Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

agata19762 21:42, 26 sie 2015

Donia72 napisał(a)
Fryzura super, fajnie masz wygolone boki Ja też od paru lat mam krótkie, miałam też irokeza
Pozdrawiam Ciebie i męża

Dorotko dzięki za pozdrówka
od kilkunastu lat mam krótkie włosy,
ale z roku na rok mam śmielsze fryzurki takie z pazurem

na starość głupawka mnie ogarnęła ...a co mi tam ???
agata19762 21:42, 26 sie 2015

leon60 napisał(a)
fajnie Was widzieć

Dzięki Ola
agata19762 22:10, 26 sie 2015

inag napisał(a)
Dzięki! Bardzo ładnie wyglądasz Ty i Wy razem też! Fryzura bardzo Ci pasuje! Och, gdybym tylko miała więcej odwagi... Boję się codziennego modelowania. Ja mam włosy...Hm... trudne do ujarzmienia. Zwłaszcza w wilgotną pogodę. Trudno było Ci sie zdecydować na zmianę fryzury? Widać, że masz dobrego fryzjera po fryzurze.
Bawiliście się dobrze?

Dzięki wielkie
Ilonka mam nadzieję, że Cię przekonałam ...

fryzjerki mam dwie dlaczego...???
( a teraz i tak na wesele zostałam sama ...)

poszłam do jeszcze innej i jak wróciłam do domu to od razu myłam głowę,
bo wyglądałam jak stara rura

jedna, ta moja, była na chorobowym przez całą ciążę,
ona też lubi wyjazdy za granice,
więc sama rozumiesz musiałam szukać nowej i znalazłam ...
teraz ta druga urodziła 6 lipca i nie pracuje już 4 mies.

a krótkie włosy łatwo schrzanić
a w sumie co 3...4 tygodnie trzeba ciąć

moje włosy nie wymagają dużej obsługi...
dwa razy rękami ruszysz do tego lakier i gotowe
agata19762 22:21, 26 sie 2015

w moim ogrodzie też pojawiły się kotki

agata19762 22:23, 26 sie 2015

i takie jeszcze tyci tyci

agata19762 22:28, 26 sie 2015

kwitną też hortki

nie pamiętam nazwy tej ...a pięknie zaczyna

agata19762 22:33, 26 sie 2015

limki

stwierdziłam, że ze względu na upał,suszę... teraz mają dużo mniejsze kwiaty aniżeli w ubiegłym roku

inag 00:58, 27 sie 2015

agata19762 napisał(a)

moje włosy nie wymagają dużej obsługi...
dwa razy rękami ruszysz do tego lakier i gotowe

Kto by pomyślał, że przez portal ogrodniczy będę myślała o ścięciu włosów??? oj, życie zaskakuje nieustannie
Wiesz co, Twoje włosy wyglądają na bardzo gęste i mocne, może dlatego tak mało czasu zabiera Ci codzienna fryzura? Ja mam włosy...Hm...(mój mąż ma na to takie określenie ale go nie zacytuję) rzadkie. Rano na głowie mam istny Meksyk to mnie powstrzymuje.
inag 01:01, 27 sie 2015

Zdjęcia super! Na tych jakoś nie widać oznak suszy na roślinach...
Jak tam Twoja rozplenica Black Beauty? Ciekawa jestem jej bardzo
Mala_Mi 09:08, 27 sie 2015

agata19762 napisał(a)
na pierwszy ogień do demolki idzie całe to miejsce przed domem ...
mam nadzieję, że nie wyjdzie gorzej niż jest
na razie planuję, zbieram myśli bo mam mętlik w głowie
i czekam na deszcz oczywiście

może jakieś podpowiedzi ???

Podstawowa zasada ... jak dla mnie.. mniej rabatek, a większe.... i o jakimś spójnym kształcie.

Domyślam się o co ci chodzi... i domyślam się co cię drażni... masz fajnie, ale chciałoby się lepiej.

Brakuje Agata spójności w stylu, spójności w kształcie rabat i jak dla mnie za dużo naciupcianych rabatek.
Płyty pod słupem przyciągają wzrok do słupa.. po co one tam leżą??

Jak słupa wsadzisz w fajną rabatę to nikt nawet na niego nie spojrzy. Obsadź go hortensja jak Irenka, bluszczem jak Marzena z O! Róże go nie zasłonią i róże maja intensywny kolor.. kolor przyciąga wzrok od razu na słupa.. To ma być coś neutralnego, a wzrok ma przyciągać coś nisko, by nie chciało się gapić do góry.

Też mam doła ogrodowego bo na nic mi nie starcza czasu. Nawet nie zaglądam do innych.... czasami od przypadku do przypadku.. dlatego u Ciebie też nie bywam..

Deszcze mnie omijają i samo podlewanie to masakra.. zabiera dużo czasu. Zapas wody w glinie już się skończył.. rachunek za wodę to ból głowy.. trzeba na to zarobić, wiec szkoda czasu na forum.

Jak masz pytanie a to pisz u mnie, bo nie wyrabiam. Nawet jak do mnie zajrzysz to na rewizytę na razie nie licz.. są rzeczy ważne i ważniejsze.

I dobrze, że piszecie o włosach, muszę zadzwonić do fryzjera bo już 3 miesiące nie byłan, a przy krótkich włosach wyglądam jak wnerwiony Chopin. Ostatnie strzyżenie robiła inna pani.. i zrobiła to źle