Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Pszczelarnia 14:20, 17 paź 2016

Chyba zacznę nawozić swoje hortensje.
Kawa 14:38, 17 paź 2016

matko jakie piękne kolory
aż nierealne
cudnie Bożenko
Madzenka 18:25, 17 paź 2016

Rob nam fotki w trybie ekspresyjnym orzez całą zime Wiosna mozesz znow wrocic na tryb Auto
Doładowałam sobie baterie tymi kolorami
kasia_c 20:38, 17 paź 2016

Cudowne hortensje. Nawozisz magiczna silą?
paola1a 20:41, 17 paź 2016

bozga napisał(a)
A na koniec przedogródek

Jestem w szoku! Która z bukietówek przebarwia się tak intensywnie jak ta w rogu- co to za cudo?
Kasiek 20:42, 17 paź 2016

Te najbardziej rozowe, przy furtce to?...Dziekuje za piekne fotki i mozliwosc ogladania tak pieknego ogrodu
Gosiek33 20:52, 17 paź 2016

Bozga ale namieszałaś w oczach tym trybem ekspresyjnym
Gosiek33 20:54, 17 paź 2016

bozga napisał(a)
A teraz trochę fotek na poprawienie humoru, mimo, że aparat mam od pół roku to nadal jestem w tyle jeśli chodzi o fotografowanie ( opcja auto w stałym użytku, równie dobrze mogłabym robić fotki telefonem) ale dzisiaj odkryłam tryb ekspresyjny, zresztą już wcześniej zauważyłam na Ogrodowisku fotki robione w ten sposób. Kolory przejaskrawione ale jakże optymistyczne Zapraszam do oglądania ogrodu w tej wersji

Spokojnie to tylko tak dla przypomnienia
bozga 21:08, 17 paź 2016

Tak intensywnie jest przebarwiona Vanilka, i nie jest to zależne od podłoża, w szpalerze rośnie w ziemi glinistej bez dodatku torfu ( ale góra jest przykryta korą i szyszkami), w pozostałej części ogrodu różnie ale ziemia na pewno bardziej kwaśna z uwagi na notoryczne przesadzanie i grzebanie w "nogach" hortensji więc siłą rzeczy kora dostaje się głębiej.
Jest to typowe zabarwienie Vanilki jeśli dane jest jej w "zdrowiu" dotrwać do jesieni . Sąsiedztwo mniej przebarwionych odmian intensyfikuje doznania wizualne
( fotka auto, 100% oddaje barwę rzeczywistą)
Tak wygląda w dni pochmurne ( w słońcu oczywiście niewiele odbiega od tej na dolnej fotce ale ostatnie dni nie dały nawet promyka, żeby pstryknąć))

Co do tych białych na fotce to są to mega opóźnione w kwitnieniu młode Phantomy i na to wygląda że nie zdążą się przebarwić do pierwszych przymrozków.
anna_t 13:28, 18 paź 2016

Bożenka wczoraj wieczorem już w łózku w telefonie przegladalam co sie u Ciebie dzieje i jak zobaczyłam te foty to normalnie szok! bosko! musiałam dzisiaj na kompie jeszcze raz obejrzeć...te vanilki w tle z bordowym bukiem no czad... chyba jednak zaraz wsadze te moje młode tego roczne na rabatę za jabłonkami royality u mnie jak myślisz mogę? patyczki od ciebie pięknie się ukorzeniły to może w docelowym miejscu by miały luźniej i buchną mi od wiosny