Brakło mi czterech sztuk. Pojechałam kiedyś tam do szkółki, widzę brunery. Pisze na nich silver heart.. No to biorę, przywożę do chałupki a tu zonk, bo one się całkiem różnią od tej zakupionej wcześniej
Posadziłam te bidule ale w przyszłym roku wymienię Na razie tak musi być
Tak to wyglądało jak to posadziłam Meriken do wylotu jak straci listki. Na razie boję się go ruszać, bo go lubię bardzo. Zrobię z niego kulkę i pójdzie gdzieś na którąś na rabatę No i kory brakuje.
]

I brunery widać ze się różnią
Takie chcę - silver heart

a tu ta druga która w szkółce była pod nazwą moim zdaniem złą

Kora to pikuś Anulka nic Ci nie żre brunerek? Bo moje coś sobie wyjątkowo upodobały robale
Ogród Ani :) 15:59, 06 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Najwyższa kaskada

Kulkowisko pomysł TOSZKA NASZA
Reszta to hosty blue ivory a z brzegu hakone Aureola
Małe careksiki Toszko poszły na razie gdzieś indziej

Widok z góry, ze schodów

I z dołu

Ja koffffam tą rabatę to moja ulubienica na razie

Cudnie wręcz Anulka, ja też mam swoją ulubienicę rzecz jasna pomysłu Toszki-moja begoniowa
Ogród wśród pól i wiatrów 15:59, 06 sie 2016

Do góry
Msazalka18 napisał(a)
Wszyscy myślą o żaglach ja nawet ostatnio byłam i pytałam podobno nieprzemakalne są i jest chłodniej pod nimi a pozatym są specjalne uchwyty więc wiatrów bym się nie bała
to jak nie wrzosy to wrzośce a pomysł z przedłużeniem różyczek super dłużej kwitną niż rh a co do placyku to proponuje zacząć od mebli bo to w sumie od nich zależy wielkość placyku i może się okazać że w kole się nie zmieszczą i wybór będzie prosty

Msazalka18 - musiałabyś na tydzień u mnie zamieszkać, aby poznać nowe znaczenie słowa "wiatr" Haha A tak już poważnie, to u nas potrafi naprawdę mocno wiać. Pomijam już jakieś tam moje połamane drobne gałązki, ale u sąsiada nieraz widziałam wielkie drzewa przygięte do ziemi.

Trochę wrzosów chętnie wprowadzę do ogrodu, nawet próbnie. Jak widać opinie na ich temat są bardzo różne. I raczej metodą drobnych kroczków, przedłużę różyczki w stronę bonzaja. A co dalej ... zobaczymy.

Pozdrawiam serdecznie grabowo-trawowo

Właśnie a'props... graby do cięcia
Skarbonkowy ogródek 15:59, 06 sie 2016

Do góry

Skarbonkowy ogródek 15:57, 06 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Allleeee cis! Będziesz coś z nim robić?
Joasiu świetny plan, teraz będę wiedziała gdzie cię szukać

Aniu, cis jest doprowadzany do porządku. Na wiosnę został nieszczęśliwie przycięty. Na razie dochodzi do siebie. Wczoraj przy okazji czyszczenia uwolniliśmy go z siatki w którą był wplatany. Przy okazji robienia zdjęć, cyknęłam parę i jemu. Cos tam się dzieje. Nowe przyrosty. Znaczy ze żyje

Dowód

Przy okazji
Toszko, specjalistko Ty moja. Zerknij proszę czy go jakoś jeszcze w tym roku przyciąć?

Pręty na podparcie gałęzi. Staramy się skierować wszystko w stronę ogrodu bo na razie idzie gad na pole.

cdn
Ogród Wioli 15:51, 06 sie 2016

Do góry
Limki piękne są ale to to cudo jest
Wiola napisał(a)

Skarbonkowy ogródek 15:44, 06 sie 2016

Do góry
Plan ogólny

b-brzoza
c- cis
jk- jodła koreańska

widok na lewo od furtki/ lewy dolny róg planu

ten sam róg widziany z ogrodu

dalsza perspektywa

Co i jak? Nowicjuszka 15:41, 06 sie 2016

Do góry
Nom bukszpan zachorował, więc go ratowałam i do póki ma choć 1 zielony listek i nie zaraża innych to będę ratować No chyba, że się wkurzę na maxa. Walerek powiedział, co robić zastosowałąm jego rady i na razie jakby się zatrzymał w usychaniu.

Tutaj Domi zobacz - tuje mam w skarpie posadzone, zostawiłam ścieżkę.

Mata jest przytwierdzona do ziemi, szpikulcami, mogą to być np. długie gwoździe.

Mirella Ty się ciesz, że sąsiedzi koszą, czy czymś tam pryskają. Bo u mnie nic nie robią, no chyba że moimi rękami. W końcu powiedziałam dość, bo ileż można komuś działkę obrabiać. Dałam taką folię, a teraz już będę zwracać uwagę, żeby posprzątali swoje "śmieci".
Anuś
dokładnie tak jak piszesz miskanty LM, klonik ten co ostatnio kupiłam, buksy już są tam też jakiś czas, tylko je przycinam. No trawki brązowe jak zobaczyłam w limbie- miłość od 1 kuknięcia Berberysy - to Toszka
Jeszcze 1 napiszę buksy w tym roku już 3 razy obcięłam, do 1 cięcia namówiła mnie Tosia i dzięki wielki bo popatrzcie jakie mają śliczne przyrosty i jakie są gęste.
Ogród wśród pól i wiatrów 15:33, 06 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Mirellko, a może coś nie tak robiłaś? U mnie wrzosowisko od 6 lat rośnie bez strat i mojej ingerencji. Wrzosy mają kępy wielkie jak misy. Krokusy wyglądają ślicznie (sztuk kilkaset). Co roku robię nowe sadzonki wrzosów. Pomiędzy wrzosami mam azalie japońskie, karłowe sosny, bażynę, żurawinę i takie tam inne jak np. rozsiewisko stipy

Toszko, pokaż to wrzosowisko Hostę glaucamole też miałaś pokazać za dwa dni, a tu już dwa tygodnie upłynęły.. Wiem, że nie chcesz zakładać wątku, ale może chociaż na wizytówkę dasz się namówić Myślę, że wiele osób bardzo chętnie by obejrzało Twój ogród W tym ja oczywiście

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:28, 06 sie 2016

Do góry
Jaki piękny rządek kapustki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:27, 06 sie 2016

Do góry
Temperatura wreszcie pozwoliła na pierwsze przesadzania.
Dziś mała robótka 1,5 godzinna, udało mi się miedzy jedną a druga ulewą

przesadziłam z żółtej pierwiosnki zabkowane, na rabatę z borówkami i aronią.
piękne są, ale tylko jak kwitną, liście wielkie jak szczaw czy co tam mi nie będą przeszkadzały......

miałam 5 sadzonek, dzieliłam 2 lata temu i rok temu zrobiłam konkretny podział wyszło kilkadziesiat sporych sztuk

co posadzić za hostami? dalej nie wiem
zostawiam dziurę, nie sypię kora może szybciej wymyślę hahahahahaha

Ogród wśród pól i wiatrów 15:25, 06 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Jolu wrzosy tak, ale tylko jako jednoroczne na rabacie i w donicach. Wrzosowisku mowię stanowcze nie, mimo, że wrzosy uwielbiam. Zestawienie krokusów we wrzosach wiosną mi się nie podobało, brzydko to wygląda. Brzydkie wrzosy po zimie, obcięte nieco lepiej, ale i tak nieciekawie. Cebulowe nie ratują ich widoku. U mnie pochmurno i zimno, aż dziw, że u Ciebie upał

Mirelka, dzięki za informacje. Tak właśnie sobie kojarzyłam, że wrzosowisku mówiłaś stanowcze NIE.
U mnie dziś też pochmurno i deszczowo, ale ja się cieszę - ogród podlany
Pozdrawiam serdecznie z sosenką włochatą

Znów mam ochotę napisać.. love it
Zauważyłam, że lubię bardzo coraz więcej roślin miejsc w moim ogrodzie, chociaż wiem, że nie są doskonałe...
Ogród z uśmiechem 15:21, 06 sie 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Różanka, dzięki temu, że byliny fajnie już wyglądają wygląda coraz lepiej

Joluś trawniczek po wypasie! Normalnie kocham te Twoje byliny też taki kcem i będę mieć
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:19, 06 sie 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

ogladalam twoje fotki rano w telefoni i za nic nie moglam zgadnac co to jest to niebieskie, ale teraz widze ze chyba budleja ?? jaka to ?

tak slicznie u ciebie ze az mi sie chce obejrzec na zywo no...musze kogos namowic zeby mnie zawiozl
Ogród z uśmiechem 15:16, 06 sie 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Hura! Trawnik ścięty po raz pierwszy

Widać ubytki trawy po spłukaniu przez ulewę, jesienią na pewno trzeba będzie w wielu miejscach poprawiać ale....
Posypałam od razu nawozem bo jest mżawka i dzięki temu może go rozpuści jak nie, włączę nawadnianie

e...no trawniczek elegancki i zieloniutki ani sladu katastrofy
pamietam ze maials kosic dzisiaj i mialam wlasnie pytac czy sie udalo bo u mnie to kropi od rana ale widze ze zdazyliscie
a nie za wczesnie troche z tym nawozeniem ? sprawdzalas ze tak szybko mozna nawozic ? ja sie nie znam na trawnikach ale sypalam czyba pozniej duzo
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:15, 06 sie 2016

Do góry
Poprosiłam Pana Ogrodniczego o obornik przekompostowany. Ja się nie znam, ale mam takie wrażenie, że nie o taki chodziło. Ten wali jak z p*ty tatrzańskiego miśka
Dajcie mi znać szybko, czy reagować mam?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies