Kupiłam ambrowca Gumball (moje największe ogrodowe marzenie ) i mam dwa pomysły na jego posadzenie:
jako soliter na trawniku, na boku. Zrobiłabym mu obwódkę z kostek granitowych i jakieś skarpetki dosadziła
czy na środku tego zakola? Teraz ustawiony bynajmniej nie na środku, ale mniej więcej widać o co chodzi.
plan był taki, że ambrowiec będzie kiedyś zamiast tej gruszki, ale nie mam serca jej wyciąć. Niech jeszcze będzie. Odbywa się na niej całe ptasie życie towarzyskie .
Zbysiu czyli te co zaznaczyłeś mam ciachnąć teraz czy na wiosnę? Czy te teraz, a te które wyjdą wiosną to wtedy: Dzięki. Białobok zachwyca. Jak się cieszę, że go mam . I Twoje bezcenne wsparcie .
Witaj
Hortensje + żurawki (rozchodniki) to fajny zestaw ale zima będzie łyso a to jak dobrze rozumiem jest front? Nie chcesz nic zimozielonego + trawy i żurawka, którą już masz?
Moniko ogród wygląda cudnie!
Ta ścianka wodna jest rewelacyjna!!!
Marzę o ciurkadełku i wiem , że będzie to coś w podobnym stylu czyli kamienie i taka w miarę swobodna kompozycja tylko kiedy ja to zrealizuję
Uwielbiam tu zaglądać!!!
Ale masz pamięć Jolu! Rzeczywiście pod spodem została stara betonowa opaska. Rośliny rosną tu normalnie - róże kiepsko, być może właśnie z powodu tych 30 cm ziemi...
Wczoraj przeczytałem Twój komentarz i się zastanawiałem o jaki murek Ci chodzi? Pomyślałem, że chodzi Ci o studnię
Do dziś się śmieje, że jaki król taki zamek
Po zabawie młotem i siekierą został właśnie taki mur. Najpierw chcieliśmy go wyrównać z ziemią, ale kto by zasypał studnię? Powstał gabion zrobiony z przęsła marketowego Do dziś się zastanawiam jak mogli chcieć ode mnie za taki koszyk bez dna kilka stów...? Nie jest idealny, ale za to 10 razy tańszy
A skoro już wyjawiam swoje ogrodowe sekrety to tylko dodam, że po lewej stronie huśtawki jest 1.5 metra zbrojonego betonu zrownanego do poziomu żwiru, hosty rosną na poprzednim podjeździe, a połowa bylin pod płotem ma około 25 cm ziemi, bo pod spodem biegnie kanał burzowy
A u mnie codziennie leje deszcz, w nocy pada a potem w ciągu dnia jeszcze czasami ze 3 razy dokłada na ogród nie wchodzę bo za mokro, róże pięknie tłoczą, ale przez deszcz kwiaty dostają ostro Basiu czy nasienniki z rutewek obcinasz?