Za pokłon dziękuję ☺To podzielona Rozplenica na 4 więcej się nie dało☺ werbena troszkę zasłania a i zauważyłam że może żyć bez wody tak jak i te brązowe trawki☺
Aga ta rozplenica występuje pod nazwą piórkowa czy tez perłowa jak Marta Zielona widziała .
Ja ją wysiałam z nasion ,ładna jest tylko trochę za sztywna .
Bardziej podoba mi się Rubrum .
NIe mam wcześniejszego zdjęcia z tej samej strony, to wrzucę jakieś dwa dla zobrazowania chociaż...
Tak było
A tak jest
Od prawej do lewej jest rozplenica, Vanillka, Rh Cunningham's W., za kulką Zebrinus i obok, po lewej lilak Palibin.
Wypełniaczami zajmę się w przyszłym roku
Cały czas w tym samym miejscu w gruncie, nie okrywam, nic nie robię, to jest u mnie takie miejsce, gdzie wytrzymują rośliny nie z naszych klimatów. Zimę -29 przeżyła, to teraz juz tylko lepiej, niech zakwitnie jest wielką trawą
Arundo Donax też nigdy nie okrywałam, choc zalecają i też 4 rok u mnie i super sobie radzi, już 2,5m gdzieś ma, uwielbiam je za te kolory i bezproblemowość
kolejna ulubiona trawa, molinia variegata
a tu ta rozplenica Black Beuty, jak zakwitną będzie cudnie i ciekawe czy znowu w tym roku zakwitną mi miskanty ML
Minerva ma sie znakomicie, wyeksmitowała Gospel i Darcey'a Bussela na inna rabatę coby sie rozgościła orzy Lavender Ice i Heidi Klum
Będzie mi bardzo mil jesli Moudry będzie Madżenkowa
To z czym miałabyś tam lawendy jak nie ze stipą?
Bardziej chodziło mi żeby nie mieszać traw, tylko jeden gatunek.
Ale czy lawenda z rozplenicą? chyba nie za bardzo, bo lawendę jak zestniesz to dopiero rozplenica kwitnie. Nie będzie spektakularnego efektu, a taki lubisz
Ukryłaś przede mną kulę! - o Ty Działasz z zaskoczenia
Dobry miałaś pomysł z cisami. Pokaż gdzie jeszcze rosną u Ciebie cisy, bo kojarzę stożek tylko
Przed cisami trza koloru, hm? Może zawilce, bo tam cień chyba
Zresztą ja się nie znam
A te kwadraciki buksowe... Może zrobić większe kwadraty z 4 sztuk
Chociaż takie malusie też fajnie wyglądają