Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

ocia79 10:58, 03 sie 2012

Witaj Marzenko po urlopie!!!

JulkAd 11:29, 03 sie 2012

O, jak miło Marzenko, żeś trochę zdjęć wklepała z wyjazdu. Z tej okazji nowe trzewiki wdziałam
Fotki z wakacji przednie, Twoja minka i pozycja zza żywopłotu - bezcenna
No atrakcji było widać dużo, tych florystycznych i tych całkiem etnicznych
Witaj zatem na Dolnośląskiej Ziemi wśród swoich i nie tylko

Ps. Limki zachwycające(zresztą gdzie je widzę to uroczo wyglądają o tej porze roku), u Ciebie widac, że też im niczego nie brakuje.
Miłego dnia.
iwonaz 12:38, 03 sie 2012

Urlop cudo ...ale gdzieś po drodze była wzmianka o liście czytadeł na wakacje...nie znalazłam a dla przypomnienia parę tytułów jak fajne...tylko grube "majom" być bo na dwa wieczory to żadna książka...minimum 400-450 stron...znajdzie się?
Pozdrawiam
Sebek 22:05, 03 sie 2012

Cuuudnie w tym Meksysku - trawniki rzeczywiście robią wrażenie U Ciebie też ślicznie - chwastów nie widzę - jak kazałaś
Madzenka 22:14, 03 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
Ale sobie odpoczęłaś Super. Ciekawa jestem jak zareagowałaś w pierwszym momencie po powrocie, gdy zobaczyłaś ogród

Monika aż się sama zdziwiłam , że tak dobrze wyglądał trawa tylko była długa ale jest już po pierwszym koszeniu a jutro powtórka. Nic nie uschnęlo, tylko zachorował klonik ale może dobrze, bo muszę jakiegoś dużego ładnego do kącika przy tarasie kupić

A co najfajniejsze to moje brzozy w ciągu dwoch tygodni otrzymaly białą korę !!! dorenboos long trunk, idealnie białe, piękne!!! Jutro zrobię zdjęcia ogrodu.
A ja taka sierota jestem, że myśłałm że pnie jakiś grzyb zaatakował, bo kora zrobiła się brązowa i zaczęła sie łuszczyć. Gdy ją delikatnie zerwałam wyłoniła się śnieżna biel A myślałam, źe dopiero w przyszlym roku będą biale
Madzenka 22:17, 03 sie 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Chciałam zobaczyć chwasty po urlopie Twoim - nie znalazłam. Za to lazur i to słoneczko na jego tle fajne.
Madżenko, ładną masz perowskię.
Trunkowo na O. - był też przepis na pimmsa u Gabrieli.

Pszczołko i chwastów już nie zobaczysz gdyż chciałam obwieścić oficjalnie że dzisiaj skończyłam wyrywać chwasty. Po dzisiejszych ulewnych deszczach wychodziły leciuteńko

Oj trunkowo to ja na razie nie będę, bo moja głowa jeszcze walczy ze zmianą czasu...
Madzenka 22:18, 03 sie 2012

Evchen cieszę się, źe jesteś
Madzenka 22:19, 03 sie 2012

GabiK napisał(a)
Madżenko, nazwę hortensjowej porażki powinnaś zapamiętać, żeby jej nie powtórzyć.

Z tymi chwastami to przesadzasz.

Szkoda, że Cię jutro nie będzie u Ani.

Gabi masz rację, odnajdę koneicznie nazwę porażki hortensjowej....
Też żałuję, że mnie u Ani nie będzie, ale wiedziałam, ze po tym szalonym powrocie nie będę miala sil fizycznych jechać do Rzeszowa ....

Gabi u mnie perowskia ma patelnię słoneczną przez caly dzień? Rośnie od południowego wschodu i południowego-zachodu. W jednej częsci ma bardzo lekką glebę, przepuszczalną, nic z nią już nie robiłam a w drugim miejscu jest ciężka ziemia lekko rozpiaszczona + trochę torfu przemieszanego. W tym miejscu nie jest jednak dość mokro, bo za nią jest spadek i woda ma gdzie spływać i chyba to jej odpowiada również. Ale wiesz, że ja wszystko podsypywałam intensywnie nawozami i perowskie azofoską a potem dolomitem.
noemi 22:19, 03 sie 2012

To czekam na fotki białej kory czyli są już dojrzałe? ... fajnie , bo tak bardzo na to czekałaś ... a jak balkonowe po urlopie ?
Madzenka 22:23, 03 sie 2012

ocia79 napisał(a)
Witaj Marzenko po urlopie!!!

Ocia dzieki, że zaglądasz, wpadnę do Ciebie