Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Pszczelarnia 08:54, 03 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

różowe surfinie mają teraz cały ceglany gazon dla siebie ... no i złocień ... chyba

I ten gazon jest świetny, Konstancjio-Izabello! Zachwycam się prawdziwością cegły.
A poduchy skąd? Proszę o dokładniejsze dane.
popcorn 08:56, 03 sie 2012

Ach jakie poduchy! Nic tylko się tam umościć z jakąś fajną książeczką
Zaczęłam wczoraj "Życie intymne Coco Chanel" - idealna na leżaczek. Polecam!

pozdrawiam!
Konstancja30 08:57, 03 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Izo poduchy superowe!!!! A one są w domu czy w ogrodzie???

w domu ... jak wychodzę się werandować one wychodzą ze mną ... bo je lubię i siebie też (wyszło na jaw )) ) ... więc otaczam się tym co lubię ... no ale zabieram tylko dwie - siostry zostają w domku ...

Madżenko zerknęłam na Twoje literackie wakacje i pozycja nr 1 mnie wielbicielkę sag i opasłych tomisk wprawiła w trwogę ... o la la ... nie lubię fantastyki ale skoro tylu poległo i sięga po kolejny tom to chyba się skuszę ... kryminały zaliczone? ...
Konstancja30 09:08, 03 sie 2012

Pszczelarnia napisał(a)

różowe surfinie mają teraz cały ceglany gazon dla siebie ... no i złocień ... chyba

I ten gazon jest świetny, Konstancjio-Izabello! Zachwycam się prawdziwością cegły.

Ewuniu mam taki ceglany lawendowy gazon wzdłuż tarasu ... zmieścił 12 krzaczków lawendy i stópki grzeje mu kolejne 12 ale to maleństwa jeszcze ... ... cegła prawdziwie przedwojenna każda w innym wymiarze ach ta fantazja przodków )) ... z rozbieranej "Norki" (tak nazywaliśmy nasz pierwszy domek ... drewniany ... osadzony na półmetrowej warstwie piaskowca jak się okazało przy rozbiórce ) ...

poduchy ... mniejsza onegdaj szaleństwo forumek muratorowych namierzona na allegro ... potem kilka razy spotkałam w rodzimej "dekoradzie" typowy podpupnik ... ładnie się pierze i gąpeczka ze środka po każdym praniu wraca do postaci sprzed wysiedzenia ...
większa to dar serca przyjaciółki zza oceanu ... ten sklep nie wysyła do PL ... a szkoda ... ciągle się w nich wgapiam ... inspiracyjnie ... !!! ... poza poduchami ... )) ... http://www.restorationhardware.com/
Evchen 09:11, 03 sie 2012

popcarol napisał(a)

pozdrawiam!

Oj Karol.. na podusiach można się tylko oprzeć Musisz poczekać kilka lat, może wtedy moszczenie będzie dozwolone
Konstancja30 09:29, 03 sie 2012

popcarol napisał(a)

pozdrawiam!

Evchen napisał(a)
Oj Karol.. na podusiach można się tylko oprzeć Musisz poczekać kilka lat, może wtedy moszczenie będzie dozwolone

po zastanowieniu uznaje moszczenie za dopuszczalne ... a po Coco sięgam od kilku miesięcy
Tess 14:16, 03 sie 2012

Zaglądnęłam, żeby donice zobaczyć, ale jeszcze nie gotowe i zwiedzajac ogród natrafiłam na to:
ana_art napisał(a)
Grunt to dobre podejście i 'zrobienie jak Cackoska Cackoskiego' (ulubione powiedzenie mojej babci, Cackoska to znajoma babci potrafiła tak zakręcić Cackowskim że zawsze było na jej choć on uważał inaczej )

Uśmiałam się do łez

Piękne kanny, Konstancjo i murek z przedwojennych cegieł z lawendą

Widziałam też fragment muru z bluszczem. Szybko Ci urósł
Sebek 21:50, 03 sie 2012

Jak zwykle artystycznie tutaj Poduchy i mię się spodobały
Madzenka 21:56, 03 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Ewuniu mam taki ceglany lawendowy gazon wzdłuż tarasu ... zmieścił 12 krzaczków lawendy i stópki grzeje mu kolejne 12 ale to maleństwa jeszcze ... ... cegła prawdziwie przedwojenna każda w innym wymiarze ach ta fantazja przodków )) ... z rozbieranej "Norki" (tak nazywaliśmy nasz pierwszy domek ... drewniany ... osadzony na półmetrowej warstwie piaskowca jak się okazało przy rozbiórce ) ...

poduchy ... mniejsza onegdaj szaleństwo forumek muratorowych namierzona na allegro ... potem kilka razy spotkałam w rodzimej "dekoradzie" typowy podpupnik ... ładnie się pierze i gąpeczka ze środka po każdym praniu wraca do postaci sprzed wysiedzenia ...
większa to dar serca przyjaciółki zza oceanu ... ten sklep nie wysyła do PL ... a szkoda ... ciągle się w nich wgapiam ... inspiracyjnie ... !!! ... poza poduchami ... )) ... http://www.restorationhardware.com/

Rewelacyjnie lawenda i petunie z ta surową cegłą wygląda!!! Tak nam dozujesz zdjęcia, że aż nas skręca z ciekawości w poduchach się zakochałam, będę ich szukać na allegro.
Madzenka 22:03, 03 sie 2012

Melduję, że na wakcjach wszystkie książki przeczytałam za wyjątkiem ostatniej II cz 5 tomu Gry o tron....
Iza ja nie trawię fantastyki, nie czytam nigdy czegoś takiego, w przeciwieństwie do M i latorośli, którzy uwielbiają taką literaturę. Ale po Gre o tron chwyciłam gdy zobaczyłam zwiastun serialu na HBO. Dla mnie to jest bardziej baśń, opowieść osadzona nie w nieokreślonej czasoprzestrzeni ale oddająca klimat średniowiecza + niewielka dawka fantasy, która w tym przypadku dodaje emocji.
Ale ostatniej częsci na urlopie nie przeczytalam gdyż mnie M zdenerował mowiąc, że się nie skończyła, czyli pewnie dojdziemy do 13 tomów....... A ja już po ok 5000 stron jestem lekko zmęczona......
A na urlopie uwielbiam leżeć na leżaku w cieniu, patrzeć na lazurowe morze i zaczytywać się niezobowiązującą, wakacyjną lekką literaturą

Chyba jednak się przerzucę na wersje elektorniczne bo taka ilość ksiąźek strasznie dużo waży...