Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:30, 04 cze 2016

Do góry
Busz różany na pierwszym planie cały w pąkach, do tego szałwiowe siewki szaleją i zapełniły pięknie przestrzeń między różami. Jak dobrze, że nie próbowałem przesadzać siewek

Reszta ogrodu jutro, chociaż tam bida
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:21, 04 cze 2016

Do góry

Rozbija się malutki kwiat nowej piwoni White Cap, kwiat na razie nie pokazał swojego piękna, ale zapach... zaskakuje bo pachnie intensywnie dziką różą, jak wyrywałem zielsko to się zastanawiałem skąd tam taki zapach

No i do znudzenia, będę męczyć tym widokiem bo pełno pąków jeszcze się nie rozbiło
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:16, 04 cze 2016

Do góry
Bylinowa w pełnej okazałości,

aż się boję bo w zeszłym roku o 9 czerwca wyglądała tak (pomijam stan zadbania )

Jednak to teraz dla mnie gra pierwsze skrzypce

Odmiana Karl Rosenfield
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 04 cze 2016

Do góry
Jestem tym zachwycony

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:56, 04 cze 2016

Do góry
Aniu podobno jestem zbyt krytyczny względem siebie
Bukszpany powinno się ciąć gdy nowe przyrosty zaczynają przybierać ciemną barwę, niektórzy robią to wcześniej, ale wtedy bardziej pobudza się sierpniowe przyrosty, a wtedy nie zawsze jest czas na przycięcie i później z drapakami trzeba czekać do wiosny. Także bez pośpiechu, no i koniecznie w pogodę bez deszczu trafić
Czosnki widywane na forum to najczęściej Gladiator z dyskontów spożywczych, ewentualnie Purple Sensetion. Moje olbrzymy to prawdopodobnie odmiana Globemaster, ale pewien nie jestem bo dostałem od teściowej siostry, ale są bez porównania do tych wymienionych wcześniej, długość kwitnienia i wielkość bez porównania Niestety do zakupu są bardzo drogie.

Elu wieczorkiem to podobno niehumanitarnie, ale większość zobaczy jutro, więc się usprawiedliwiam
Moja "przyziemna" :) pasja 22:36, 04 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja bym nerwicy dostał gdybym tak rozkładał bo ja to wygodny jestem i mam wszystko pasmami, ale hortensje za większą ilość wody dzięki pętelkom będą wdzięczne

Bałam się, że rośliny są za rzadko posadzone na tym odcinku i nie bardzo się to zgra z emiterami. Tam gdzie poletko żurawek dałam już linie proste.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:10, 04 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bardzo soczyście, widać że ostatnia pogoda sprzyja roślinom, dość ciepło dostawy wody to wszystko rośnie

Dziękuję Luki faktycznie teraz jeszcze wszystko fajnie wygląda - zwłaszcza po ostatnich deszczach
Tu ma być ogród :) 21:01, 04 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj zobaczenie ogrodu kokochy do pozazdroszczenia, zawsze podziwiam ten ogród za architekturę i nietuzinkowość
Z tą jeżówką jeszcze nigdy się nie spotkałem, ale może wpadnie mi gdzieś w oko

Ogród Gosi dobrze opisałeś, bardzo mi się podobało.

W BR tej odmiany nie mają, ale jeśli gdzieś się natkniesz to informuj.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:37, 04 cze 2016

Do góry
Luki napisal
Będzie dużo fotek, pomęczę do znudzenia.

Ach ,mecz nas męcz plissssss
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:45, 04 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Aniu bardzo mi miło, powoli dążę do zadowolenia z ogrodu, jeszcze trochę zostało, ale jest dobrze

Oj to masz bardzo wielkie wymagania skoro dopiero dążysz do zadowolenia Ja bym już była bardzo zadowolona z takiego ogrodu ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia
Luki - czy można teraz przyciąć bukszpany? - doznałam zaćmienia i po prostu nie wiem. Nie zdążyłam wszystkich przyciąć wiosną i mam takie dwa które zdecydowanie tego wymagają.
Chyba jestem jedyną osobą na forum która nie ma tych wielkich czosnków u siebie - i to chyba tylko dlatego że miałam długą przerwę - mus mieć - czy to są jakieś różne czy jedna odmiana? gdzie mogę je nabyć?

I jak cała reszta towarzystwa czekam na fotki
Czasem słońce czasem deszcz 14:06, 04 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bardzo mi się podoba i przekonałem się do Artemisa, znalazłem niedalko siebie, więc muszę jechać zobaczyć czy towar warty nabycia drogą kupna

że wart to nie mam wątpliwości, byleby sprzedający nie zaszalał z ceną
Tu ma być ogród :) 11:30, 04 cze 2016

Do góry
Ojj zobaczenie ogrodu kokochy do pozazdroszczenia, zawsze podziwiam ten ogród za architekturę i nietuzinkowość
Z tą jeżówką jeszcze nigdy się nie spotkałem, ale może wpadnie mi gdzieś w oko
Czasem słońce czasem deszcz 11:29, 04 cze 2016

Do góry
Bardzo mi się podoba i przekonałem się do Artemisa, znalazłem niedalko siebie, więc muszę jechać zobaczyć czy towar warty nabycia drogą kupna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:27, 04 cze 2016

Do góry
Kasiu mus zrobić świeże fotki bo wczorajsze się przeterminowały, dzisiaj jeszcze lepiej Będzie dużo fotek, pomęczę do znudzenia.

Anula spokojnie sprostam bo na zdjęciu jeszcze czegoś nie widać, a spasowało się perfekcyjnie

Jolu miło mi, piwonie też lubię, ale stwierdzam, że zdjęcia nie oddają nawet połowy ich piękna
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 11:24, 04 cze 2016

Do góry
Bardzo soczyście, widać że ostatnia pogoda sprzyja roślinom, dość ciepło dostawy wody to wszystko rośnie
Rododendronowy ogród II. 10:39, 04 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ula spadło dosc dużo deszczu mimo ze długo nie padało ale przez trzy dni spadło po ok 33l na metr kwadratowy to jak tu mieszkamy tak dużego deszczu jeszcze nie było. Dzis juz nie padało .

No to i tak jeszcze za mało. Ale może w tym roku wody nie będzie tak brakować bo u nas ulewy non stop codziennie, to rzeki będą zapełnione.

Miałam dziś czas pooglądać sobie u Ciebie kwitnące piękności, Luki zrobił przecudne ujęcia ogrodu, po prostu zachwycające. A dzięcioł super Ci wyszedł na piwonie też wpadnę
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:35, 04 cze 2016

Do góry
Napasłem oczy aż się śniadanie obciapałem cały Tej kory możesz podrzucić mi 15 worków bo nie chce mi się już jeździć po ten towar
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:08, 03 cze 2016

Do góry
Irenko nie przypominaj mi o chwastach na tej rabacie, od tygodnia próbuję ją doprowadzić do porządku. Zostało mi 7 metró za żywopłotem grabowym i fragment z siewkami werbeny w hortensjach, zielska pełny wielki worek już wyrwałem

Alka dziękuję

Taki mały zwiastune tego ci się zaczyna dziać, ja po prostu nie mogę wyjść z zachwytu, a radochę mam jak dziecko. Mam więcej zdjęć, ale słaby jestem, więc czas spać
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:44, 03 cze 2016

Do góry
eee_taam ,Luki ,mira, Margo ,Pszczelarnia ,Ewik ,Hogata ,paniprzyroda, Urszulla ,Milka, Madzenka ,Bogdzia, ewsyg, MarekW ,Kasya Wszystkich pozdrawiam serdecznie,dzisiaj już chyba u każdego z Was kwitną róże.
Ja po kilkudniowej nieobecności,sama byłam zaskoczona jak szybko zakwitły inne,na szczęście zdążyłam złapać cokolwiek w kadr
A co zdołałam ustrzelić,zanim płatki opadły wam pokażę teraz
Rododendronowy ogród II. 21:35, 03 cze 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
No,czekałem aż Luki wstawi swoje zdjęcia i nie zawiodłam się
Bajkowe kolory, tajemniczy ogród przy nim to pestka .
Pięknie,pięknie, pięknie

Dla Łukasza pochwały zasłuzone.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies