nie wygląda zbyt pięknie ale przyrost róż i powojników jest widoczny przed zaczęłam dosadzać siewki różnych roślin, które przekopuję z różnych części działki: orliki, jeżówki, czyściec, wielosił, naparstnice. Teraz dni są bardzo chłodne, temperatura spada poniżej 0, więc chyba dokończę wiosną.
dziękuję początek miesiąca był bardzo ciepły, a potem zaraz przenikliwy ziąb i wiatr i deszcz nic nie można robić w ogródku jesień i zimę lubię...przez okno ))
Pozdrawiam
Kasiu, pięknie masz! I mi nikt nie powie, że budować najpierw trzeba dom, a dopiero za ogród sie brać. Tego wzsysgtkiego by nie bhło, gdyby nie Twoja wyobraźnia, wizja c zego chcesz i konsekwencja dla budowlańców: odtąd -dotąd.
Teraz masz już siedlisko jak malowane! Gratuluję i oczywiście podziwiam!
dziękuję Haniu!!! w zasadzie to zgadzam się z tym, że najpierw dom, a potem ogród, ale ja nie żałuję, że zaczęłam odwrotnie, bo mam już trochę zieleni )) Chociaż jakbym miała na początku wiedzę taką jak teraz to najpierw bym wszystko zaorała i przekopała po całości )) przed budową musiałam uciekać z niektórymi roślinami, sadzić w ścisku, przenosić kilka razy. A teraz wszystko porosło i też będę przekopywać ) na początku miałam chyba więcej siły ) sił mi nie przybywa i ta refleksja dała mi do myślenia co do rodzaju nasadzeń
Prawda jest taka, że ogródka by nie było, gdybym nie trafiła na Ogrodowisko i nie poznała Was