Nostalgia dorasta do 1.2 m,a ona chce pnącą czy parkową? to może Braithwaite austinka z 88 r., zapach bardzo intensywny, rośnie 1m x 1m,kwiaty purpurowo czerwone w chłodne dni bardziej czerwone, ale u mnie sporo róż w tą deszczowąpogodę popędziło o wiele wyżej a może jak pnąca to Sympathie-zapach słaby, wym. 2.5m x 1,5m, kwitnie od VI do późnej jesieni, That's Jazz, 2.5m x 1,5m, a może Barkarola? 1 -1,2m ? a może Gospel ? pięknie pachnie. Ja mam Papa Meilland książkowo 0,9 m a u mnie ma jakieś 2 m, bardzo pachnie duże piękne kwiaty zapytaj się o jaką jej chodzi to coś znajdę
W poniedziałek zamierzam kosić drugi raz. Ostatnio bylo na 5 z groszem. Zaczyna sie zadarniać. Jedyny problem jest w miejscu na zdjeciach powyżej. Trochę rzadko. Widzę ze powoli coś kielkuje, ale chyba kiepsko. Najwieksze mają kolo 6cm po ostatnim koszeniu. Teraz trawa wyglada tak:
Pytania:
Na ile teraz kosić? Obniżyć czy zostawić?
Kilka dni miałam pięknej pogody, dzisiaj miało być 30 st. ale niestety niebo jakby zaciągnięte chłodnawo, nie jest źle ale mogłobyć lepiej mój Geothe kwitnie