Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:32, 05 sie 2016

Do góry
Zacznie się szkoła i Violetka wróci i będzie częście może?
Sympatyczne spotkanie dla mnie do wspominania! Dzięki za czas i chęci na odwiedziny u przyszywanej babci! Całuski dla krasnalek!

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:29, 05 sie 2016

Do góry
Przeważnie sprzedają wrzosy z takim filcem w doniczkach, i niby go się pozbywałam, ale i tak po jednym sezonie wrzosy wypadały.

Miłe odwiedziny były, Violetko, trochę mało atrakcji dla krasnalek było, ale skoro miło wspominają, to już nie marudzę. Dary losu zagospodarowane, bo od dwóch dni pada. dziś może po kolejne ogrodowizny uda sie wyskoczyć między kroplami. Bo coś robić trzeba z tym co urosło.

BasiuLT, Gobasiu, Izabelko, czasami przez niewiedzę, albo niewłaściwą pielęgnację coś uda się "zamordować" ale to tylko w ramach nauki na przyszłość.
Następnym razem dbamy lepiej, albo rezygnujemy z takiego delikwenta kłopotliwego.

Miłego dnia Wam życzę. Na południu super grzeje, a u mnie +16 i leje! Brr

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:26, 05 sie 2016

Do góry
katel napisał(a)

Arundo donax długo masz? Jestem ciekawa jak z zimowaniem i czy zbyt inwazyjne nie jest? Miałam już zamówione ale okazało się że im zbrakło i nie dotarło .

Co to takiego czy to sumaki szczepione na pniu? Jeśli tak to czy nie puszczają odrostów?
Niesamowita różnorodność u Ciebie nie wiem jak to ogarniasz ale widoki są przecudne.
Czerwone okiennice fantastyczne ale niebieskie chyba mi się jeszcze bardziej podobają już się nie mogę doczekać jak to będzie za rok wyglądało.

Kasiu, arudno mam już 5 lat, nie wymarza, świetnie rośnie, nie jest inwazyjny, najwyżej wyrósł u mnie do 3m. Miałam jeszcze złoty, ale przy tych swoich rewolucjach gdzies go zniszczyłam. To piękny akcent w ogrodzie. Może jeszcze kupisz
Co do sumaka, to odmiana Tiger Eyes, nie ma odrostów, generalnie jest złociutki, mam go 3 rok. Mój ma ciut mało słonka pod choinkami, ale daje radę.
No nie ogarniam tego, ale jest choć na czym oko zawiesić w sezonie i poza

tu masz kilka fotek arudno donax
w Anglii osiąga i 5m, ale u nas chyba..nie da się

postaram się tę hebe zimą przechować, ładna
Typografia ogrodu 12:25, 05 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a ma byc tak:
wybaczcie brak umiejętności rysowania ale czasem choćby taki schemat pomaga zwizualizować

1.Płyty w trawie (albo kostki jak juz istniejące pod tarasem albo podłużne 100x20 cm)
2.Ciurkadełko z obwódką bukszpanową - może takie jak w ogrodzie z lustrem
3.Podwójna "brama" z powojnikami Maria Skłodowska i Lemon Dream (taka jak tu - pierwsze zdjęcie w 10 wersie zdjęć) http://www.peterhoek.nl/tuinaanleg/voorbeeldtuinen.html
4.Lipa kostka z obwódką bukszpanowa a w niej stipy ponny tails i jeżówki Green Jewel (może wiecie gdzie kupić?)
5.Kule bukszpanowe z trawami (jeszcze nie wiem jakie) i zywopłocik przy ławce
6.trzy stożki cisowe a pomiędzy mini hortensja anabell
7.ławka gabionowa
8.Palenisko
9.świerki serbskie
10.Kamienie które widać na zdjęciu podsadzone trawami (jakieś propozycje?)
11.graby fastigiata
12.Kule bukszpanowe
13.Stożki cisowe
14.chortensje linelight
15.ekran cisowy 1,5m h
16.miscant giganteus - okopany grubymi na 30 cm bloczkami by się nie panoszył
17.miscant morning light+ białe zawilce
18.pergola podobna do tej tylko trochę nowoczesniejsza (bielona) pod nią stół i ławy (obecnej ławki nie będzie)
http://www.vissertuinen.nl/nl/tuinvoorbeelden/strakke-landelijke-tuin/
19.schodki

uff...

Kto dał radę przeczytać?
he he Asia nie chce Cie straszyć ale pergole Ci źle ustawili
Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:18, 05 sie 2016

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 12:17, 05 sie 2016

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:13, 05 sie 2016

Do góry
AGATA
no ja też siebie nie bardzo widzę już bez ogrodu, ale czasami marze o innej wersji siebiepoza tym jest drugi ogrodnik i właściciel, a on tego kawałka ziemi nie opuści
KAMILA
dobre, ale ile przyjemnych rzeczy kiedyś robiłam, teraz nie mam na to czasu, normalnie jak niewolnik ogrodu
EWA777
Ale tyś Ewciu miła dzięki ci i całej rodzince
teraz w tym zakątku każdy coś dokłada, wnusie, córa, reszta i powstaje mała klamociarnia
GORANA
Aniu, przechodzi...mnie to brak czasu najbardziej dokucza, za mało go na ogród, a ja lubię tak porządnie, jak u Kindzi i nici z tego, więc jest parkowo leśno, dziko ciutbuź
PSZCZELARNIA
cieszę się Ewo, ze niebieski tez się podoba.
Donice 4 lata temu kupił mąż w Praktikerze po przecenie były, więc zabrał wszystkie
już wymyte i wypastowane, odświeżyły się i bardziej zabezpieczone są.
Robimy tam, bo widziałaś, jak tam było, to wręcz przymus zmienić

muszę wiosną te jeżówki spod rozplenic wyciągnąć
bo jak myszy w norze

cisy przycięłam, oprócz tych co skryte pod trawą, to w 2 osoby mus robic
a bukszpany dalej nie

foty z 31 lipca, nie miałam potem czasu nic focić
Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:10, 05 sie 2016

Do góry
Mazan, dziękuję

wygoglowalam co to za stwor ale czegoś takiego tez u siebie nie widziałam. Za to dzisiaj przyjrzałam się mojej trzmielinie i tez ma takie wżery. Myślę ze ma mączniaka ( biały nalot który da się zetrzeć ) a do tego coś je podżera. No chyba ze to grzyb takie dziury robi. Możesz zdiagnozować co to może być?

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:08, 05 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
We wtorek wybrałem się na wielki szkółking, ogólnie bardzo się udał, a o dziwo nie zakupiłem tylko niby najmniej kłopotliwej rośliny do dostania

Łupów troszkę było:

Najbardziej oszalałem u Koniora w Bielsku, matko jaki tam był wybór wszystkiego, wyjść nie mogłem.
Były nawet wymarzone hortensje Diamantino, ale niestety ich cena sprowadziła mnie na ziemię i po jej usłyszeniu odniosłem dwie piękności na miejsce. Ile było pięknych bylin, które wołały "weź mnie" ale z bólem musiałem odejść tylko z planowanymi miskantami.
U Kapiasa był znów mój wymarzony klon, ale jak zwykle ten którego wybrałem był droższy od innych, a niby w tej samej donicy i wielkość podobna... zbrodnia w biały dzień i kuklik na pocieszenie.
Odwiedziłem na końcu ogród Malkul... krótko to opiszę: ogromny zachwyt, a Gosia to świetna osoba, a miałem już kilka razy przyjemność spotkać

Troszkę??Chyba taka gra słów, żarcik językowy chybaPiękne zakupy!!!To już się boję co byłoby,gdybyś się nie ograniczałGdzie Ty to wszystko wsadzisz?
Co z tym ogródeczkiem począć 12:05, 05 sie 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

Przecudna cenzura Mój synek ma takie książeczki-tu wklej swoje zdjęcie-że niby jest koparkowym np
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:00, 05 sie 2016

Do góry
Iza w prezencie takie coś

Z Pszenicznej ... 12:00, 05 sie 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Poranny spacer z psem

Jajecznica na grzybkach będzie,czy grzybowa?
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 11:56, 05 sie 2016

Do góry
Jeszcze 50 traweczek czeka na moje natchnienie

Tu ma być ogród :) 11:53, 05 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Macham pierwszym kwiatkiem zawilca Honorine Jobert

I takie żółte oko już nam puszcza?Bardzo pięknie
Ogród z pergolą 11:51, 05 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Justyś ja chyba leń nie jestem...od leżenie dyski nie wypadają
Monika no niestety plan lubię mieć bo jak nie mam poukładane w glowie to czuje sie jak w chaosie. a z kontrolą to nie do końca bo lubię gdy M też coś ogarnia ale u mnie właśnie z tym problem :/ teraz trochę odczuwa co mam na codzień

żeby nie było że tylko leże to zamówiłam sobie lekturę

Nie próżnujesz-nawet w łóżku
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:48, 05 sie 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Wola przetrwania

Jest survivor Ja bym pewnie taką kępę dawno wywaliła i to byłby błąd-jak widzę
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 11:47, 05 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
z zawciągiem spróbuj, nie wiem czy nie zniknie w nasadzeniach.

Przy żwirze chyba najlepsza kostka by była. Łatwiej kosić, bo jedziesz kółkiem kosiarki po kostce i brody z trawy nie zostają. Kostka tylko ułożona na piasku - łatwo wyjąć i chwasty/trawę wydłubać. W ogrodzie nie ma potrzeby cementować kostki - nikt przecież samochodem jeździć nie będzie.

Jeśli masz prawdziwą glinę to lekko wyniesione rabaty pomogą z odwodnieniem i łatwiej roślinom będzie się korzenić (zerknij u Danusi - akurat wczoraj o tym pisała)

Chodzi mi o to miejsce gdzie się folia kończy. Napisałam żwir, a chodzi mi o drogę żwirową. Kamienia jest już tyle i tak jest utwardzony, że chwasty to można co najwyżej skrócić, bo korzenie nie wyłażą. Prysnąc to roundupem? Jakby był taki mureczek to super, bo na razie to wygląda tragicznie. Może pojawi się krawężnik, ale z moim teściem to może się okazać ze za 2-3 lata :/

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:45, 05 sie 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
i moj placyk ciągle niegotowy ale wyrównany

i mega wygodne zdezelowane krzesełka ... ale zbieram się na poszukiwanie tapicera

Fajny kącik będzie!A takie fotele to skarb. Uwielbiam takie klimaty-też bym tapicerowała!
Tonący w bieli 11:45, 05 sie 2016

Do góry
aniasmyk napisał(a)
Muszę to napisać. Polecam każdemu fasolkę szparagową Ferrari. Niska, plenna, nie choruje, mięciutka, pyszna, bez tych twardych nitek. Idealna

warto zapisać...ja tez kupiłam fajne odmiany-zółtą i zieloną...smaczne, słodziutkie, bez łyka...ale nazwy nie pamiętam...chyba torebka jeszcze w kartoniku leży
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:44, 05 sie 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies