Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 11:27, 04 cze 2016

Kasiu mus zrobić świeże fotki bo wczorajsze się przeterminowały, dzisiaj jeszcze lepiej Będzie dużo fotek, pomęczę do znudzenia.

Anula spokojnie sprostam bo na zdjęciu jeszcze czegoś nie widać, a spasowało się perfekcyjnie

Jolu miło mi, piwonie też lubię, ale stwierdzam, że zdjęcia nie oddają nawet połowy ich piękna
anna_g 14:45, 04 cze 2016

Luki napisał(a)

Aniu bardzo mi miło, powoli dążę do zadowolenia z ogrodu, jeszcze trochę zostało, ale jest dobrze

Oj to masz bardzo wielkie wymagania skoro dopiero dążysz do zadowolenia Ja bym już była bardzo zadowolona z takiego ogrodu ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia
Luki - czy można teraz przyciąć bukszpany? - doznałam zaćmienia i po prostu nie wiem. Nie zdążyłam wszystkich przyciąć wiosną i mam takie dwa które zdecydowanie tego wymagają.
Chyba jestem jedyną osobą na forum która nie ma tych wielkich czosnków u siebie - i to chyba tylko dlatego że miałam długą przerwę - mus mieć - czy to są jakieś różne czy jedna odmiana? gdzie mogę je nabyć?

I jak cała reszta towarzystwa czekam na fotki
gierczusia 17:37, 04 cze 2016

Luki napisal
Będzie dużo fotek, pomęczę do znudzenia.

Ach ,mecz nas męcz plissssss
Luki 22:56, 04 cze 2016

Aniu podobno jestem zbyt krytyczny względem siebie
Bukszpany powinno się ciąć gdy nowe przyrosty zaczynają przybierać ciemną barwę, niektórzy robią to wcześniej, ale wtedy bardziej pobudza się sierpniowe przyrosty, a wtedy nie zawsze jest czas na przycięcie i później z drapakami trzeba czekać do wiosny. Także bez pośpiechu, no i koniecznie w pogodę bez deszczu trafić
Czosnki widywane na forum to najczęściej Gladiator z dyskontów spożywczych, ewentualnie Purple Sensetion. Moje olbrzymy to prawdopodobnie odmiana Globemaster, ale pewien nie jestem bo dostałem od teściowej siostry, ale są bez porównania do tych wymienionych wcześniej, długość kwitnienia i wielkość bez porównania Niestety do zakupu są bardzo drogie.

Elu wieczorkiem to podobno niehumanitarnie, ale większość zobaczy jutro, więc się usprawiedliwiam
Luki 23:06, 04 cze 2016

Jestem tym zachwycony

Luki 23:16, 04 cze 2016

Bylinowa w pełnej okazałości,

aż się boję bo w zeszłym roku o 9 czerwca wyglądała tak (pomijam stan zadbania )

Jednak to teraz dla mnie gra pierwsze skrzypce

Odmiana Karl Rosenfield
Luki 23:21, 04 cze 2016

Rozbija się malutki kwiat nowej piwoni White Cap, kwiat na razie nie pokazał swojego piękna, ale zapach... zaskakuje bo pachnie intensywnie dziką różą, jak wyrywałem zielsko to się zastanawiałem skąd tam taki zapach

No i do znudzenia, będę męczyć tym widokiem bo pełno pąków jeszcze się nie rozbiło
Luki 23:30, 04 cze 2016

Busz różany na pierwszym planie cały w pąkach, do tego szałwiowe siewki szaleją i zapełniły pięknie przestrzeń między różami. Jak dobrze, że nie próbowałem przesadzać siewek

Reszta ogrodu jutro, chociaż tam bida
anna_g 23:38, 04 cze 2016

Luki napisał(a)
Aniu podobno jestem zbyt krytyczny względem siebie
Bukszpany powinno się ciąć gdy nowe przyrosty zaczynają przybierać ciemną barwę, niektórzy robią to wcześniej, ale wtedy bardziej pobudza się sierpniowe przyrosty, a wtedy nie zawsze jest czas na przycięcie i później z drapakami trzeba czekać do wiosny. Także bez pośpiechu, no i koniecznie w pogodę bez deszczu trafić
Czosnki widywane na forum to najczęściej Gladiator z dyskontów spożywczych, ewentualnie Purple Sensetion. Moje olbrzymy to prawdopodobnie odmiana Globemaster, ale pewien nie jestem bo dostałem od teściowej siostry, ale są bez porównania do tych wymienionych wcześniej, długość kwitnienia i wielkość bez porównania Niestety do zakupu są bardzo drogie.

Dziękuję Łukaszu
Rozumiem, że te Globemaster - to na plus w stosunku do innych? mus się temu bliżej przyjrzeć w końcu nie mogę zostać jedyna bez czosnków- no chyba że w przyszłym roku co innego będzie "modne" Luki jesteś zbyt krytyczny względem siebie Właśnie zaczęłam oglądać Twój drugi wątek z ogrodu u siostry - dopiero kilka stron i nie wiem co będzie dalej ale podziwiam Cię jak sobie świetnie z tym wszystkim radzisz i projektujesz - masz dar i talent Gratuluję
Kacha123 06:39, 05 cze 2016

Ale pięknie! Cudownie zestawione rośliny! Będzie szaleństwo, jak róże rozkwitną