Pozwól, że dołączę do wiernych fanów Twojego pięknego ogrodu. Podziwiam od dawna incognito, a od kilku dni oficjalnie jako członek Ogrodowiska. Rododendrony i azalie są najpiękniejsze i warto czekać na coroczny spektakl barw. Zaczynam dopiero ich uprawę i mam już na starcie kłopot w postaci opuchlaków, z którymi dzielnie walczę. Zdjęcia Twojego ogrodu zachęcają mnie do dalszej pracy. Pozdrawiam serdecznie
Tylko czekałam az mnie ktos pouczy żeby nie karmic ptaków. No cóz , nic nie napiszę , nie lubie przesady, trzeba by zwrócic uwagę Anglikom bo karmią przez cały rok i Amerykanom bo koliberkom syrop daja i fotografom przyrody bo tez stosuja takie sztuczki jak ja by zrobic zdjecia.....lista moze byc bardzo długa, a ja specjalnie dla Ciebie zrobiłam dzis takie zdjecie, w koszyczku oczywiscie jest ziarno bez tego żaden ptak by tam nie wszedł.
U mnie przez trzy dni padało tak ok godziny dziennie ale deszcz był dosc obfity wiec podlewac nie było trzeba, dzis niestety juz nie padało choc zapowiadali. Roslinki dostały kopa i ruszyły z miejsca. Byle znów popadało za kilka dni.Macham Maju.
Łukasz robi piękne zdjecia ale i zdjecia Ryski i Małgosi były świetne, można było poznac kazdy kat w moim ogrodzie bo nawet kompostownik został sfotografowany
Irenko bieganie z aparatem za ptakami daje marne efekty , czasem sie uda ale najlepiej robic zdjecia zwierzętom w sposób zaplanowany czyli karmnik i woda do picia i kapania to najlepsza zacheta by przyleciały i zapozowały.
Co do przesadzania to deszcz faktycznie pomocny ale kto wie jak długo popada ? a co jesli zaraz zrobi sie gorąco? Ryzyko jest zbyt duze.