Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:05, 03 sie 2012

Do góry
Cuuudnie w tym Meksysku - trawniki rzeczywiście robią wrażenie U Ciebie też ślicznie - chwastów nie widzę - jak kazałaś
Ogrodnik mimo woli 21:57, 03 sie 2012

Do góry
Aniu - życzę Wam baaaaaaardzo udanego zlotu, ślicznej pogody oraz wspaniałych wrażeń, których na pewno będzie niezliczona ilość. A kiedyś jak pojadę może w Twoje okolice to się wproszę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:50, 03 sie 2012

Do góry
Jak zwykle artystycznie tutaj Poduchy i mię się spodobały
Ogród w budowie - nieustającej 21:47, 03 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysiu, ja lata świetlne u Ciebie nie byłam. Przez to, że rozmawiałyśmy i miałyśmy kontakt bezpośredni.

Co do schodów - pomyślałam jak Sebek. Dokładnie tak czuję to miejsce. Mnie się zestawienie bodziszków z przywrotnikiem podoba ale nie wiem, czy o takich kolorach myślisz. Majtkowa róża i żółty .... .
.
Co do pimsa i przepisu: wielkie dzięki. To jest coś niesamowitego w smaku. Może uzależnić, dobrze, że źródło dostaw ograniczone.
Ale się nagadałam. Lepiej byłoby się spotkać. Zdecydowanie.

Kochana Pszczółko, raczej nie dam się zabić kolejną rabatą bylinową. Ale myślę że przy samych schodach nie da się czegoś nie posadzić. Żółty przywrotnik i niebieskie bodziszki, to będzie TEN zestaw, a różowe z przywrotnikiem wyglądają dobrze, sama widziałam.
Żródło Pimms'a już ustalone, są sklepy internetowe, więc nie bardzo jest jak się ograniczać.
Spotkanie się wkrótce zapewne stanie, to pewne.

Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 21:41, 03 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Kindziu - no mi te hortensje odmianę Limelight przypominają

A ja bym poczekala na rozwoj kwiatów. W pąku w mnie wszystkie tak samo wyglądaly a teraz widzę zdecydowane różnice Kindziu wklej do nas zdjęcia za 1-2 tygodnie łatwiej będzie rozpoznać ja mam już w ogrodzie 4 odmiany bukietowych i zaczynam je rozróżniać
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 21:38, 03 sie 2012

Do góry
Kindziu - no mi te hortensje odmianę Limelight przypominają
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:25, 03 sie 2012

Do góry
Witam serdecznie gości i dziękuję

Nie było mnie, bo znów laptop poszedł do naprawy... Ale pierwszą rzeczą po włączeniu jest zameldowanie się - widzę, że dzisiaj totalne szaleństwo z nowymi wątkami
Ogrodnik mimo woli 20:35, 02 sie 2012

Do góry
Kocurek faaaajny - dobrze, że pokazałaś ten płot, bo chyba nigdy bym do Rzeszowa nie pojechał bojąc się o swe życie A w ogrodzie ślicznie, dobrze, że pokazałaś siewki jeżówek, bo przynajmniej wiem, że chwastów sobie nie wyhodowałem
Ogród w budowie - nieustającej 20:03, 02 sie 2012

Do góry
Gabrysiu, ja lata świetlne u Ciebie nie byłam. Przez to, że rozmawiałyśmy i miałyśmy kontakt bezpośredni.
A tu takie zmiany i rozmach. Powstaje prawdziwy ogród angielski (wiesz, Maja powinna do Ciebie trafić...).
Rabaty cudne - to wiesz. Koper fantastyczny - u mnie też lepiej rośnie i mniej ma mszycy jak jest w towarzystwie innych kwiatów, zauważyłam.
Co do schodów - pomyślałam jak Sebek. Dokładnie tak czuję to miejsce. Mnie się zestawienie bodziszków z przywrotnikiem podoba ale nie wiem, czy o takich kolorach myślisz. Majtkowa róża i żółty .... .
Pokazałaś nowe zakątki, ujęcia, wyszłaś poza znak firmowy (okno firmowe na świat - swoją drogą to pomyślałam, że dobrze jest mieć coś absolutnie "autorskiego", bo przecież rośliny zawsze inaczej się prezentują w ogrodach, zwłaszcza kwiaty). Gabrysiu, rozumiem Twoje zmagania myślowe z kolejną rabatą na pochyłości, może to nie musi być rabata bylinowa? Nie wiem. Na skarpie też trudno utrzymać wilgotność trawnika.
I owoce dorodne. Gladiole zwane u nas mieczykami też - very romantic.
Co do pimsa i przepisu: wielkie dzięki. To jest coś niesamowitego w smaku. Może uzależnić, dobrze, że źródło dostaw ograniczone.
Ale się nagadałam. Lepiej byłoby się spotkać. Zdecydowanie.
W miniformacie 00:32, 02 sie 2012

Do góry
Jak tu ślicznie - trawy pod boskimi bukszpanami cudnie się prezentują!
Zielono mi! 00:30, 02 sie 2012

Do góry
Teraz dopiero zobaczyłem ten grad, współczuję, bo rośliny do kondycji powrócą dopiero w przyszłym roku A bukszpanowa rabata mnie powaliła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:44, 01 sie 2012

Do góry
Oj Sebek o tej porze już się tak nie czepiaj, wiadomo o co chodzi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:41, 01 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Super, ale mnie ucieszyłaś Danusiu, właśnie o to mi chodziło. Chcę wymienić moje ogrodowe, które wiecznie przemarzają i nie kwitną, na bukietowe.
Czy one też mają wtedy takie wielkie kwiaty czy raczej drobniejsze?

Same kwiaty są małe, ale kwiatostany ooooogroooomne!
Pogaduchy skowronków 23:30, 01 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Gratuluję Zbyszku

Dobranoc Sebek

Dobranoc

Miłych snów Sebciu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:16, 01 sie 2012

Do góry
Sebek, ale dawno mnie u Ciebie nie było...a tu kolorowo, jak zwykle bajkowe zdjęcia i wszystko bujne i ładniutkie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:16, 01 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebciu ale kolorowo na Twoich fotkach. Fajne ujęcia. Powiedz czy zabezpieczasz jakoś sadzonki lawendy na zimę. Mam młode lawendy, które wysiałam wiosną. Nie wiem sadzić je do gruntu czy przetrzymać w doniczkach przez zimę? Takie lichociny troszkę są.

Ja bym się bał je zostawić na zewnątrz...Swoje zabezpieczyłem stroiszem przed zimą, ale niewiele to dało....

Też właśnie się boję. Zostaną w takim razie w doniczkach w domu. Wysadzę je na rabatę na wiosnę.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:58, 01 sie 2012

Do góry
Neska napisał(a)
Sebciu ale kolorowo na Twoich fotkach. Fajne ujęcia. Powiedz czy zabezpieczasz jakoś sadzonki lawendy na zimę. Mam młode lawendy, które wysiałam wiosną. Nie wiem sadzić je do gruntu czy przetrzymać w doniczkach przez zimę? Takie lichociny troszkę są.

Ja bym się bał je zostawić na zewnątrz...Swoje zabezpieczyłem stroiszem przed zimą, ale niewiele to dało....
Ogród Sylwii od początku :) 22:33, 01 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
wydaje mi się że jest na wakacjach

Mi też Chyba dziś Sylwia miała się z Polski wyautować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:58, 01 sie 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Fantastyczne to zestawienie i na jak dużym terenie. Myślicie, że w małym wydaniu też będzie tak fajnie?

Nie wiem - trawy mogą być mniejsze, ale tło jest bardzo ważne - tak 2 - 2,5 metra minimum by musiało być
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:56, 01 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jak to rzecznik nie będzie u Ani???
jak egzamin........?

No nie będzie mnie Może kiedyś - jak spotkanie będzie drugi raz, bo taki ogród na pewno warto odwiedzić co najmniej kilka razy w życiu

A egzamin - wewnętrzny zdany - jednak jak się chillout'owałem to mnie 20h wykładów ominęło, moja grupa skończyła, a jeszcze muszę iść 3 razy - bo muszą listę obecności do szkoły oddać, i potwierdzić, że jednak byłem Jak się tłumaczyłem wykładowcy, dlaczemu mnie nie było, to on mówił, że już wszystko o mnie wie - mafia jakaś czy co? Chociaż w sumie listę kazali mi do końca ostatnio podpisać, więc chyba nie muszę iść?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies