Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 12:26, 06 sie 2016

Do góry
Czy u Was też cała kuchnia pływa w przetworach lub w materiale na przetwory czy to mi odbiło na okoliczność przyszłej warszawskiej studentki?
Moja bajka 12:23, 06 sie 2016

Do góry
Kupiłam ambrowca Gumball (moje największe ogrodowe marzenie ) i mam dwa pomysły na jego posadzenie:
jako soliter na trawniku, na boku. Zrobiłabym mu obwódkę z kostek granitowych i jakieś skarpetki dosadziła

czy na środku tego zakola? Teraz ustawiony bynajmniej nie na środku, ale mniej więcej widać o co chodzi.

plan był taki, że ambrowiec będzie kiedyś zamiast tej gruszki, ale nie mam serca jej wyciąć. Niech jeszcze będzie. Odbywa się na niej całe ptasie życie towarzyskie .

Moja bajka 12:12, 06 sie 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Kasia i fajny , możesz mu przez parę kolejnych lat dla spokojnej smukłości wycinać co roku na gładko przyrosty boczne które startowały z jednego pąka z przewodnikiem
czyli te na wiosnę w 2017

o Białoboku pogadamy za rok po wybarwieniu -naciesz się dziewczyno takimi widokami

Zbysiu czyli te co zaznaczyłeś mam ciachnąć teraz czy na wiosnę? Czy te teraz, a te które wyjdą wiosną to wtedy: Dzięki. Białobok zachwyca. Jak się cieszę, że go mam . I Twoje bezcenne wsparcie .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:02, 06 sie 2016

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Witam Potrzebuję pomocy, bo w głowie pustka ogrodowa..... Mam do zrobienia rabatę pod oknem kuchennym, blisko tarasu, od strony zachodniej. Mam tam i cień i słońce. Chciałabym wykorzystać hortensje Limelight i żurawki Marmalade. W I wersji był pomysł wysypania tego miejsca kamieniami i posadzenie w nich tylko lawendy. Może i fajnie, tylko lawenda już mi dawno przekwitła. Później zrodziła się wersja nr 2, żeby wykorzystać to co mam, czyli hortensje (do wyboru po 2 szt.Limelight i Vanillie Fraise) oraz żurawki (jak na razie z podziału mam 23 ładne doniczki). Mogę też dołożyć Perowskię. Stożki, kulki bukszpanowe? Trawy? Róże? Miłorząb na pniu? Rabata ma w środkowych miejscach +/- 2m na 4,5m. Trochę odchodzi na opaskę przy domu i na opór betonowy wylany od strony położonej kostki.

Mój dylemat widziany z różnych stron...... Aha, i jeszcze dodam, że w tym miejscu jest taki mały korytarz powietrzny, żeby nie było tak łatwo

Witaj
Hortensje + żurawki (rozchodniki) to fajny zestaw ale zima będzie łyso a to jak dobrze rozumiem jest front? Nie chcesz nic zimozielonego + trawy i żurawka, którą już masz?
U Agi - czyli słońce i piach 11:35, 06 sie 2016

Do góry
Jak posadzić jeżówki?

Opcja 1

Opcja 2
Rozplenicę przesadzę

Bardzo proszę o głosy mam już linię kroplujaca więc niedługo już koniec z tą rabatą
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:28, 06 sie 2016

Do góry

maluchy z ostatniego lęgu kopciuszków

samiczka i nastroszony samczyk maluch a już straszył mnie w charakterystyczny dla kopciuszków sposób głosem i przysiadami

a wszystko to w takich pochmurnych okolicznościach przyrody

Anna i Ogród 11:27, 06 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Wczoraj dostałam paczkę z trawką Sporobulus. Już się wywiedziałam że mało popularna ale niebywale piękna jesienią. Podobno też dobrze zimuje u nas. Zobaczymy. Na wszelki wypadek zbiorę nasionka.
Teraz muszę dobrze ją wsadzić by podziwiać to piękno. Najlepiej podobno stworzyć łączkę.

fajna, nie widzialam takiej, zbierz nasionka
Rododendronowy ogród II. 11:23, 06 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

zamast motylkow poki co znalazlam trawniczek elegancki
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:19, 06 sie 2016

Do góry

lawendzie podsypałam kamyków ,może lepiej bedzie rosla

O....! 11:13, 06 sie 2016

Do góry
marzena napisał(a)

[b]

ale fajny taras widokowy i wybieg dla pieskow
pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:10, 06 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dawno zdjęc nie było

Melduje sie po przerwie i wybralam sobie taki busz do zacytowania
Doczytalam ze imprezujecie dzisiaj na gieldzie kwiatowej ? no to udanych zakupów
The Hannah Peschar Sculpture Garden. 11:03, 06 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dzidka zainspirowałaś mnie Czy to miskanty?

miskanty miskantami ale ta lawka

dziekuje za piekny spacer. Te liscie mi sie bardzo podobaja, moze to alternatywa dla moich pokrzyw hmm
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:02, 06 sie 2016

Do góry

i moje ulubienice szałwie

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:01, 06 sie 2016

Do góry
jeżówki też dają popis

i nowy nabytek ...trochę umeczona ...ale za rok mam nadzieję ,że będzie piekna

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:58, 06 sie 2016

Do góry
Wczoraj dolało ,że ho ho ,no i w końcu trochę ochlody ...ide coś tam porobić w ogrodzie

zakwitla mi jedna cynia na taki kolor ...bardzo mi się podoba

Borówcowy raj 10:54, 06 sie 2016

Do góry

Leci woda wreszcie, ale jeszcze folię muszę ułożyć właściwie, bo mi woda ucieka.

Moniko ogród wygląda cudnie!
Ta ścianka wodna jest rewelacyjna!!!
Marzę o ciurkadełku i wiem , że będzie to coś w podobnym stylu czyli kamienie i taka w miarę swobodna kompozycja tylko kiedy ja to zrealizuję
Uwielbiam tu zaglądać!!!
Coś jeszcze, coś więcej... 10:48, 06 sie 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Pamiętam że zrobiłeś pod domem taki murek kamienny (widać go na pierwszych zdjęciach) i pisałeś że tam jest niewiele ziemi bo pod spodem jest coś (już nie pamiętam co). Rosną w tym miejscu rośliny czy masz problem? Pamiętam, bo sporo osób namawiało ciebie żeby go rozebrać.

Ale masz pamięć Jolu! Rzeczywiście pod spodem została stara betonowa opaska. Rośliny rosną tu normalnie - róże kiepsko, być może właśnie z powodu tych 30 cm ziemi...

Wczoraj przeczytałem Twój komentarz i się zastanawiałem o jaki murek Ci chodzi? Pomyślałem, że chodzi Ci o studnię
Do dziś się śmieje, że jaki król taki zamek

Po zabawie młotem i siekierą został właśnie taki mur. Najpierw chcieliśmy go wyrównać z ziemią, ale kto by zasypał studnię? Powstał gabion zrobiony z przęsła marketowego Do dziś się zastanawiam jak mogli chcieć ode mnie za taki koszyk bez dna kilka stów...? Nie jest idealny, ale za to 10 razy tańszy

A skoro już wyjawiam swoje ogrodowe sekrety to tylko dodam, że po lewej stronie huśtawki jest 1.5 metra zbrojonego betonu zrownanego do poziomu żwiru, hosty rosną na poprzednim podjeździe, a połowa bylin pod płotem ma około 25 cm ziemi, bo pod spodem biegnie kanał burzowy
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:44, 06 sie 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Moje hortki z patyczka rosną dzielnie
Mam 4 fajne krzaczorki.

Kiedy te patyczki się pobiera,żeby wyrosły z nich młode ?

Z Leonardka będziesz zadowolona
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:42, 06 sie 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Byłem i wszystko pooglądane. Kwiecia Aniu u Ciebie nie ubywa. Pozdrowionka.

Fajnie, że wpadłeś Zbyszku pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:40, 06 sie 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
U mnie padało wczoraj przed południem, ale resztę dnia było przyjemnie i na działce siedziałam. Znajoma po Dąbrówkę przyjechała. Ona cieszyła się i ja, że się jej przynajmniej w części pozbyłam.
Dzisiaj piękny dzień, robotę wielką na działce odwaliłam. Nie ma to jak podjąć definitywnie decyzję, a jeszcze lepiej ją zrealizować. Mam to za sobą!

A u mnie codziennie leje deszcz, w nocy pada a potem w ciągu dnia jeszcze czasami ze 3 razy dokłada na ogród nie wchodzę bo za mokro, róże pięknie tłoczą, ale przez deszcz kwiaty dostają ostro Basiu czy nasienniki z rutewek obcinasz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies