Aniu uwielbiam takie kolorowe ogrody jaki tworzysz
Daliami się zachwycam Ja z nich zupełnie zrezygnowałem, przyznam się bez bicia z lenistwa, za to podziwiam u innych
Uwielbiam dynie ustawione w ogrodzie w formie dekoracji
Magiczny ogród posiadasz Pozdrawiam
Dziękuję Przemku za miłe słowa.
Każdy tworzy taki swój ogród jaki najbardziej lubi
Ja trawek prawie wcale nie mam.
Dopiero z nimi zaczynam.Mam chyba z 5 , dopiero.I to małe
Dalie lubię i nie przeszkadza mi te wykopywanie,ponowne sadzenie ipt, tak jak mieczykami i eukomisami.
Lubię je , to i" bawię się" z nimi tak wiosną i na jesieni .
Dynie i ja bardzo lubię i jako dekoracje i jako baza do dań kulinarnych.
A wtym roku mam kilka nowych odmian.Jeszcze nie wiem co z nich zrobię.Ale potem coś się wymyśli
Kupiona jako Silver Dolar.Ale nią nie jest.Raczej to Vanilka.W takim razie 2 mam Vanilkę.
Magical Fire
Takie dynie i ja lubię bardzo :0
Trochę pocieszą oczy jako dekoracja.
a potem podniebienie w rożnych daniach z dyniami w roli głównej
Hortensja Bobo w tle
Na hortensjach się nie znam, mam u siebie raptem 4 odmiany W tym stadium większość do siebie podobna Zapytaj Bożenki z Hortensjady, to specjalistka
Dyniowate w tym sezonie konsumowałem chyba pod każdą postacią więc zostanę obecnie przy dekoracyjnych funkcjach
Trawy są piękne, warto mieć wiele gatunków w różnych odmianach począwszy od najniższych caexów poprzez średniowysokie rozplenice, śmiałki, molinie aż to tych najwyższych miskantów
Aniu, Twój ogród cały czas eksploduje kolorami. Dalie są cudne, bardzo chciałabym je mieć, ale to wykopywanie jednak mnie zniechęca. Dynie mega, gratuluję takich egzemplarzy.
Ja mam chyba ze 12 odmian hortensji.To juz deko wiem.A jak coś kupuje to sprawdazam w necie, czego chcę.Na tej była etykieta- Silver Dolar.
I niestety pomyłka.Ale upewnię się tylko u Bożenki, czy to Vanilka.
I ja rózne dyniowe potrawy lubie i rozszeżam w swojej kuchni .
Jakoś wcześniej ani trawy mnie nie wzieły,ani ich nie docenałam.
A teraz tak.Kilka modernizacji trzeba zrobić.I tych niskich na wiosnę dokupić.
Dopiero ich kilka mam.
A welkie miskanty mam u sasiada za siatka, co mi właża na moją działke i rabaty.
Dlatego mnie tym zraził do traw.
Dyniowy zbiór jeszcze nie cały został pokazany.bo trochę jeszcze dyń rośnie na poletku.
Hortensja Dębolitsna w tym roku była jeszcze bez kwiatów.
Ale nawet z liści wyglada inaczej.Ładnie.Potem- jesienią jej liście bardziej się przebarwiają na brąz-bordowy .A wiosna o wiele wcześniej wypuszczaja niż te drugie( drzewiaste , czy ogrodowe)